Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 13 September 2011

ELLO - DARI PULAU PINANG




NASI ITIK TERBAIK






LEPAK LEPAK DAN LEPAK


bangun agak lewat
makan kway tiew goreng
harga dah naik - dekat hotel
4 ringgit se pinggan - ciiiiis
kedai biasa aku agak jauh -

lepas makan - celah gi kedai buku tangan kedua
kota ini memiliki kedai buku tangan kedua yang terbaik
setiap kali aku ke sini aku akan bertawaf disetiap
kedai buku ini

yang aku cari :
komik dan komik
peanut/asteri/beano/dandy
tapi kali ini aku tak dapat banyak

tapi ada spesial:
aku dapat buku klasik:
MENGENAL DIRI MELALUI RASA HATI
nak tahu siapa pengarangnya?
sila teka
terbaik dan terharam

buku ini tulisan mursidul am arkam
al ustaz al haji al seebahyang al puasa al mengucap

sesudah kedai buku celah masuk
mjnum tea c kosong dengan rotio bakar
kedai ini celah bangunan
memang terkenal dg rotibakar
ini bukan roti industrial
ini roti kilang tempan

LEPAS INI?

nak mandi dan baca buku -
kemudian nak makan nasi itik
di pulau pinang selain dari
nasi kandar ada seribu satu jenis makana

kalau sempat nak ke kubang semang
bukan nak tengok bekas makan mat mongol
tapi nak tengok kedai bundle yang paling
spesial disana - ada jual berok hidup
kah kah kah

juga ada mee ketam di permatang pauh

NOTA:
yang bekerja dipejabat
yang tersangkut di trafik jam
yang kena hambat oleh boss
hanya satu seruan
tinggalkan kerja dan bergumbiralaaa sebelum padam

rumah kereta harta itu semua
hampeh kalau dibandingkan dengan
nasi itik - kah kah kah

14 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

So U r in Penang now?

Good, it's a very nice place.

Take care.

mek berkata...

tt, mahu bergumbira sebelum padam.
tapi kalau tak kerja jadi hamba cukong, soruu miss la brother...

have fun in penang

Tanpa Nama berkata...

tt,lu stim ke ape..
kahkahkah,,,
~ptrjya~

slaveOFwage berkata...

omg sir, i wish i could just leave the office n quit..but then theres the mortgage n countless bills and diapers and etc..

fucking capitalistic slave!

"yang bekerja dipejabat
yang tersangkut di trafik jam
yang kena hambat oleh boss
hanya satu seruan
tinggalkan kerja dan bergumbiralaaa sebelum padam

rumah kereta harta itu semua
hampeh kalau dibandingkan dengan
nasi itik - kah kah kah"

kakimakanitik berkata...

isham,

itik panggang terbaek kat pekan lama lunas beb. siap ada itik keladi. aku tak pernah try itik keladi tu, aku biasa try itik peking je kat situ. aku rasa itik keladi tu baka tempatan yang kampung kot. ko gi try la beb.

btw, setiap kali aku balik kampung, mesti aku singgah kedai ni. dia kat pekan lama lunas. ko ikut jalan lama lalu penanti, kubang ulu, mengkuang, ara kuda dan masuk simpang terus sampai pekan lama lunas. kedai ujung jalan. dalam 15-20minit dari kubang semang.

lepas gi bundle, ko terus gi lunas. dalam ranking aku, ini kedai itik panggang top 5 malaysia. tetap terbaek maseh lagi itik panggang chef onn guangzhou roast duck damansara. selamat mencuba beb.

ini link ke kedai kat lunas tu. check it out:

http://www.j2kfm.com/lunas-roast-duck-tan-kee-restaurant/

lampu berkata...

roti bakaq lorong! nak! sini tak sama roti dan cheese....

chowrasta ku! chestnut tepi jalan! komik...!! tolong bayar extra sikit kat peniaga di situ, susah nak maintain that place..sepi selalu..

berok idup? orang kata kedai bundle sana macam2, tapi berok? berok? dengan gigi siong tu? ARGHHHHH

Tanpa Nama berkata...

Halal haram ko tak kira.

Tanpa Nama berkata...

damn you tt,
itik sembelih ke tak ?
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

apa citer sedara halal haram....

TT apa heran halal haram...

lari oversea berpuluh tahun tu...

kau ingat senang nak dapat makanan halal....

setakat was2, memang TT bedal lah....hahahahah

babi haram kan????

arak haram kan ???

zina haram kan ???

makan duit rasuah haram tak???

langkah seiringan utk bercerita bro....

KITA BUAT PROMO.....MAKAN DUIT RASUAH LEBIH TERUK DARI MAKAN BABI PANGGANG!!!!

MAKAN RASUAH LEBIH TERUK DARI HIRUP LEMAK BABI !!!!

Tanpa Nama berkata...

de donde eres bro!

Tanpa Nama berkata...

TT kedai nasi itik tu kat mana?

mau pergi jugak!

Tanpa Nama berkata...

kereta x de x pe, tapi rumah perlu isham oii

Tanpa Nama berkata...

apa citer sedara halal haram....

TT apa heran halal haram...

lari oversea berpuluh tahun tu...

kau ingat senang nak dapat makanan halal....

setakat was2, memang TT bedal lah....hahahahah

babi haram kan????

arak haram kan ???

zina haram kan ???

makan duit rasuah haram tak???

langkah seiringan utk bercerita bro....

KITA BUAT PROMO.....MAKAN DUIT RASUAH LEBIH TERUK DARI MAKAN BABI PANGGANG!!!!

MAKAN RASUAH LEBIH TERUK DARI HIRUP LEMAK BABI !!!!

Ulasan:

Bukan semua buat onar di atas. Ada lagi manusia yang benci dan punyai akal fikiran untuk tidak buat semua tu.

Terima kasih.


P/s: apa apa pun TT punya buah fikiran memang tajam.

Tanpa Nama berkata...

AKU SOKONG IDEA......

"KITA BUAT PROMO.....
MAKAN DUIT RASUAH LEBIH TERUK DARI MAKAN BABI PANGGANG!!!!"

DAN PADA SAPA YG RASA NAK TAMBAH ILMU DR SUDUT YG BERBEZA TENTANG "SEKULARISME & KAPITALIS".......

TENGOK VIDEO NI.....TAPI TENGOK SAMPAI ABIS SEMUA EPISOD BARU BULEH PAHAM...

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1279428473323


-Tukar Tiuun-