Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 23 Ogos 2011

LAGI LAGI POLIS MALAYSIA BERHEMAH




NOTA:

ini lagi kesah dan cerita
polis malaysia berhemah
ini adalah cerita cerita
rakyat biasa yang telah
menjadi cerita 'cult'

kita berterima kaseh
kepada saekor kang kong
yang berani bersuara untuk
mengehemahkan polis malaysia
kah kah kah



INILAH DIA BUKTI POLIS MALAYSIA AMAT AMAT BERHEMAH



ni ada dua yang aku nak kongsi 1) aku kena tahan dgn polis kat federal highway pada hari pertama bawak moto kat kl. dalam mencari lane moto, polis dah tahan.. so dia nak 20 ringgit aku kata 10 ringgit boleh la dia nak juga 20 aku kata boleh tapi duit syiling la.. pas tu dia ambil 10..

2) aku kena tahan speed trap.. so polis kata depa ada 4 org so aku kata sorong 10 hinggit so aku bagi note 50 pasal tadak duit kecik.. dan depa bagi balik 10 hinggit.. kah kah.. sekarang aku tak buat dah kerja tawar menawar nih.. kalau nak saman saman.. kalau tak nak saman bagi aku jalan..
By Anonymous on INI TAMBAHAN CERITA POLIS BERHEMAH on 8/22/11


kes berlaku masa aku belajar di usm tronoh perak sekitar tahun 92/93..malam minggu kami biasa tengok wayang kat ipoh..pastu makan kat railway station..kami park larr moto kapcai memasing kat depan gerai tu...masa tgh makan tetiba polis trafik datang terus saman motor yg parking depan gerai tu..aku ni bukan anak org kaya..bapak tanam kelapa sawit kat kampong..

nak settle saman memang tak mampu..bagitau bapak..bapak aku jual satu gulung paip getah meracun..dapat larr 200 hingget..aku pi balai trafik ipoh , kat kaunter depan tu aku bagitau niat aku nak bayar kompoun..polis tu tanye "mampu ker nak bayor kompoun?"..sebab aku bagitau aku ni masih belajar kat usm..aku pun tunjuk ler duit yg aku bawak tu (lurus betul aku masa tu)...polis tu amik duit aku pastu suruh aku balik...cilaka..! skang aku dah jadik kontraktor..buat projek kerajaan barisan nasional..untung yg aku buat aku bagi kat PAS utk dana pilhanraya..bior hancur BN..
By hadiputera on POLIS MALAYSIA BERHEMAH KE? on 8/22/11


NOTA:

ada lagi cerita cerita
polis malaysia berhemah?
kah kah kah

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ni haru punye citer. kejadian ni berlaku tahun 2008. masa tu aku baru duduk kat rumah yang aku beli. tengah sedap2 tidor malam tibe2 dengar orang jerit. "Jangan lari!!" masa tu dah pukul 3 pagi. aku bangun terus jengah kat tingkap. ada 3 kereta peronda. 3-4 orang polis. ade yang bawak belantan. ada yang bawak sub-mesingun. takut jugak masa tu. tengok ada 2 orang mat indon ni kena gari. aku ingat ade rompakan. so, baguslah polis dah buat keje. tapi yang tak sedapnye, ada sorang polis tu ckp jgn bawak balai. seattle sini je! dua orang mat indon tu masuk dalam kereta peronda. tak sampai 5 minit mat indon tu keluar tersengih2. tangan dah tak gari. sorang polis ni ckp kau blah! taknak tengok muka kau lagi. adooiiii!!!! tadi cara macam nak tangkap penjenayah besar. pastu last2 boleh kawtim. rupa2nye org kat situ ckp mat2 indon yang balik keje tengah2 malam ni diorang akan tahan. pastu pau duit. celaka punye polis!

sarjan misai berkata...

ok pe bole dapat jimat. kalu saman kena RM300 wo. kesian gak kalau orang xde duit.

kami x paksa pun kasi rasuah. kalo da kaya nak baya je saman. baya je la.

nak dibanding ngan agenssi kerajaan lain, rasuah polis ni sikit je.

yang kasar tu aku x suka la. setengah polis ni x dapat beza rasa hormat ngan takut. aku lagi suka orang hormat dari takut.

Ray berkata...

Abg isham.

lawak giler video nihh.. HAHAHA!

-RAY@-MIRI

Tanpa Nama berkata...

ini cerita 2002, aku sembang dengan seorang pemandu lori. dia cerita, dia sediakan duit syiling untuk bayaran duit tol polis. kena tahan, di lemparkan duit tu kepada polis dan polis pun lepas lah.. jika betul cerita dia tu, hadoi! hina dinanya si pemungut duit syiling tu..
bro din penang

ex-weed berkata...

wa prnah kena tahan mase rodblok kat tasik permaisuri,kl dlm pkul 3 pagi..kesnya keta kncil yg aku pnjam dr awek wa rodtax dah xpired,mmg cam sial time tu,dr elok nk saman psal rodtax bole pg ke kes lain plak..maunye tak,wa ngan member mata msing2 rabak gile, yela bru amik husin 50 sen dr kg baru ,bile keta digeledah,nah amik ko!!dlm keta ada botol,btg betik yg siap ngan culing skali,husin yg dah siap cai,rokok daun yg baru stengah isap, mmg x ckp byk trus wa n member kena escort g blai polis yg kat sebelah jusco maluri tu (skang dah ttup balai polis tu)..

nk dijadikn cite dlm balai kena wat urine test n hsilnya +ve,kna soal siasat skit,pastu kena reman kt pnjara pudu (mase ni pnjara pudu digunakn utk thanan reman kes2 kecil spt brgaduh,mencuri n narkotik yg kecik2,skang pnjara pudu pun dah roboh,knangan siot..)mase kena reman,cikgu (pnggilan utk polis dlm tahanan) mmg amat berhemah ngan korang,lbih2 lg jika korang brduit skit..wa dpt mkn nasi goreng n rokok dunhill 3 btg = RM 50,mmg lancau 'cikgu' yg berhemah ni..

utk kes wa,sblm kena ikat jamin, ade cikgu ni sruh jpa sorang sarjan ni,katenye die bole tlg kes mcm aku..so aku g jpa sarjan ni, deal ngan die ckp baik2, so die bole tlg tp kena byar RM1k utk clearkn urine n brg2 tu sume die kire hangus..pergh,mmg berhemah polis ni..so nexwik wa naik court, n majistret kate wa dibebaskn dan x disabitkn apa2 kslahan..mmg terer polis2 ni wat keje..

moral of story :1. kalo korang nk wat jhat ape skalipun,pastikan poket lu kena agak tebal..kalo kena tahan pun lu x risau..hahaha

2.kalo nk lyan ganja,ais or whatever benda yg bole bwk korang ke syorga dgn cepat,elok layan kat umah je,xyah mngada nk merasakan keindahan alam semulajdi smbil high..kalo nk jgak sila pg belanda..hahaha

p/s:ape2 wa ucapkn terima kasih kat polis yg berhemah tu,kalo x skang ni mayb wa xdpt keje gomen,hahahaha..polis mmg berhemah!!!

Lang berkata...

tt...

nak tengok polis berhemah senang je... cer tengok gerak khas dan yg seangkatan dengannya... semua berhemah mcm banggang...

prof kangkong mlm2 tengok cerita gerak khas setiap minggu... sbb tu dia kata polis berhemah...

kahkahkah...