Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 8 September 2011

SOALAN CEPU EMAS - SIAPA SEBENARNYA MALAON INI?




PENIPU



BIARKAN MAT SABU BERCAKAP – berita hairan

Mahathir percaya sikap itu buka tembelang Timbalan Presiden PAS

Mahathir Mohamad berkata, Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu seharusnya dibiarkan terus banyak bercakap bagi membolehkan rakyat negara ini mengetahui dengan jelas tembelang sebenar perjuangannya dan rakan dalam pakatan pembangkang.


Mahathir berkata, pemimpin nombor dua PAS yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu itu kini bersikap berani dalam menidakkan perjuangan pasukan keselamatan negara melawan komunis sebelum ini kerana menganggap dirinya semakin kuat.

“Biar dia cakap banyak, baru kita tahu lubuk hati dia yang sebenar. Dia memang begitu kerana itulah perjuangannya yang sebenar. Kalau dia tak cakap, kita tidak tahu siapa rakan belakang dia. Sekarang ini kita tahu, mereka sebenarnya adalah penyokong komunis dan pengganas.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
sejarah malaon ini juga patut dibuka
ku li semasa dalam semangat 46 pernah berkata:


si malaon ini ketika mengisi borang untuk masuk
ke univerisiti singapura namanya lain
bangsa nya pun lain


apakah nama asal malaon ini?
apakah bangsa asal malaon ini?
siapa tahu?
kah kah kah

7 ulasan:

mek berkata...

nama asal: pandy kutty?
bangsa asal: india (yg ni aku confirm tt, pasal bos aku yg cerita. dia pun belajar di universiti singapura)

kah kah kah

hussin berkata...

dia juga menyebabkan jeneral tan sri sany baling fail di mesyuarat pelarasan gaji kabinet untuk tentera!

Tanpa Nama berkata...

tuan tt
tengoklah malaon ni cakap :mat sabu tak kenang jasa askar melawan kominis!.saya pelik kita merdeka dari kominis atau british,bila masa kominis jajah kita woi,bengong .zaman darurat 1948-1960 konon zaman keganasan komonis,jangan lupa yang jajah kita adalah british, bongok.british sengaja mencipta kominis untuk alihkan isu tuntutan kemerdekan oleh pkm/pkmm yang berhaluan kiri,dalam masa bermusuhan dengan kominis (darurat) inilah british menangkap,menyeksa dan membunuh pejuang kemerdekaan haluan kiri sehingga ada yang melarikan diri ke hutan dan bergabung dengan pkm (rejimen ke 10 pkm).contoh dalam kes rundingan baling 1955.tunku abdul rahman bila ditanya wartawan selepas rundingan berlaku : dia menjawab : kita /kerajaan sengaja gagalkan rundingan tersebut supaya terbukti kominis anti perpaduan,jahat dan ganas.maka kalau tanah melayu jatuh ke tangan kominis ,maka tanah malayu akan diperintah secara zalim,oleh itu tunku mendesak kemerdekaan di beri kepada puak haluan kanan/umno dan umno saja yang boleh dipercayai oleh rakyat pada waktu itu.inilah permainan politik umno dan british.perpustakaan awam sungai petani.dan banyak lagi fakta yang ada tapi tidak diperbahaskan oleh ramai.umno bernasib baik kerana ramai orang buta sejarah.akhirnya : hakikat hidup ; kebenaran tetap menang dan kejahilan akan hilang juga

tmm.

Tanpa Nama berkata...

Nama asal, Mahathir s/o Iskandar Kutty.

mat bond berkata...

hoi mamak pundek

kalau mat sabu tak bercakap pasal mat indera ni....
sampai mampus orang melayu kena tipu dengan mamak lidah biawak ni

hidup mat sabu
hidup mat sabu
hidup mat sabu

melayu tongong dalam UMNO je yang
selalu kena kencing dengan

MAMAK LIDAH BIAWAK NI....

Tanpa Nama berkata...

bangsa PARPU

Nostalgia abkk berkata...

Mamak....apa nama tu
Dia saja yang betul orang lain cakap semua tak betul dan salah.Dia seorang saja yang pandai orang lain bodoh belaka.
Kalau dah pencen duduk2 diam bertaubat dan beramal kepada Allah toksah dok sibuk lagi.