Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 21 Oktober 2011

ALFATIHAH - SALUT UNTUK ORANG YANG BERANI




AL-FATIHAH



MUAMAR MUHAMAD ABU MINYAR AL-GADDAFI
7 June 1942 – 20 Oktober 2011

Bekas pemimpin Libya Muammar Gaddafi meninggal dunia akibat kecederaan yang dialaminya sewaktu ditangkap berhampiran bandar kelahirannya di Sirte, kata seorang pegawai kanan tentera Majlis Peralihan Nasional (NTC).

pegawai NTC, Abdel Majid sebelum ini dilaporkan berkata Gaddafi telah ditangkap dan kedua-dua belah kakinya cedera ketika cuba lari dalam satu konvoi yang diserangkan jet pejuang Nato.

"Dia juga terkena tembakan di kepalanya," kata para pegawai."Banyak tembakan dilepaskan ke atas kumpulannya dan dia mati."


NOTA:
saddam dan gaddafi
mati dibunuh kaum zionis imperialis
saddam dan gaddafi
akan dikenang sepanjang zaman
saddam dan gaddafi
anak terbaik dunia arab


21 ulasan:

kedaiubatkuat berkata...

org yg hidup akan pergi jua....

freeman berkata...

biar betul kau nih TT. pernah kau tanya kat rakyat dia, kenapa mereka benci gaddafi? kalau nama dah diktator tuh diktator lah.

Tanpa Nama berkata...

Ghadafi adalah seorang yang lupa daratan bila berkuasa.
Inilah contoh bila orang jahil mendapat kuasa.
TT perlu baca dulu berapa ribu orang anak muda digantung di tengah jalan di Tripoli dan Benghazi hanya kerana berdemontrasi dlam kampus.
Ingat ramai yang tidak tahu apa yang erlaku dalam Libya SEBELUM adanya internet dan Youtube.
Sekarang kita boleh tengok balas dendam dan kemarahan rakyat Libya terhadap seorang yang zalim sehingga dia mati HANYA 1 jam selepas kejadian ini berlaku.
TAK siapa yang ZALIM.
Kita MESTI tentang dia.
Walaupun dia dulu bercakap tentang menentang Zionist dan Washington.
TETAPI jangan lupa dia juga tolong Zionist membunuh ribuan pejuang Islam atas nama keamanan.
Tidak ada beza Ghadafi dan Jamal Abdul Naseer. CUMA Abdul Nasser yang selamat kerana mati sebelum ada revolusi Arab Spring.
Maka kepada semua Raja Arab dan Diktator dunia Arab dan Dunia ISlam
Sedarlah, WE ARE WATCHING YOU! The time will come and haunt YOU and YOUR FAMILY!

Che Armad berkata...

Strategi dan rancangan sulit pembunuhan Muammar Gaddafi...... MESTI BACA...

Rujuk entri ini:http://che-armad.blogspot.com/2011/10/top-news-strategi-dan-rancangan-sulit.html

Tanpa Nama berkata...

ak salut saddam hussein..dia seorang perwira yang memperjuangkan agama dan rakyat..bukannya pengganas spt yg dikatakan oleh amerika

Tanpa Nama berkata...

Taik kucing la lu TT...Saddam dulu geng Amerika gak...Gaddafi pun 2 x 5..masa hidup buat zalim kat rakyat sendiri...sekarang apa jadi? Ingat sapa-sapa buat zalim akan terima balasannya...

Tanpa Nama berkata...

~Shalom TT..
Saddam is the only Iraqian Leader that can stop Iraqians from fighting and killing each other...

Boleh tak minta tolong team TT ulas tentang Saddam & Gaddafi from your point of view.....
sincerely, im still confuse on who's on the right side but i dont mind as long as I can have your outsidethebox POV.
thank you~

DK

Tanpa Nama berkata...

nak hidup lama, kene bodoh.. bodek adalah satu akidah umno dan rakyat yang malas berpikir

Tanpa Nama berkata...

saya tak faham la kaitan imperialis dalam kes ni.

Revolusi_Malaysia berkata...

TT, bukan ke ko dulu yang cakap hidup rakyat libya yang bangkit lawan pemerintah pundek?

aku benci saddam dan gadaffi dan mana-mana pundek-pundek raja atau sultan!

itu semua autokrasi yang mencemarkan dan menghadkan budaya berfikir rakyat.

idealogi lagi penting dari pemimpin! tapi bukan bermakna kita adalah anarki.

Tanpa Nama berkata...

Kita bimbang:

Orang yang zalim dan orang yang kena zalim, kedua2nya masuk neraka.

-Wak Dinar Klate.

Tanpa Nama berkata...

"Mubarak is in a cage, Ben Ali ran away, and now Gadhafi killed. ..kutty? he's pissing in the pant. nasib baik dia cepat-cepat resign.la ni ada sekoq lagi yg tengah dok tibai nuar mcm anjing. but don't wori la, melayu sudah ngang al-banggang kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

mohon TT beri pandangan pasal gaddafi dan saddam
teringin gak dengar pandangan TT apesal TT beri penghormatan yang agak tinggi pada gaddafi,
mohon penjelasan ya TT

Tanpa Nama berkata...

"Maka kepada semua Raja Arab dan Diktator dunia Arab dan Dunia ISlam
Sedarlah, WE ARE WATCHING YOU! The time will come and haunt YOU and YOUR FAMILY!"
WHOA, ada mutut ke? Porrrraahh 500 year tonggong! kena daulat freeloader satu hal, kena tulah nasi kangkang jadi takubin kah kah kah
TT have been watching your bloody bonsai mentality eversince he took refuge.
sedarlah anakmuda, this is your country, your very future.
DON'T JUST STAND AND STARE, or hantuk je kepala kat jamban kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

gadafi dua wajah
hero melawan nato walau gadafi dia ni mmg israel yahudi
celaka pada rakyat libya
so setiap yang bermula akan berakhirnya
maka the end lah kau gadafi

Tanpa Nama berkata...

"aku benci saddam dan gadaffi dan mana-mana pundek-pundek raja atau sultan!"

ye ke bro? yg dok pi doa dlm khutbah tu watpe? bet TT never do that man!
but gue respek lu punya ayat..sultan! whoa, butul-butul rebolusi maa

@karamaz0v berkata...

"salut untuk orang yang berani" itu suatu yang subjektif .. I think this is what TT trying to portray here ..yes Gadafi was a dictator, head of authoritarian government, no one will try to deny that ..while he flawed as a human being and as a leader, one has to respect his anti western view ...somewhere along the line, he just like any other leader who has absolute power decided to turn it against his own people, the very people he used to fight for ...sounds familiar? of course it is .. kalau tak, takka wujud ayat cliche "absolute power corrupts absolutely"

Salut kepada anak muda Libya yang menentang rejim Ghadafi!

kthxbai

elsyet berkata...

Memang saddam jahat. Mmg ghaddafi jahat. Memang tak dinafikan. Tapi yg membantu golongan rampasan kuasa ni dibantu oleh barat. Kerana apa? Semuanya kerana blok minyak !!! Korang ingat barat nak bantu atas nama demokrasi?? Cit poodah!!! Aku tak pro ghaddafi, tp aku tabik jugak la kolonel ghaddafi ni ada telor jugak la pegi perang. Kalau aku jd ghaddafi dah lama aku lari !!! Kahkahkah. Ingat!! Semuanya kerana minyak!!!

Tanpa Nama berkata...

pak isham mahu kan kita melawan idea dia. jangan terima bulat bulat apa yang dia tulis. itu je sebenarnya. sebab dekat sini pun ramai jadi pencacai TT.

Tanpa Nama berkata...

dari segi lain TT bermaksudkan Gaddafi berjuang sehingga ke titisan terakhir meskipun dia diktator jahat... cara mempertahankan dirinya kita respek

Dari segi lain pulak, contoh anak2 muda Libya yg menentang Gadafi juga disalut...

Kita ambil perbuatan yg baik.. yang buruk dibuang jauh2

Tanpa Nama berkata...

tengok video ini dulu sebelum menghukum gadaffi.. libya TIDAK ADA hutang semasa pemerintahan gadaffi
http://www.youtube.com/watch?v=8PHJtskqwII