Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 14 Julai 2011

KEMPEN KUNING BERMULA SABTU INI





JAGUNG AKAN DI HARAMKAN





WARNA KUNING TERUS JADI ISU, LARIAN RELAY FOR LIFE MANGSA TERBARU
- minsider


Warna kuning terus menjadi isu, kali ini penganjur program Larian Untuk Kehidupan atau Relay For Life menafikan ia ada kaitan dengan perhimpunan Bersih 2.0 Sabtu lalu.

Selain mengharamkan Bersih 2.0, Putrajaya juga mengisytiharkan bahawa kemeja-T berwarna kuning yang tertera mesej tuntutan pembaharuan pilihan raya juga diharamkan.

Larian anjuran Persatuan Kanser Kebangsaan Malaysia (NCSM) itu akan berlangsung di stadium Universiti Kebangsaan Malaysia pada Sabtu dan Ahad ini.

Penasihat Kehormat NCSM Zuraidah Atan berkata, warna kuning merupakan warna simbolik antarabangsa bagi kanser dan program ini telah masuk kali ketujuh.

“Kebetulan tahun ini kami memilih warna kuning untuk baju larian,” kata beliau dipetik Utusan Malaysia hari ini.

Zuraidah berkata terdapat dua warna yang telah dipilih sempena program tersebut iaitu penghidap kanser akan memakai baju berwarna ungu manakala bukan pesakit akan memakai baju berwarna kuning.

“Selain merah, jambu, hijau dan biru, kuning juga merupakan warna yang sering digunakan untuk program-program kanser.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:

tadi berita awal dari temerloh
ramai tak percaya
ini lagi berita yang sama

tak caya?

tak caya
hari sabtu ini sila datang ke:
- dataran tasek shah alam jam 5 perang
- restoran lotus state pj jm 8 malam
- avenue k – klcc jam 4 petang
jangan lupa pakai kuning
kalau tidak pun beli jagong
dan makan jagong di tempat tempat ini
kah kah kah


BODEK KUNING


5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

harap-harap siswa UKM ada telorrrr.

Tanpa Nama berkata...

alamak! jagung pun tak boleh????
aku tgh dinner kat restoran nih,
dlm sayur ni ada baby corn yg kerapkali jadi satu bahan hidangan sayuran tu???? kena tangkap gak ke?!
adoiiiiiiiiiiiiiii... bermalam dlm lokap pulak dah malam nihhhh!!!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

Tanpa Nama berkata...

wei....janganlah, aku suka makan jagung.
Mana ade dlm dunia ni jagung warna biru

Tanpa Nama berkata...

Kalau tak bawa jagung, bawalah pisang masak kuning hehehe...

mosabit berkata...

berita dari susutan meloya :

KERAjaan telah mengeluarkan arahan..agar indah water jng biarkan tahi berwarna kuning berada di dalam tangki najis di setiap perimis....

jika tidak perkhidmatan indah water akan ditamatkan serta merta...

kah kah kah kah kah kah .....