Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 12 Jun 2011

SIAPA BERSIH - SIAPA KOTOR




NOTA:


kita turun ke jalan raya
sebelum ke pilihanraya

kita turun ke jalan raya
menuntut agar pilihan raya ini bersih
dari segala macam penipuan

jika pilihanraya menipu
makan rakyat todak percaya
kepada keputusan itu

lihat mubarak menang 90% dalam pilihanraya
lihat ben ali menang 89% di tunisia
tapi rakyat tak percaya
pilihanraya tipu

SIAPA YANG KOTOR



AKHBAR UMNO DAKWA HIMPUNAN BERSIH 2.0 KOTOR – minisider

Mingguan Malaysia, akhbar milik Umno menyifatkan Himpunan Bersih 2.0, anjuran Pakatan Rakyat dengan kerjasama beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) bulan depan, sebagai tindakan “kotor” dan mahu orang ramai memulaukan kempen tersebut.

Himpunan itu, yang kedua selepas akhir 2007, diadakan untuk menuntut pilihan raya yang bersih dan adil.

Dalam ruangan mingguannya, Awang Selamat berkata, pelbagai pihak melahirkan kebimbangan terhadap perhimpunan Bersih 2.0 yang dirancang oleh Pakatan Rakyat dan NGO propembangkang di ibu negara, 9 Julai ini.

Akhbar itu juga mendakwa berdasarkan pengalaman lama himpunan itu akan memberi implikasi buruk dan menyusahkan rakyat, menjejaskan aktiviti pelancongan dan menggugat ketenteraman awam.

“Tetapi semua itu tidak diambil kira oleh pembangkang. Matlamat menghalalkan cara,” kata Awang Selamat yang turut mengaitkan dengan keputusan pemilihan PAS dan Mohamad Sabu yang dipilih sebagai timbalan presiden yang baru.

“Kali ini, penganjur Bersih berhasrat menghimpunkan 300,000 peserta demonstrasi bagi menuntut pilihan raya yang adil dan bersih,” kata akhbar itu sambil menambah, agenda tersirat ialah mencetuskan ketegangan dengan membakar sentimen rakyat bagi meraih keuntungan politik.

NOTA
kenapa tidak disebut tuntutan:
- hapus undi pos
- pakai dakwat
- semak daftar pengundi

ini belum lagi timbul pekara:
- mat bangla dapat kad pengenalan
- mat idon dapat kad pengenalan
- mat burma dapat kad pengenalan
- mat pilipina dapat kad pengenalan
- mat india dapat kad pengenalan
- mat kambodia dapat kat pengenalan

ini satu penghiantan kepada warga negara ini
ini satu pengkhianatan kepada warga negara sabah

tak kan ini tak sedar
tak kan ini tak terlihat

hentikan penipuan
hentikan kong kalikong


BERSAMA KITA RAYAKAN

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Semalam KERAjaan melalui Kementerian KOMUNISasau dan Multimedia mengarahkan 10 laman web untuk File Sharing diBANNED di Malaysia dengan alasan mengurangkan gejala cetak rompak. KERAjaan rompak duit rakyat tak per lak!!! SO PARA ANAK MUDA YANG KAKI DOWNLOAD, mari kita turun 9 Julai ini memperjuangkan hak kita untuk berkongsi File!!!!

Tanpa Nama berkata...

Awang Selamat sudah tak selamat, dah mula kencing !!!

qierana berkata...

apa yang kita,sebagai rakyat boleh buat untuk di dengar oleh sistem,selain demo jalanan?? Sembahyang hajat ramai2?? F!

Bigfish berkata...

Bersihkan Malaysia dpd parti paling korup, UMNO dan BN

apa apa pun ok berkata...

1. awang selamat ni kaki bodek bro. dia ni dapat jadi menteri dulu pun sbb bodek la bro. so bila ada peluang bodek membodek mcm ni, dia x lepaskan.
2. aku heran dgn penyokong tegar kerajaan umno/bn. diaorg ni x ada otak ke bro. atau x boleh guna akal diaorg ni baik2. org cite bab pengundian yg telus, bebas,adil dan gentleman diorg buka cite bab runtuh ekonomi le apa LANxxx. yg setuju bg kat cukong tu ipp apa LANxxx. tu belum cite bab rasionalisasi la selaras la, lagi satu LANxxx diaorg ni
3. soalan ni gua nak tanya lu bro. kita jgn menang sorak je bro. tahun 2006 lagi aku sound kat bro in-law aku yg kuat pas, klu pas nak menang bertanding kena org mcm mat sabu jadi org atas. alhamdullillah 2011, mat sabu dah jadi TP pas. so pasukan dah power. bersih ni kompom le jadi kut walaupun banyak hal. bn/umno akan main tipoo lagi itu pun kompom, so ini strategi kena bikin dr skrg bro. kena susun baik2 beb, susun baik2!!! harap lu paham ye bro........

matstimketum berkata...

anda boleh akses file sharing melalui anonnymous proxy server seperti zend2, browser9 dll.