Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 1 Ogos 2011

KESAH ORANG PENCEN




JADI PENGUNDI HANTU







nota:

mula mula pencen
lepas pencen
jadi pengundi hantu
kah kah kah


NIK AZIZ: PERBINCANGAN RAHSIA HANYA JENAKA – mkini

Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan dakwaan mengaitkannya dengan "perbincangan rahsia" untuk menggantikan Anwar Ibrahim dengan Tengku Razaleigh Hamzah sebagai lawak jenaka.

"Lawak jenaka! Itulah saja yang boleh saya sifatkan kepada khabar angin yang mengaitkan saya dengan perbincangan rahsia untuk melantik YBM Tengku Razaleigh sebagai ketua Pakatan Rakyat menggantikan Seri Anwar Ibrahim.

NOTA:
mula mula timbulkan perpaduan melayu
gagal

timbulkan pula perpaduan islam
ini terbukti gagal

timbulkan pula perpaduan ummah
ini terbukti gagal

bila mat sabu menjadi timbalan presiden pas
mati kesah dan seloka kerajaan perpaduan

maka timbul pula cerita ku li
maka timbul cerita perbincangan sulit
maka timbul kesah nak ganti anwar

muncul cerita ku li
muncul kesah penglipur lara ini
kah kah kah

ceriat ku li ini
cerita orang pencen
macam polis pencen
kan selalu bercakap
tentang rasuah dan demokrasi

sayannya masa berkuasa dulu
senyap membatu
bila dah pencen
macam macam idea ada
kah kah kah

KAKI BODEK



7 ulasan:

golok perak berkata...

tak cukup dengan meracau dan merepek tak ketahuan sekarang ni dah gila peringkat kritikal dah gerombolan ... semua 'production' demer semakin memakan diri dan semakin menghampirkan gerombolan ke kubur tak bertanda demer ... kah kah kah ... tu la kecik kecik tak mahu mampos ... dah dewasa nyusahkan mak bapak ., dah tua nyusahkan rakyat ...

Tanpa Nama berkata...

parti bn trmasuk parti komponen sudah lama berevolusi.mula2 parti lama2 jd babi dan puki.puki rosmah dan babi najib.pasangan secocok dgn anak beranak babi hutan

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

I really wish all this claim is a joke coz Datuk Seri Anwar Ibrahim is the best opposition leader and the best future cool prime minister.

misnona berkata...

memang bila dah pencen mereka kena buat baik, jadi kenalah cakap macam tu, bantai bos dia balik, dah pencen malu nak mengaku jadi polis. entahlah kenapa stigma polis sangat mengharukan di bumi malaysia ni, mungkin kerana BN agaknya. lagi ada perhimpunan lagi banyak yang meluat tengok uniform tu...

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah!
Ku Li pimpin PR, kau org ingat rakyat percaya cerita bohong UMNO, poraaaaaaaaaah.

Tanpa Nama berkata...

kalau bicara pasal ku li, kita mesti ambil iktibar dari "Anglo-Thai Treaty of 1912". siapa yang menjual negeri Pattani kepada British untuk di serahkan kepada kerajaan Siam? akibat pengkhianatan tersebut, orang melayu/islam masih tertindas di selatan thailand.

Tanpa Nama berkata...

Alaa...org yg buat kecoh cerita ni sebenarnya sedang menanam saham....Terjengket2, terjenguk2 nak bagi Najib nampak dia...manalah tau, klu2 ada can nak jadi calon BN pulak...Sebab tu kemana Najib pegi, muka sembab ni mesti ada sama...(dia ni kategori sembab gak...) sepusat sepusing dgn Raja Katak... Blah lah ngko Zahrain!!