Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 14 Julai 2011

LAWAN DAN TERUS MELAWAN




BANGUN DAN LAWAN




nota:
jangan mengundur
lawan lawan dan lawan







NIK AZIZ SOKONG BERSIH 3.0 JIKA TIDAK BERUBAH
– harakah daily

Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat, menyokong sekiranya Himpunan Bersih 3.0 diadakan pada masa akan datang demi untuk keadilan dalam pilihanraya.

Menurutnya, pilihanraya adil dan bersih dituntut dalam Islam kerana ianya menyentuh soal kepimpinan negara.

“Sedangkan menjaga diri sendiri juga wajib ikut cara Islam, dengan menikmati semua perkara halal, apa lagi soal mentadbir negara,”ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung Himpunan Bersih 3.0 sekiranya ia diadakan lagi bagi menuntut pilihanraya adil selepas mempengerusikan mesyuarat exco pagi tadi.


NIK AZIZ SOKONG BERSIH 3.0 – mkini

Menteri Besar Kelantan Nik Aziz Nik Mat menyokong sekiranya himpunan BERSIH 3.0 diadakan pada masa akan datang demi untuk keadilan dalam pilihan raya.

Mursyidul Am PAS itu menegaskan, pilihan raya adil dan bersih dituntut dalam Islam kerana ia menyentuh soal kepimpinan negara, lapor Harakahdaily.

"Sedangkan menjaga diri sendiri juga wajib ikut cara Islam, dengan menikmati semua perkara halal, apa lagi soal mentadbir negara? katanya kepada akhbar internet PAS itu.

NOTA:
rakyat memberi spr tiga bulan
untuk melakukan empat tuntutan
empat tuntutan ini tidak memerlukan parlimen
spr boleh melakukannya


1 – hapuskan undi pos
2 – pakai dakwat kekal
3 – bersihkan senarai nama pemngundi
4 - lamakan tarikh berkempen dari 7 hari ke 21 hari

SEMENTARA ITU MENUNGGU TIGA BULAN:

Bersih akan menganjurkan PAKAI KUNING setiap sabtu
semua warga dan kaum kerabat bersih diminta hari sabtu ini

Ini kempen KUNING DIY
lakukan apa sahaja secara berkumpulan dengan memakai kuning:

- berkelah
- main futsal
- minum kopi
- makan dalam restoran
- masak pulut kuning

SABTU INI 3 AKSI:

1 - di restoran lotus state pj jam 8.00
2 - di taman tasek shah alam pot luck - jam 5 – 8 malam
3 - di depan 7 avenue depan klcc – letakkan bunga kuning di tempat dimana arwah baharuddin

nota:
jangan lupa ambil gambar
dan hantarkan ke facebook

nota:
kota kota lain boleh merancang sendiri
dan hartakan gambar untuk di ketahui umum

18 ulasan:

Lang berkata...

Kalau pakai
baju kuning yang ini boleh?

Tanpa Nama berkata...

31 Ogos ni kita sambut Merdeka dengan Pakai kuning dan laungkan Merdeka Bersih depan Agong kalau ada perarakan itu lagi best dan lagi petrotik.

Tanpa Nama berkata...

Mengentot pun boleh boleh pakai baju kuning. Tapi jangan entot diluar rumah, nanti meleleh air liur mat monggol!Kah..Kah..Kah.

golok perak berkata...

malam tadi kat tv si nallakaruppan bagi statement tentang DSAI ..., teman tak peduli apa motif dan siapa yang upah dia ... teman cuma terfikir ... kalau DSAI ada aib yang nak didedahkan ... tak kan pemimpin umno semua nya baik macam malaikat ... Madey pernah simpan segala 'tembelang' para setiap pemimpin umno..., agak - agak komer dia nak dedahkan tak 'tembelang' tu suatu hari nanti ...? teman nak bagi peringat kat sape sape yang upah nallakaruppan tu bahawa masa untuk di dedahkan aib komer akan tiba tak lama lagi ... sebab ; apa beza nallakaruppan ngan madey ...? kot ada pun cuma warna kulit je ... what goes around comes around ... dig it ?

ayah chu berkata...

Good cops take heat off bad cops ni teman copy dari malaysia kini ... kan dulu teman kata memang ada polis yang baik dan yang tak baik ... polis yang tak baik lebih ramai dari polis yang baik ..., betul tak teman ada sebut polis (terutama yang pangkat rendah) wat kerja setengah mati untuk memuaskan hati pegawai atasan walau pun terpaksa menentang naluri 'kemanusiaan' mereka sendiri ... dan selalunya demer ni lah yang jadi mangsa dikenakan tindakan bila berlaku apa apa insiden dalam menjalankan tugas ... walaupun teman cuma ada sedikit je belas kesian kat demer ni ... tapi prinsip teman tak pernah berubah ... teman tetap tak gemor kan polis ... cuma ada sikit je yang nak teman 'bisik'kan kat anggota polis-polis tu ... sejujur nya hati komer ... profession komer yang komer salah pilih atau sistem dimana komer berada yang menyebabkan komer terseksa selama ni ....?

Tanpa Nama berkata...

Bro, apasal bini Rosmah dtg ke UK? Gua terbaca meloya semalam 13/07/2011 and gua paste kat sini:

Lawatan rasmi Najib ke United Kingdom amat bermakna

"Dalam kerangka Malaysia melaksanakan sistem MRT di ibu negara, Perdana Menteri akan mengambil kesempatan semasa di sini untuk meninjau St. Prancras Internasional Railway Station yang menyaksikan rangkaian perkhidmatan kereta api laju ke Lille, Paris dan Brussels."

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0713&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_02.htm

Betoi ka dia nak tengok projek tu? ka dia pi naik keretapi ke paris nak kena soal siasat dgn kerajaan France??

mampos monggol!

shahmetal berkata...

Woi TT! Ko ni tau ke tak ape sebenarnya tuntutan Bersih 2.0? Bila masa suruh hapus undi pos?

Tuntutan Bersih No.2 - mereformasikan undi pos. Bersih 2.0 tak pernah minta hapuskan undi pos, tapi minta supaya undi pos lebih fleksibel.

Satu lagi, menuntut kepimpinan yang adil, memang dituntut dalam Islam. Tapi apa cerita pulak turun beramai2 ke jalan raya terpekik2 ye? Takkan guna dalil "alah, dulu UMNO pon macam tu?"

Yang turun dulu, berapa ramai betul2 faham apa sebenarnya Bersih 2.0 tuntut? PUI.

Andy berkata...

Kalau ada BERSIH 3.0, kena tahulah bersedia..belajar dari pengalaman. Bersedia mental dan fizikal, bersedia tempur tanpa senjata, bersedia umpama semut api...semua serbu jika seorang dibelasah..!!

memori daun pisang berkata...

sabtu ni jom ramai ramai letak bunga di KLCC. Aiseh, tapi aku tatau la lokasi tmpt arwah meninggal. dia meninggal kat tmpt berhimpun itu hari ke?

FileHippo berkata...

PRU ke-13 gerombolan akan menang besar lagi. Orang melayu kena tipu lagi.

Sistem biometrik yang diperkenalkan spr bukan menjamin ketelusan, malah akan memenangkan gerombolan dengan lebih besar lagi.

Caranya ialah dengan project 'pemutehan' yang dilakukan terhadap warga asing@pendatang asing tanpa izin(pati)@pendatang haram.

Project 'pemutehan' ini dilakukan oleh imigresen dengan menggunakan kaedah sistem biometrik (cap jari/finger print).

Kemudian data-data ini akan dipindahkan kepada pihak spr untuk pendaftaran pengundi.

Sistem biometrik (cap jari/finger print) adalah helah spr untok mengekalkan agar gerombolan rosmah najib terus berkuasa...

Pihak Bers√h harus menuntut agar sistem biometrik ini tidak digunakan oleh spr, malah digantikan dengan penggunaan dakwat kekal (indelible ink).

Undi pos harus dihapuskan terus, bukan setakat direformasikan.

Pembersihan senarai pengundi mesti dilakukan bagi mencegah pengundi hantu!

Jika semua ini tidak dilakukan Bers√h version 3.0 wajib dilakukan!!!

www.filehippo.com

Revolusi_Malaysia berkata...

ShahMetal... bodoh! apsal ko tak cakap atuk2 ko terpekik2 dulu? kenape ko tak cakap je camner perkasa, tok guru2 silat ko yg berani tu dimana? UMNO ade gak ape kat situ, terpekik2 gak... cuma sikit... tak laku... sebab orang UMNO ramai macam ko, pondan... hahahaha...

mane de permintaan bersih 2.0"kepimpinan yang adil"?

ko jgn menambah 8 tuntutan ah... yg 8 pun kene beduk, tetiba ko tambah lagi satu?

hahahahahhahahah..

la... rupanya shahmetal tak reti bahsa ongputih... hahahhahahahahha...

Aku ingat part ini yg dia tak tau ah... ade dekat2 bunyi adil ni...

5. Free and fair access to media

itu maksudnya wahai si bodo shahmetal yg makpak dia pun bodo sebab tak ajar budak ni betul2 sampai jadi bodo...

peluang untuk pembangkang berucap dalam TV diberi sama... kalo tak bagi puak2 pembangkang positive news, izinkan pembangkang buat suratkhabar daily publication... amacam? ada paham sikit2 tak?

kompem lulusan sintok ni budak ni... tak pun spm.

Revolusi_Malaysia berkata...

satu lagi... MAU BERSIH 3.0...

shahmetal berkata...

@Revolusi_Malaysia:

Haaa. Terima kasih! Ni lagi sorang contoh orang baghal tak tau menau pasal topik, tiba2 mencelah. Tangan laju je nak menaip, tapi ape orang tulis, sikit pun tak faham! Patut la tak maju2 PKR, orang camni la buat parti mundur.

Pertama, baca dan fahamkan artikel TT. Kedua, fahamkan semula dan baca keseluruhan ape aku tulis, jangan baca sekerat2, budak hingusan.

Meh aku ajar cara teknik membaca dan pemahaman. TT ada quote kata2 Nik Aziz, bahawa "pilihanraya adil dan bersih dituntut dalam Islam kerana ianya menyentuh soal kepimpinan negara". So ,clear tak clear mana datang statement aku tadi? Ni bukan pasal 8 tuntutan Bersih 2.0. Tak puas hati, pergi tanya Nik Aziz kenapa dia cakap camtu, baru datang jmpa aku. Faham?

DAN, aku ada state UMNO pun suka buat demo masa dulu2. Ko ni buta ke ape? So sekarang nak kata ko ni buat demo, ko ikut bontot UMNO la? Kalau UMNO bodoh, ko yang ikut ape pulak?

Ape pulak ko merepek pasal media? Tolong baca artikel TT 10 kali, lepas tu baca post aku yg tadi dan yg ni 11 kali. Lepas tu baru berdebat ngan aku, OK, budak hingusan? Cakap merepek balik, aku terajang ketiak ko nanti masa Bersih 3.0. Stay on topic please. Jangan meroyan lebih.

Tanpa Nama berkata...

lawan tetap lawan!!!

1.Rumah Untuk Para Skater Skateboard
2.Pendedahan Bagaimana Ahli Yoga Duduk Terapung Di Udara(Video)
3.Pedang Terbaru Dari Cold Steel,Mungkinkah Pedang Armaegeddon?

Tanpa Nama berkata...

banggangnya ahli pas ni dio org tak faham cakap tok nik tentang tuntutan islam. jika tau dek pejuang aghfan memang kena kentut-kentit. apa tok nik kata tu dirujuk dari firman. apa ante semua ingat bersih tu main police n thieves ke atau pesta mandi air? pemimpin memang power tapi ahli mcm pantek! hargai la nyawa seorang syahid demi keadilan kita semua. jika tidak hari ini bila lagi? cukup la berlemah lembut belajar la jadi kurang ajar. jadi la makmun berimamkan yg sah bukan imam carma-barua. wisdom has no place in apco-thogut-dajjal-iblis rgime. al-kisah dlm sejarah Allh suruh turunkan bala pd suatu umat yg tak mengamalkan syariat tapi malaikat kata dlm mesjid masih ada org solat tapi Allh kata sapu dio org dulu! jika sudah kena gasak kali ke tiga nabi pun suruh lawan. ini entah ke berapa kali dah...wa pun kesian tengok sama lu punya kawan pakai lebai kena tendang mcm babi.

Tanpa Nama berkata...

ado idup laei budak shah mental ni
lamo ilang ese ingat dah mampos

kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

hahah? shahmetal idup lagi? dulu kene tembak masih belum2 mati lagi? dia ni budak sekoah jer ni.. lendir pun baru tengah nak jadi.. tu la pasal tengah terkial2 join blog revolusi nih..

anti melayu yang suka di tipu berkata...

... macam ni lah sedara-sedara yang tolong sama bagi komen kat blog TT ni ... samada komen tu membina atau meruntuh ... banyak komen yang sedap didengar dan boleh dipakai dan ada juga sekor dua malaon yang bodoh macam lembu , tunggul macam kayu yang dah terang pun masih tak nak faham-faham lagi betapa diorang sentiasa ditipu oleh umno ... golongan yang cam gitu usah di layan ... orang kampung aku selalu kata ... kalau kita layan orang BODOH dan BEBAL nanti buat buang masa je ... biar diorang terus berbangga ngan kebodohan dan kebebalan diorang ... Allah maha melihat ... dan Allah suruh kita lihat guna mata, dengar guna telinga dan fikir pakai otak ... sebab yang ada orang yang ada otak tapi tak ada akal sama macam BINATANG ... malah lebih hina dari BINATANG lagi ... kita anggap golongan yang masih lagi rela ditipu oleh umno tu sebagai BINATANG je ... cuba perhati perangai BINATANG ... makan, minum, tidor, hubungan jantina (melainkan yang mati pucuk)berak, kencing... hal hal lain diorang tak peduli ... sekali pun jelas ada bahaya didepan mata diorang sebab diorang ada otak, tapi mana ada akal ... kalau boleh lah tim TT, saya minta mana-mana respose komen dari orang-orang yang 'tak berakal' tu di delete kan aje ... sebab kaunter 'meter' bilangan orang-orang yang membaca setiap entry dalam blog ini tak akan berkurang kalau tak de orang-orang yang 'tak berakal' semua tu ... itu cadangan saya secara peribadi ... saya bukan mewakili semua pembaca dan pemberi komen yang membaca blog ni... memandangkan diorang dah tak mahu terima kenyataan , terserah pada diorang ... tanggung jawab kita menyampaikan apa yang sepatutnya disampaikan kepada awam... sedangkan rasulullah pun tak ambil apa-apa tindakan bila dakwah baginda ditolak .. tapi di padang mahsyar nanti rasulullah tidak akan dipersoal bila ada diantara umat baginda yang mati dalam kesesatan ... so sama dalam kes ini ... diorang memilih untuk tidak mahu menerima kebenaran ... tanggung jawab kita dah terlepas ... biar keturunan dia sendiri yang akan kencing atas kubur diorang bila diorang mampus nanti ..