Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 2 September 2011

MAT INDERA NASIONALIS BANGSA




INI PEMBUNUH ARAB



NOTA:

Sir Henry Lovell Goldsworthy Gurney KCMG K.St.J. (27 June 1898–6 October 1951) yang dibunuh oleh gerila pembebasan rakyat malaya ialah bekas tentera british yang
telah membunuh banyak rakyat Palestin. Sebelum datng ke tanah melayu henry gurney telah bertugas di palestin

NOTA:
ini lah tanda solidariti setiakawan
rakyat tanah melayu dengan rakyat palestin
lebih aweal dari heboh heboh naik kapal ke gaza



SURAT DARI PEMBACA

Setiap kali datangnya 31 Ogos maka slogan merdeka akan kedengaran dan Jalur Gemilang pun akan dikibarkan walau pun pada hakikatnya kemerdekaan yang dicapai hanyalah kemerdekaan palsu dan temberang dan Dato’ Onn Jaafar kata "kemerdekaan setengah masak", apa ertinya merdeka jika negara masih kekalkan perlembagaan yang digubal oleh penjajah British dan menolak Islam dan umno memutar belitkan sejarah pejuang kemerdekaan yang sebenar.

Pejuang kemerdekaan yang sebenar ialah PUTERA (yang dilabel oleh British sebagai berhaluan kiri melayu) dan AMCJA (berhaluan kiri bukan melayu)termasuklah Parti Komunis Malaya (PKM) mereka inilah yang berjuang menentang penjajah British dan menuntut kemerdekaan, bukannya umno pembohong. Umno tidak pernah berjuang menentang British sebaliknya kebanyakkan pimpinan umno ketika itu jadi pegawai British termas...uk Tunku, umno memang tidak berminat untuk merdeka sebab itu umno memperkecilkan perjuangan PKMM yang slogannya `merdeka' dengan mengatakan "..membuat sebatang jarum pun tak pandai, nak merdeka” inilah ejekkan umno terhadap PKMM. Percantuman PUTERA dengan AMCJA telah mengemukakan 10 prinsip perlembagaan rakyat kepada British dan ianya merupakan julung kali di Tanah Melayu, ianya telah meletakkan British dalam keadaan serba salah dan terpaksa berpakat dengan anak didiknya umno yang ketika itu umno telah bersedia untuk menjadi kuli batak, barua dan balaci British untuk meneruskan sistem British di Tanah Melayu.

Memang British hendak tinggalkan tanah jajahan mereka dengan syarat yang akan ambil alih mestilah setia dengan British dan sedia dikuli batakkan, dibaruakan dan dibalacikan. 20 Jun 1948 British lancarkan operasi tangkap pimpinan PUTERA dan AMCJA tetapi tiada seekor pun pimpinan umno yang ditangkap.

Umno dapat negara ini (merdeka kononnya) atas angin aje, kerana yang berjuang menentang penjajah British dan menuntut kemerdekaan ialah PUTERA dan AMCJA termasuklah Parti Komunis Malaya (PKM) maknanya PKM ada jasa dalam menentang penjajah British dan menuntut kemerdekaan, tetapi umno tiada apa yang boleh dibanggakan kalau ada pun jasa umno dan boleh diiktiraf sebagai jasa terbesar umno ialah umno berjaya kekalkan sistem kufar peninggalan penjajah British dan dalam masa yang sama menolak Islam termasuk undang2 Islam dan lain2 lagi, Jahat dan Zalim sungguh umno, semoga Laknat Allah atas umno dari dulu hingga kini yang masih kekalkan sistem kufar itu.

Orang melayu di negara ini sewajarnya berterima kasih kepada PKM terutama Chin Peng yang berjaya membunuh Henry Gurney, kerana Henry Gurney adalah setan yang bertanggungjawab membunuh ratusan umat Islam di Palestin, tetapi oleh kerana umno adalah kuli batak, barua, balaci dan bolehlah dianugerahkan sebagai `binatang ternak’ British maka umno menjulang Henry Gurney sebagai wira mereka dan mengabadikan nama setan Henry Gurney dibeberapa tempat di negara ini.

Celaka umno Laknatullah, kamu telah hancur musnahkan cita-cita PUTERA DAN AMCJA untuk mengwujudkan sebuah negara yang perlembagaannya digubal oleh rakyat Tanah Melayu ini sendiri, demi kuasa kamu sanggup jadi `binatang ternak’ British dan `binatang ternak’ setan, umno adalah `thoghut’ dulu dan kini. Dari sudut hukum yang bersandarkan Al-Quran dan Sunnah, jadi ahli umno atau menyokong umno/BN adalah HARAM, oleh itu dipenghujung Ramadhan yang mulai ini keluarlah beramai-ramai daripada umno/BN dan bertaubatlah, sementara nyawa dikandung badan...."
By SL Chan on JANGAN MAKAN HASIL LENDIR CHINA DOLL on 8/31/11




GERILA MENENTANG JEPUN DAN BRITISH



sambung... Kekejaman dan kezaliman Penjajah British: Menjajah Tanah Melayu, Melakukan pembohongan dengan melabelkan penentang British sebagai musuh dan berhaluan kiri, melantik askar dari orang melayu (termasuk SC, Home Guard Dll) hanya untuk mempertahankan kuasa British, membawa masuk Henry Gurney yang telah membunuh ratusan umat Islam di Palestin bahkan polis2 yang dibawa masuk juga adalah yang pernah membunuh umat Islam di Palestin, British menangkap dan membunuh rakyat yang enggan membayar cukai serta hartabenda dirampas, menjatuhkan hukuman gantung ke atas Adnan, Mat Indera, Nordin dan yang mati di medan pertempuran ialah Sudin dari Perak, Hidir, Ali Boyok dari selangor, Yusof, Manap dan Hj Ramli dari Pahang dan ramai lagi yang terkorban kerana menentang penjajah British.

Penentang penjajah British berdepan dengan polis2 British yang ...dibawa masuk dari Palestin dan mereka ini telah membunuh ribuan umat Islam di Palestin, bersalahkah golongan berhaluan kiri melayu dan bukan melayu termasuk PKM yang melawan dan membunuh polis British yang tangan mereka berlumuran dengan darah rakyat Palestin?

pada 1953 menghalau dengan kejam penduduk Kg Jenderam yang menentang British dan kg itu dibom dan dihanguskan, penduduk Kg Belum dihalau ke Gerik dan Kelantan dan semua rumah dibakar, pokok buah2an ditebang dan ternakan ditembak mati. Malang sungguh nasib yang menimpa mereka kerana pada masa yang sama pimpinan umno sedang berasmara dengan British dan mendapat berbagai habuan dunia dari British... Ya Allah musnahkanlah dan hancurkanlah umno dan pimpinannya...Aamiin......
By SL Chan on JANGAN MAKAN HASIL LENDIR CHINA DOLL on 8/31/11

14 ulasan:

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Dari awal Muharam sampai...

Syawal !

Kerja TIPU melayu...kah kah kah

Aku benci kejahilan UMNO berkata...

Kenapa Karpal Singh sentimental dengan kata-kata Mat Sabu bahawa Polis Bukit Kepong adalah tali barut penjajah?

Sebab kaum Sikh juga adalah merupakan tentera-tentera British. Mereka juga telah banyak membunuh orang Melayu semasa penjajahan Inggeris. Itu sahaja sebabnya... tak mahu kaum Sikh dicap sebagai tali barut British.

Tanpa Nama berkata...

pukimak lu.....orang yang betul dan benar tidak mengaibkan orang lain (hadis).

-SL LANCHOW-

najib hensem berkata...

celaka dan laknatlah mereka yang mengkhianti tanah ibunda

Non-Governmental Individual berkata...

until lions have their own historians, tales of the hunt will always glorify the hunter..

Tanpa Nama berkata...

halo bro...JAWAB KARPAL SINGH LE....SEBUT NAMA KARPAL SINGH...PASAL APA TAKUT TAK TULIS NAMA KARPAL SINGH...?????? TAKUT KENA KA? KAH..KAH..KAH..PPORAH...

the dr berkata...

salam.tumpang tanya sket.darimana korang dapat sumber sejarah yang mengatakan bahwa umno bukan pejuang kemerdekaan? maaf ni pertanyaan yang bukan bermaksud politik tapi lebih kepada mendapatkan kebenaran.sekarang ni macam tgh bingung sebab bila org umno punya explaination pun saya rasa masuk akal, dan yang bukan umno punya explaination pun rasa cam betol.skang ni camne nak tau siapa yang betol?

Tanpa Nama berkata...

aku nak tunggu chin peng jadi negarawan ulung republik malaysia ha ha ha

republik yang tiada ugama rasmi

yang tak perlu tentera dan polis

sebab semua asal didik sistem british

OIIIIIII bodoh

kalau nak berhujah jangan pakai sentimen kepala lutu mcm TT, dia tu dah memang macam tu

buatlah debat terbuka

bukan melabelkan org lain ikut suka macam yahudi

kalau mak bubar negara dan tukar segalanya 100%, undilah chinpeng dan suku sakat jadi pm, baru kau kau

korang cakap macam tak da ugama dan takda otak

nak membangkang tak salah
tapi jangan pakai sentimen sampai pemimpin zaman korang tak lahir dan TT pakai lampin busuk kau hentam kau kau

APA YANG KORANG MAHU SEBENRANYA?

BUBAR NEGARA?
TUKAR SEMUA SISTEM?
IDOLAKAN KOMUNIS?
BUBARKAN POLIS DAN TENTERA?
NAK PAKAI SISTEM KOMUNIS?
kalau dah desperate macam anuar, jangan jadi bodoh gadaikan segala apa negara ada...
menang sabung, negara tergadai.

Revolusi_Malaysia berkata...

hehehehe...

dah nama dari mulut umno, dah tentulah bohong...

dr jangan jadi bodo... kalo tanye pengikut firaun pun, dia akan cakap firaun baik...

ni bodo mane suruh jawab karpal singh ni? alahai, begini lah mutunya akal orang umno...

sebelum ni pikir dulu, dalam youtube video die nak kene pukul sebab maki2 melayu kat kelang tu, apa pukimak orang umno cakap? kata pejuang melayu...

sudah pikir itu, pikir ini pulak, betul ke TT tak sebut nama karpal dalam ini blog?

Cuba eja betul-betul... ade... dalam 2-3 hari lepas... cuba eja betul-betul tau...

lepas belajar mengeja... kengdian baru fikir camne nak tulis tau... kengdian baru fikir camner nak fikir... kengdian barulah fikir camner nak luahkan pendapat...

kihkihkih...

SEMEMANGNYA BLOGGER ORANG UMNO BODOH NAK MAMPUS.

Rahwana berkata...

selama ni belajar tarombo bukan sejarah

M.I.O berkata...

mohon copy yer.........

botak berkata...

SL Chan terbaik alhamdulillah!

Tanpa Nama berkata...

Bercakap setakat logik akal memanglah u betoi. Tapi apakah anda sendiri mencari dan mengali bukti sebelum menulis. Pada hari ini tanpa Dato Onn Melayu hanya tinggal Melayu pada nama. Baca banyak dan gali sendiri. Tak payah baca buku sejarah yangditulis kerana anda tidak mempercayai. Pergi arkib atau London dan cari bukti dan mula tulis. Bukan setakat melalak macam org gila.

Orang Kampung berkata...

Takut nak siarkan terus. Lagi lah jahil anda kerana tak berani berdepan dengan komen. Setakat nak melalak sorang sorang dan tunggu sapa menyokong anda.