Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 8 September 2011

MEMBUKA SEJARAH BARU




PERDANA MENTERI YANG DINAFIKAN







MAT SABU :KALAU REFERENDUM TUNKU TAK JADI PM - mkini

Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu berkata, sekiranya diadakan referendum atau pungutan suara sejurus selepas merdeka, Tunku Abdul Rahman tidak akan menjadi perdana menteri Malaysia yang pertama.

Ini kerana, tambahnya, pengaruh pejuang kemerdekaan sayap kiri – yang rata-rata dikehendaki British dan pertubuhan mereka diharamkan – amat kuat ketika itu.

“Kalau dibuat referendum antara Tunku Abdul Rahman, (pengasas Umno) Datuk Onn (Jaafar) dan (pemimpin kiri) Burhanudin Helmy, sudah tentu Burhanudin Helmy akan jadi perdana menteri Malaysia yang pertama.

“Tetapi mereka ini (golongan kiri) ditangkap, diburu dan pertubuhan mereka diharamkan,” katanya yang sebelum itu sinis apabila merujuk kemerdekaan tanah air sebagai “merdeka in bracket”.

NOTA:
gerombolan kata perjuangan merdeka
tak ada tumpah darah
ini betul dan tepat
fakta sejarah membuktikan
united malay national organistion tidak bangun melawan british
kalau tak bangun melawan british bukan saja
darah tak tumpah
peloh pun tak keluar kah kah kah

fakta juga membuktikan bahawa lagu negaraku itu
diciplak dari lagu memula moon
kemudian jadi lagu keronchong indonesia
nama lagu keronchong ini ialah terang bulan

bagaimana sebuah negara merdeka boleh berbangga
kalau lagu resmi negara pun hasil ciplak
kah kah kah

inilah fakta sejarah penipuan united malay national organisation
fakta sejarah tipu yang dipakasakan kepada warga
kah kah kah

9 ulasan:

Afif Farhi berkata...

Nampak sangat semua dari kita dah mula gila kuasa... Sanggup pertikaikan sejarah perjuangan bangsanya sendiri... Tahniah...

Fahmi Ismail berkata...

Abang Mat memang kool. Berani bersuara dan membuka minda masyarakat yang lupa siapa sebenar pejuang kemerdekaan yang tak berapa ramai orang ambik pot

Tanpa Nama berkata...

Woi AFif farhi, hang pi masuk jamban lepas tu hang palamkan joboq hang guna pelir sendiri.

Nota : kalu bodo jgn jadi macam saifool

bukan gila kuasa la ngok, tapi mencari yg benar.

Tanpa Nama berkata...

Pejuang kemerdekaan sebenar harus diangkat !

https://www.facebook.com/pages/1000000-RAKYAT-MALAYSIA-MENGANGGAP-MAT-INDERA-PEJUANG-KEMERDEKAAN/249387311766312?ref=ts

Tanpa Nama berkata...

Bro tt,

Tanah melayu telah merdeka pada kali pertama setelah satu perjanjian dibuat antara Ibrahim Yaacob dgn kerajaan Jepun pada tahun 1944 apabila Jepun sedar mereka dah kalah. Tapi sedang dlm proses tersebut British berjaya kalahkn Jepun n dtg ke tanah melayu n batalkn kemerdekaan tu.

Itu yg pernah aku belajar masa form six dulu. Tapi itupun diceritakan oleh cikgu aku. Dlm byk2 buku rujukan sejarah ade satu buku je yg tulis benda ni. Itupun x sampai satu perenggan.

Jebon berkata...

Yaa aku setuju dgn abg Mat,Tungku dulu tu kan pegawai(BARUA) British.

Tanpa Nama berkata...

Mujurlah Mat Sabu yang naik jadi orang utama PAS.. kalau harap Si Nasha dll... boleh buat bungkus nasi lemak sajalah..

lihat..anti sungguh BN dan media2 talibarutnya dengan mat sabu.. kalu mat sabu kena masuk ISA... bersoraklah BN..

hussein berkata...

Anon 4.50pm,
Memang ada buku itu,namanya "Dialog Sejarah" karangan Yusuf Iskandar dan Khalil Yussuf.Buku tu digunakan diperingkat Form 6 awal tahun 80an.Masih ada 2-3 naskah lagi diPerpustakaan Negara.Dalam buku itu juga menyatakan "Sekiranya sejarah menerima Sukarno sebagai tokoh nasionalisme Indonesia dan Jose Rizal sebagai tokoh nasionalisme Filipina,maka Ibrahium Hj.Yaacub wajar diterima sebagai tokoh nasionalisma Tanah Melayu" muka surat 16.

Tanpa Nama berkata...

Satu hari dulu-dulu tu aku tgk muvie mat saleh ni bertajuk 'the flag of our father'..pasal sebuah tugu (iwo jima statue) yg dibina berdasarkan aksi dlm foto yg dirancng.

lepas abbis tgk citer tersebut...aku berkata kepada diri sendiri...'tahniaah malaysia! lagu negaraku ciplak, tugu pun ciplak tugu yg fake..