Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 13 Julai 2011

INI MUNKEEE CAKAP BETUL




MUNKEE KETAWA LAGI







BERSIH BERJAYA RANAP IMEJ NWGARA SEKELIP MATA - meloya

KUALA LUMPUR 12 Julai - Perhimpunan haram anjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) Sabtu lalu ternyata berjaya meranapkan imej negara di mata dunia dengan sekelip mata biarpun usaha untuk membina nama baik itu dibuat sejak sekian lama.

Mukhriz Mahathir berkata, walaupun kejadian itu berlaku dalam tempoh satu hari, tetapi kesannya berpanjangan kerana setiap kejadian buruk yang berlaku amat mudah meresapi pemikiran masyarakat.

Bagaimanapun, katanya, usaha untuk memperbaiki imej negara dan memulihkan kembali persepsi masyarakat antarabangsa segera dibuat walaupun diketahui ia agak sukar dan memakan masa agak lama.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
satu kenyataan yang jujur
satu kenyataan yang ikhlas

inilah yang di rancanang
ini lah kejayaan bersih
sedih
sedih
hanya anak panddy kutty
yang berani bercakap benar
yang lain semua kaki bodek
kah kah kah

14 ulasan:

Besi Karat berkata...

Adakah satu jawatankuasa akan ditubuhkan yakni jawatankuasa memperbaiki imej negara dan memulihkan kembali persepsi masyarakat antarabangsa selepas Bersih 2.0?

Kahkah!

Tanpa Nama berkata...

Dari marina mahathir yang ikut serta.... http://rantingsbymm.blogspot.com/2011/07/my-bersih-20-experience.html here are many stories and photos, both good and bad, of the whole event. But to me what was most important was that Malaysians proved two things: one, they can assemble together on a common cause peacefully and two, therefore showed that they are a mature people.  The fact is that there were all kinds of people there, young and old, all races and religions and all classes and creeds. I bumped into many young people, the children of my friends, who had come to see what it was all about and decide for themselves what to think about the issue.

Tanpa Nama berkata...

...dlm blog tt ni, saya paling suka baca part nota/komen by tt, tapi saya dapati terlalu kerap sgt berlaku typo error, contoh perkataan 'rancanang' tak pasti typo ke atau perkataan baru, tapi selalunya kesilapan ejaan tu terjadi pada ayat2 yg penting.....

obesia turun pangkat berkata...

kah kah kah ... secara harfiahnya matlamat untuk menyedarkan kerajaan antara lainnya telah tercapai ... syabas untuk bersih 2.0 ... saya nampak akan keberkesanannya memilih cara sebegini untuk menyedarkan pihak kerajaan ... mereka perlu lebih peka akan masalah rakyat (bukan hanya peka masalah kroni) ... betapa suara rakyat memberi kesan yang signifikan ... maka jelas sekali lagi 'salah' nya tanggapan seekor kangkong yang mengatakan bersih 2.0 adalah untuk kepentingan individu tertentu ... obviously you're wrong ... damn it ...

Sam berkata...

Gempar!! .. Anak dan cucu Tun Dr Mahathir pun join BERSIH!! http://rantingsbymm.blogspot.com/2011/07/my-bersih-20-experience.html

Tanpa Nama berkata...

9 julai kenapa tak nak bagi berhimpun kat stadium kan dah malu...

Tanpa Nama berkata...

hati-hati ... jangan terpedaya dengan mulut yang manis...

BAIK ADA MAKNAA TUUUUUUUUUU.......

Tanpa Nama berkata...

X gempar pun. Dah lama tau dah si marina tu join ini bersih rally. Yang kite pun x payah la nak gempar sgt tgk amrina tu. dia tu takde beza pun dengan pakcik makcik yg dtg join ebrsih rally. tak payah nak up dia sgt. dia tetap anak madey. kalau gentle pi la marina tu siasat bapak dia buat ape zaman dulu2.

Tanpa Nama berkata...

hahahaa,lwak la statement ko.da wat salah taw malu plak ekk

1.10 Koleksi Gambar Dan Video Hantu Terseram Dalam Sejarah Fotografi
2.Game Star Wars Pada Skrin Besar Untuk Kesan Lebih Real!!(Video)
3.Ekspidisi Menyelamatkan Kura-kura Ganas(Video)

Andre Villas Boas berkata...

bro TT... pasukan bolasepak ARSENAL dah sampai KL... esok lusa, pasukan LIVERPOOL pulak, tulat pasukan CHELSEA...

adakah imej negara tergugat & terancam dgn demo BERSIH... kalo keselamatan negara tergugat..

ARSENAL pun takkan datang ke sini kelmarin... elok jer... hari sabtu demo, hari isnin, ARSENAL dtg... xkan pengurus ARSENAL xrisau keselamatan anak buahnyer.. dia mesti tau, tau yang KL ni tetap selamat.

ini MUNKEE-MUNKEE EEE saja bikin ceriter hantu takutkan budak2... ini busuk punyer org makan sambil berak...

Tanpa Nama berkata...

Maksud dia nak cakap sebenarnya lebih kurang macam ini " Hang punya pasallah Najib....tengok... dah jadi lagu ni"...faham-faham ajelah...kahkahkah

kingarthur berkata...

apa punya baghal dia ni...kakaknya, anak sedaranya sendiri pergi berdemo...kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

melayu ada amok pastu ada latah pastu toleransi pastu bodek. suatu penyakit desperadoes dari learning curve yg banggang. tukang fatwanya drp kangkong al-sintoki. tapi ini munkee pakai baju mau simpan sikit itu malu. tok imam dan ulama dah tebal muka, dinding pun menyampah.hari itu carma, hari ini tukrut(tukang karut. fatwa punya la power yusuf qardawi pun bisu. jumaat ni jika pakai baju kuning bukan je haram tapi masuk neraka. tak caya? cuba duduk saf depan sama dgn pak mentri pakai t-shirt bersih... ayoyo pa, what role model to revere daa?

tok jenggot berkata...

memang itu tujuan bersih..'
nak bgtau malaysia ni buruk di mata dunia..
hanya anak panddy kutty yg sedar..
yg lain tak faham2 lagi.. bersih sudah berjaya..
padan muka korang BeEnd.. tak lama lg habis lah riwayat kau..
kita humbankan BeEnd dlm tong smapah sejarah..