Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 29 Jun 2011

RAKYAT WAJIB SIMPATI





YANG INI LETERIK TAK MAHAL




BIL ELEKTRIK PM, RM 160,000 SEBULAN – mikini

Kerajaan diminta menjelaskan kos tinggi penyelenggaraan kediaman rasmi perdana menteri dan timbalannya ketika rakyat diseru berjimat ekoran pengurangan subsidi barangan keperluan.

Timbalan Ketua Dewan Muslimat PAS Siti Mariah Mahmud (kiri) berkata, ini perlu kerana rakyat diminta mengubah cara hidup mereka bagi menyesuaikan diri dengan persekitaran ekonomi sekarang.

"Apabila mendidik orang ramai supaya berjimat, ia sepatutnya bermula dengan pemimpin,” kata Siti Maria Mahmud kepada wartawan di lobi parlimen hari ini.

Siti Maria mengulas jawapan bertulis di Dewan Rakyat berhubung soalan yang diajukan oleh ahli parlimen Rantau Panjang Siti Zailah Mohd Yusof, yang juga ketua Dewan Muslimat PAS yang ingin tahu penyelenggaran kediaman rasmi perdana menteri dan timbalannya.

Mengikut jawapan bertulis, RM48 juta dibelanjakan antara tahun 2006 hingga 2010 bagi penyelenggaran kediaman kedua-dua pemimpin negara itu.

SILA AMBIL PERHATIAN:

adalah diberitahu
orang ramai saentero dunia
adalah hendak diberitahu
bahawa sila jangan dengar
tohmah dan fitnah

adalah dimaklumkan bahawa
tidak ada kebenaran hanya kejijikan
dalam fitnah dan tohmah ini

adalah untuk pengetahuan rakyat semua
disini di senaraikan terperinci wal hal ehwal
penggunaan leterik itu

API BILIK DAPUR
- 5 peti sejuk
- 4 oven
- 7 cerek
- 2 penguling ayam
- 7 penguling ikan
RM 63,970 sebulan

API BILIK MANDI:
- 15 biji jamban
- 3 biji bilik kolah air
RM – 7,000 sebulan

BILIK BILIK LAIN:
- 7 ruang tamu
- 9 bilik tamu
- 5 bilik tamu bertemu tamu
- 12 bilik bertamu
RM10,000 sebulan

JUMLAH SEMUA : RM 80.970

NOTA:
selain dari RM80,970 ini memang ada
ada bil apa leterik yang lain

harus dingati untuk pengetahun umum
orang ramai wajib sedar dan faham
dan bersimpati terhadap bil leterik ini

kos bil leterik yang paling mahal ialah:
untuk 7 buah lift
bersimpati lah pada 7 buah lift ini
ini bukan satu tugas yang ringan
saban hari untuk mengangakat dan menurunkan bik mama

bayaran bil lift inilah yang termahal:
RM 99.930 - sebulan

NOTA:
hanya satu bilik tidur yang tidak menggunakan lampu
bilik ini gelap kerana najib tak hendak melihat muka
anak badak diatas katil kah kah kah



10 ulasan:

James Iha berkata...

Kahkahakah..kesian kat lif tu oii..

Tanpa Nama berkata...

NOTA:
hanya satu bilik tidur yang tidak menggunakan lampu
bilik ini gelap kerana najib tak hendak melihat muka
anak badak diatas katil kah kah kah

- Kah kah kah... sebab badak suka berendam dalam gelap!

ZakiahSaffiya berkata...

Isham... ko ni betul la lawak. sampai terguling2 aku di buatnya.

gengjahat berkata...

kah kah kah...lawak la lu tt...mmg hebat la... sakit perut aku baca...

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah...bukan anak badak...mak badak yang kokak!!

golok perak berkata...

ok ok ok ... teman tumpang kesian kat lift tu .... kah kah kah ... teghok demer kena buat kojer ... siksa demer nanggung beban yek ... kah kah kah ... james lha ... teman sutuju ngan miker... kesian kat lift tu komer oooi ... kah kah kah sakit peghut teman gelak baca entry miker yang ini bro tt ... hampeh boto ekau ni ... sakit poghut den golak kan kat lift nu ...

Tanpa Nama berkata...

Alamakkk....!!!Macam mana Bro.ni dapat click Photo Ayam Belanda Putus Telur ni....?
Cuba bayangkan Ayam Belanda ni tak de Baju langsung...Terliur juga kalau sesak-sesak tengah malam tak de Teman...Puuiii..!!!!!Muntah aku tengok gambaq ni berlendeik lah tiang besi tu......
OK Bro...Lu mmg best...

Khun Pana aka johanssm berkata...

Tak kanlah rakyat tak tau berapa banyak gallon air untok chuci seluar dalam Bik Mama bersaiz XXXXL !
Air mestilah kena banyak.

Ini belum kira 500 gallon air untok chuci kopek setiap hari.

penagih dara berkata...

kahkahkahkahkahkah....mentol memantol....

opisboi berkata...

allo brather! mau angkat anak badak buat ringan brather!