Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 25 Julai 2011

RANCANGAN UNTUK MENIPU




PENIPUAN YANG LICIK




PAKATAN KEKAL PENDIRIAN TOLAK SPR GUNA BIOMETRIK - minsider

Pakatan Rakyat terus dengan pendiriannya menolak sistem biometrik yang akan digunakan pada pilihan raya umum ke-13 dan masih mahu kerajaan menggunakan dakwat kekal.

Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail berkata, pihaknya menolak sekeras-kerasnya sistem biometrik kerana tidak menjamin elemen satu orang satu undi semasa pilihan raya.

“Kita perlu menentang sistem ini. Sudah menjadi tanggungjawab rakyat memastikan negara bersih dan adil,” katanya ketika berucap pada majlis pelancaran slogan Selangorku di sini malam tadi.

NOTA:

ingat kembali
ingat kembali
tukar tiub pernah mengingatkan
bahawa biometrik ini adalah kunci kemenangan sampai kiamat

kuncinya:
siapa memiliki server
maka orang inilah yang memiliki jumlah undi

lupa?
tak ingat?
lalai?
atau memang bodoh

ingat kembali pemilihan president amerika tahun 2000

al gore lawan bush

al gore tewas di florida
tahu apa sebabnya?

di new mexcio bush hanya menang dengan 363 undi
ini masuk akal kerana ini kota yang kecil

tetapi di florida bush dikatakan menang dengan 537 undi
ini tak munusabah keana florida wilayah yang besar

kenapa al-gore tewas?
kah kah kah
kah kah ka


siapa memiliki server akan memiliki undi

siapa pemilik server di florida?
syarikat siapa?
kah kah kah

syarikat yang dimiliki oleh jeb bush
hantu mana maloan ini
kah kah kah

jeb bush ialah adik george bush


NOTA:

ingat 2 tahun daulu najib pergi ke india
najib singgah di puna
ketika ini lagi ajenda biometrik telah dibincangkan
sebuah syarikat kroni telag mendapat kontrek ini

jadi bagimana?

di cubakan pada pelajar universiti dahulu
ada bantahan oleh pelajar dan mahasiswa
maka sekarang sedang dicuba kepada pendatang haram

jelas: sampai kiamat kalau sistem ini digunakan
malapteka yang kita hadapi sekarang akan
berterusan hingga kiamat

JELAS:
kalau pilihanyara boleh mengubah apa apa
pilihanraya ini akhirnya akan di haramkan

BUKAN SIAPA TURUN MENGUNDI
TETAP SIAPA MENGIRA UNDI


20 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sangat kritikal!!! TERIMA KASIH HISHAMUDIN RASI..

- NON GOVERNMENTAL INDIVIDUAL

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Tak boleh guna DAKWAT KEKAL

Nanti SEMBAHYANG tak sah

Bukan aku kata, tapi bakal Ulam-ulam Mak AMNO yang kata...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

THIS IS REALLY TOO MUCH!

Tanpa Nama berkata...

Sudah lama trik siapa tak datang mengundi ada yg tolong pangkahkan utk UMNO kali ini mesti guna cap jari siapa tak dtg tiada siapa boleh tolong undikan.

Tanpa Nama berkata...

Allah lebih berkuasa..Allah yang menentukan..ingat..

bersih 3.0 berkata...

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

kita turun ke jalanraya lagi sekali!!!

Tanpa Nama berkata...

tell ya what. the msian were stupid and love to be stupid and they wanted to be stupid forever as long as stupidity posed excellent stupidity of the msians. they can't be proud to be clever because it'd make them more foolish. ya can speak volume to smart-looking citizens but their stupidity has become a mental diease. lain lu cakap lain dia fikir. lain lu tulis lain dia faham. rotten to the core! tanahair ini memang subur utk mereka yg pandai kelentong. the donkey had been cursed to be stupid because they helped carried firewood to burn abraham. msians had been cursed to be stupid they helped tadah najis throwing kah kah kah. geng, itu biometrik utk timbang berapa berat taik big mama boleh la! ko ko keh kok keh keh. tt, biometric dlm bm ialah metar bincek!

serenity9260 berkata...

wow,ilham najib dari bush rupenya.ni bkn takat freemason da ni,ni da standard setan nazi da ni

1.Gol Penalti Paling Best Dalam Sejarah(Video)
2.Pendedahan Bagaimana Ahli Yoga Duduk Terapung Di Udara(Video)
3.Air Terjun Mengalir Secara Songsang(Video)

Tanpa Nama berkata...

Lanjutan dari ringkasan En "Tanpa Nama 25 Julai 2011 12:22 PM"

Allah telah berkata (di dalam kalam Allah), firman Allah :

“ Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah keadaan suatu kaum sebelum suatu kaum itu sendiri mengubah apa yang ada pada diri mereka” (Q.S. Ar-Rad 11)

Setelah berusaha bersungguh2 dan tekad sudah bulat maka bertawakallah kepada Allah. Bukannya tunggu Allah Taala tentukan saja sambil kita dudok melopong... disebabkan kita tidak tahu Qada' dan Qadar lah kita kena berusaha untuk berubah.

Walaupun Qada' dan Qadar telah pun ditentukan..tetapi ia adalah pilihan manusia sendiri.

Rujuk surah al-Insan : 3-5

"Sesungguhnya Kami telah menunjukkan kepadanya (melalui akal dan Rasul) akan jalan-jalan (yang benar dan yang salah; maka terserahlah kepadanya) sama ada ia bersyukur (dengan beriman dan taat), ataupun ia berlaku kufur (dengan mengingkari kebenaran atau menderhaka)." [3]

Semua yang ada dalam dunia ini adalah dari Allah :) dan apa yang kita tahu, buat dan amalkan cumalah sedikit sahaja...

Tanpa Nama berkata...

benda senang ni TT..
setiap tempat mengundi, upah petugas untuk mengira pengundi secara manual di depan pintu masuk, sehinggalah waktu mengundi habis dan pintu ditutup..

dan tunggu keputusannya.. lihat berapa ramai pengundi keluar mengundi.. dan matchkan dengan kiraan manual pada waktu mengundi tadi... sama, lebih atau kurang..

jika semua tempat mengalami pertambahan secara mendadak.. maka laporkan pada polis atau SPRM. polis akan menyediakan video 2minggu selepas pilaharaya utk mematahkan anasir-anasir pihak pembangkang.. kah kah kah..

penagih EEE berkata...

shaM....ultimatum dari" KITA " kena KERAS sikit.......

FileHippo berkata...

Encik TT, sila pamerkan mesej ini di depan posting yang baru.

Projek 'pemutihan' yang dilakukan oleh imigresen untuk warga asing adalah menipu semata2.

Kenapa sekarang baru pihak imigresen beria-ria sangat nak buat projek 'pemutihan' dengan menggunakan kaedah biometrik?

Penggunaan biometrik untuk warga asing adalah untuk mengambil data-data tersebut dan dipindahkan ke dalam data-data spr.

Data-data warga asing yang sudah ada dalam data spr akan digunakan oleh pihak ketiga (pihak lain) untuk mengundi.

Untok pengetahuan semua, undi pos di setiap DUN dan parlimen telah bertambah berkali ganda untok memenangkan gerombolan.

Selagi undi pos ada, pakatan tidak akan menang majoriti untok menguasai negara ini.

Undi pos harus dihapuskan.

Kad pengenalan/ic/mykad telah diberikan kepada beribu2 warga asing di negara ini supaya mereka dapat mengundi pada pilihan raya hujung tahun ini.

Ya, pilihan raya umum hujung tahun ini november 2011.

Dari sumber dalaman spr, kaedah biometrik akan gunakan tidak lama lagi.

Semua tuntutan Bersih tidak akan dilayan...


www.filehippo.com

Lang berkata...

KALAU UNDI POS TAK BOLEH BANTU SPR, SUDAH TENTU UNDI POS LAMA DIHARAMKAN...

Tanpa Nama berkata...

Aku dengar dah ramai dapat upah register PATI guna biometrik...

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=MAfAVGES-Yc&feature=share

Tanpa Nama berkata...

Abang ipar gua orang PKR, tapi ambil upah bawak PATI gi register kad pengenalan dengan SPR/juak2 gomen.. upahnya? RM400 sorang PATI... adakalanya mencecah RM1600 sekor PATI..

Gua pun tatau la camana abang ipar gua paham apa itu PKR.. ini memang jenis cibai punyer orang.. sokong pembangkang, tapi tak paham apa yang dia sokong..

superBassikal berkata...

aku kerja dalam sistem Pemutihan PATI ni.Xpaham aku tetiba KDN cepat2 luluskan project ni.seminggu ja sistem da siap..team IT sume kelam kabut jadinya..xda plan betul2..aku pun ada syak somthing wrong.Pasal biometrik ni, hmm...masalah bukan kat biometrik.Tapi masalah kat calculation vote kat server, ble dimanipulate.Bukan orang nampak pun data vote...sume dalam digital, bukan paper.kat backend system, ada BARUA akan ubah data vote.pastu sume akan percaya result dia.mmg kompem company kroni UMNO yg akan dapat kontrak biometrik ni.kontrak sekali bekal server+ develop system sekali.KOMPEM!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Have been given enough time to the UMNO-BN bigots

No more delay
No more new trick
No more excuse

A big "NO" to "Biometric system"
We want cheap and effective system
That's indelible ink for election.
That's it !!!!

BERSIH 3.0 or Indelible ink

Tanpa Nama berkata...

hari2 kat imigresen seberang jaya PATi full. Aku pun naik pelik stiap kali tgk ja penuh PATI. Apakah itu sistem PEMUTIHAN?

Tanpa Nama berkata...

suatu masa sblm berakhir bulan disember 2011... beberapa orang PATI (yang telah mendaftar pemutihan)nak balik melalui LCCT... tiket dah beli... dah check in... bila sampai kat imigresen kantoi... sbb pendaftaran biometrik palsu... kesudahannya diorg ditahan... dan keluarga yang menunggu kepulangan hanya menerima barang² yang di check-in kan...