Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 8 September 2011

CUKAI SUDAH NAIK - BERSEDIA UNTUK TERSEKSA




HARGA BIL TALIPON AKAN DIKENAKAN CUKAI 6% - GASAK SAMPAI TERBARAI


dengan senyap senyap
najib dan rosmah
telah mengenakan cukai
kepada pengunnan talipon bimbit

bagaimana ini dilakukan
walhal masih dalam perbincangan?

inilah dia contohnya
united malay national organisation bekerja untuk menipu rakyat

kita tidak ada pilihan
melaiankan humbankan saje gerombolan ini
ke dalam tong sampah sejarah


HARGA CUKAI TALIPON



Prepaid reloads & sim packs face 6% service tax, effective Sept 15
BERNAMA
Thursday, September 8th, 2011 12:20:00


KUALA LUMPUR: Purchases of prepaid reloads and prepaid starter/SIM packs for all telcos will be charged a six per cent service tax, effective Sept 15.

Prepaid customers would be informed via SMS beginning noon today of this service tax, the Malaysian telco industry said in a joint statement here today.

Customers can also refer to the respective telcos' websites for details or contact the customer service centres if they have further queries.

The telcos said the service tax is a consumption tax and chargeable to the customer, as provided for in the service tax laws.

The Service Tax Act 1975 requires telecommunication companies to levy service tax at the prevailing rate on telecommunication services, including mobile prepaid services.

This is similar to the service tax levied on food and beverage purchases from restaurants and hotels.

Whilst service tax on prepaids is not new, the telcos have been absorbing it for mobile prepaid services since the introduction in 1998.

The move taken is to ensure mobile prepaid services remain competitive compared to the postpaid, given the high prepaid rates for calls and SMS at its onset.

With prepaid rates progressively reduced over the years, it is currently offered at very competitive rates.

"With the six per cent service tax on prepaid services, a customer who purchases a RM10 prepaid reload will need to pay RM10.60, with the 60 sen being the service tax," the statement said.

Telcos to charge 6% service tax on prepaid purchases from Sept 15
Posted on 8 September 2011 - 01:41pm
Last updated on 8 September 2011 - 03:02pm

PETALING JAYA (Sept 8, 2011): All telco providers will start charging the 6% service tax for purchases of prepaid reloads and prepaid starter/SIM packs on Sept 15.

Telco providers announced in a joint statement today that prepaid customers will be informed via SMS beginning noon today of the charging of this service tax.

With the charging of the 6% service tax on prepaid services, a customer who purchases a RM10 prepaid reload will need to pay RM10.60, the 60 sen being the service tax.

Customers can refer to the respective telcos’ websites or contact the customer service centres for details.

Since its introduction in 1998, the service tax on mobile prepaid services has been absorbed by the telcos to ensure mobile prepaid services remain competitive compared with postpaid given the high prepaid rates for calls and SMS at its onset.

Since then, prepaid rates have been progressively reduced and mobile prepaid services are currently offered at very competitive rates.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



woit...MEDIA MELAYU TAK LAPOR...kah kah jkah...

kah kah kah...TAKUT MAK CIK FELDA MARAH.... kah kah kah...

kah kah kah...BILA MAK CIK FELDA MARAH... GEROMBOLAN AKAN RUNTUH... kah kah kah

25 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

celaka la kau kaum kapitalis UMNO...
semoga cepatlah kau mampus.
tak tahu rakyat dah terseksa
dengan segala macam kenaikan.

Non-Governmental Individual berkata...

hidup tiewnama...

BlindSpot berkata...

ni akan mencetuskan revolusi di Malaysia...anak muda akan bangun melawan...kalau 18juta x60 sen...kalau seminggu dh brapa,zalim giler

Non-Governmental Individual berkata...

BISNES MANA YG NAK RUGI,, SEMUA NAK UNTNG..! SEBAB APA MANUSIA TUBUHKAN SYARIKAT? KALAU BUKAN NAK UNTUNG...! UNTUNG ITU MOTIF UTAMA.! YG LAIN ITU KEMUDIAN...

HARAM JADAH KAPITALIS!!!!

Nostalgia abkk berkata...

Terima kaseh lah banyak2 kepada PM kerana perihatin dengan rakyat dan kami gembira kos hidup meningkat.
Memang tepat sekali slogan rakyat didahulukan dan kami menunggu bila pula harga minyak nak diseleraskan lagi.

mek berkata...

alaihai... apala nasib makcik felda.
hari hari kena tipu kat gerombolan.

baik makcik keluar dari felda cepat2.
kah kah ka

Kerengge berkata...

cari duit buat bayar poster pilihanraya kot?Walau apa sekalipun kita mesti usahakan utk tumbangkan umno/bn barua british ni pru13 nnti.

Tanpa Nama berkata...

RM0. Pelanggan DIHARGAI mulai 15/9/11, pembelian tambah nilai prabayar & pek p'mulaan akan DIKENAKAN CUKAI P'KHIDMATAN sebanyak 6% . sila layari tukartiub.blogspot.com untuk berita yang terNOW !!!!
=====================================
kah kah kah !
tt , ni la tiba masa malikul lembap nek takhta , malikul akan menibai NAJIButttt .
NAJIButtttt tak lama lagi akan di tibai oleh masyarakat² MALAYSIA . ini la slogan 1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera , kah kah kah ! undi la gerombolan lagi ... siaalll laaa puiii ! kah kah kah ! padan sama mak cik felda ..

opsss... TT , mak cik felda tak pakai talipon laaa.. kah kah kah !
manaaa laa dorang nak tau pn....

kah kah kah !
mmg terbaekkkk !

from : ANON++

Tanpa Nama berkata...

RM0. Pelanggan DIHARGAI mulai 15/9/11, pembelian tambah nilai prabayar & pek p'mulaan akan DIKENAKAN CUKAI P'KHIDMATAN sebanyak 6% . sila layari tukartiub.blogspot.com untuk berita yang terNOW !!!!
=====================================
kah kah kah !
tt , ni la tiba masa malikul lembap nek takhta , malikul akan menibai NAJIButttt .
NAJIButtttt tak lama lagi akan di tibai oleh masyarakat² MALAYSIA . ini la slogan 1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera , kah kah kah ! undi la gerombolan lagi ... siaalll laaa puiii ! kah kah kah ! padan sama mak cik felda ..

opsss... TT , mak cik felda tak pakai talipon laaa.. kah kah kah !
manaaa laa dorang nak tau pn....

kah kah kah !
mmg terbaekkkk !

from : ANON++

Tanpa Nama berkata...

Makcik Felda marah?? Tak mungkin TT...

Diorang masih akan tetap bersyukur, berterima kasih kepada UMNO BN kerana telah mengeluarkan mereka dari kesempitan hidup dan tak bertanah satu masa dulu...kalau tak, nanti Madey panggil Melayu mudah Lupa pulak..Orang Melayu ni kan pantang besar kalau di labelkan begitu...

Setakat naik harga barang dan cukai SIM pack ni? Bukan makcik Felda aje, tapi majoriti rakyat, cuma tau mengeluh...merintih...Tak keluar pun dari mulut2 makcik2 dan pakcik2 ni nak tukar undi...dacing jugak yang diorang nampak...

Tanpa Nama berkata...

Dear TT,

It's really, really daylight robbery.

The government is robbing people's money in broad daylight.

Really sick government.

Tanpa Nama berkata...

gst nie macam dah lama aku nampak dalam resit kedai2 makanan segera...xpasti...bagi nak memastikan kena la gi makan kat fast food, tp aku dah anti la pulak....hahahaha

Tanpa Nama berkata...

Wtf...
Sial punyer BN...

Tanpa Nama berkata...

najib dan rosmah,
kenapa angpa suka buat org benci kt angpa...ptuuiihh..!!
kenapa xmasuk Tv3,UtuSeks?
potongla gaji Najib,mnteri2 Umporno, Bik Mama mandi junub tu jgn lama2, bil air mlambong la Bik..!
-ptrjya-

Luke Skywalker berkata...

Nantikan alasan gerombolan tentang berita ini. Adakah:

1) Prepaid di malaysia lebih murah berbanding negara asia yang lain.

2) Penggunaan telefon bimbit amat merbahaya kepada kesehatan.

3) Kurangkan penggunaan prepaid. Gunakan telefom awam

4) Menggalakkan penggunaan bil kerana menjimatkan.

^_^

emanrais berkata...

Klo untuk kepentingan negara ya sebaiknya dishabar dan ikhlaskan saja, kan nantinya juga akan digunakan negara bagi kesejahteraan saudara2 kita yang ekonomis kurang mampu. Tampaknya di Indonesia juga nyaris sama meski bukan dalam bentuk taxation 10% yang akan disetorkan kepada negara. Tapi dalam bentuk pemerasan sepihak atau disetujui buat hal lain tapi dialihkan kepada tujuan pemeras. Misalnya setiap advertizemen yang ditawarkan kepada pengguna cellphone dikenakan biaya yang dipotong dari pulsa pra-bayar. Atau ditawarkan muzak yang tak dikehendaki untuk menjadi langganan ring tone tanpa batas. Kalau pelanggan kirim sms STOP untuk hapus ringtone muzak, sms tak terkirim lalu akan muncul notice: Network Busy.

Kita nih bisa apa karena tak punya kuasa paksa. Lagi pula fasilitas cellphone memang hebat kok. Hatta sambil jongkok di jambanpun, kita masih bisa lakukan koneksi bisniz. Betul tak? Jadi wajarlah klo ada tax tambahan selama tak menjerat leher. Wassalam takzim, Selamat Hari Raya 1432H.

Monkey berkata...

Anak haram jadah dan bini puakanya tu, aku dah lama aku dok doakan supaya mampus dipanah petir atau hancur jatuh kapal terbang, tapi malaikalmaut pun nampaknya dah tak lalu kepada mereka laki bini ni. Mungkin malaikalmaut nak lihat makhluk manusia yang memilih pasangan kafir lahanat ni menderita dahulu kerana memilih kafir laknat laki bini ni menjadi pemimpin untuk meratah tulang dan menghisap darah makhluk manusia di negara ini sepuas-puasnya sebelum mampus.

zahrul berkata...

hahahahahaha padan muka!!!!!!!! meh undi BN lagi meh...tak sedar sedar, bangang!

Tanpa Nama berkata...

selamat menyambut hari malaysia...

Tanpa Nama berkata...

hahaha..nak bercakap pun dh kena bayar cukai pulak...lepas ni apa lagi...oh malaysia ku..tak lama lagi nak guna handphone kena ada permit kot?...

Tanpa Nama berkata...

anak muda felda wajib sebarkan berita ni. kasi makcik dan pakcik felda sedar.

makcik felda yg tegar menyokong umno mesti cakap "takpe laa.. ini untuk masa depan negara kita jugak"!!!

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Jom ke jalanraya berhari raya. Padan muka kita semua. He..he..

Tanpa Nama berkata...

mana boleh buat duit kerajaan akan sapuuuuu..rosmah gemokk..rosmah pendek..rosmah tak lawa..rosmah ketiak busuk..rosmah puaka!!!

Tanpa Nama berkata...

Pukimak babi najib rosmah...
menyusahkan rakyat...

komfemlah ini petanda tuhan yg negara ini melihat pemerintahan terakhir BN....

apabila segala cukai2 tak masuk akal n munasabah keadaaan, inilah masa terbaik membunuh kerajaan pimpinan bn ni....SEGERAKANLAH KITA MUNASARAWAK-KAN BN....

Tanpa Nama berkata...

KEHKEHKEHKEH KAT UTUSEX HARI NI MENYALAK PONG PANG PONG PANG PASAL Prepaid reloads & sim packs face 6% service tax NAIK....KONONNNNYALA...MACAM MASA ARSETRO NAK NAIKKAN YURAN LE...UTUSEX, TIWI3, PUNYALAH SIAR BAGAIMANA ANJING BN SI RAIS YATIM MENYALAK SAKAN NAK SAMAN ARSETRO...LAST SEKALI? KEHKEHKEHKEH KORANG TGK DAHLA BERAPA LAMA NAK PONG PONG PANG...LEPAS TU SEMUA PAKAT BAYAR JUGAK....TAKTIK MEDIA UMNO...LANJIOMACIBAI KAHKAHKAHKAHKAH