Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 14 Oktober 2011

FREE LOADER YANG TAK TAHU SEJARAH



PAKAIAN PALING SESUAI




NOTA:
inilah baju t
yang paling sesuai
untuk geng free loader ini
jangn malu dan jangan segan
kah kah kah





KERABAT NEGERI SEMBILAN OK TITAH DIRAJA DIBAHAS
-mikini

Titah diraja boleh dibincangkan oleh ahli akademik dan media, selagi ia tidak mendatangkan kemudaratan yang sebenar, kata seorang ahli kerabat diraja Negeri Sembilan.

Dalam temu bual e-mel dengan Malaysiakini, seorang putera diraja Negeri Sembilan Tunku Zain Al 'Abidin Tuanku Muhriz berkata perkara itu adalah sejajar dengan kebebasan bersuara dan berhimpun.

"Sebagai penyokong kebebasan bersuara dan berhimpun, saya sentiasa menegaskan bahawa rakyat Malaysia perlu mempunyai kebebasan untuk membincangkan apa-apa jua yang tidak benar-benar menghasut, memfitnah atau mengalakkan keganasan.

"Saya juga menyokong hak individu untuk meluahkan pendapat mereka (melalui) kerja-kerja akademik dan portal media," kata putera raja yang juga adalah pengasas Institut Hal Ehwal Demokrasi dan Ekonomi (IDEAS).

Tunku Zain Al 'Abidin, yang juga kolumnis dengan Star, berkata demikian ketika ditanya mengenai kritikan yang dibuat terhadap pakar Prof Dr Abdul Aziz Bari yang mengulas kenyataan yang dibuah oleh Sultan Selangor.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KENAPA TAK BOLEH KRITIK.... kah kah kah..

kah kah kah...GENG FREE LOADER INI BUAT KERJA APA?.... kah kah kah..

woit... MAKAN TANGUNG ..BERAK CANGGKUNG ...MULUT LOPONG.... kah kah kah..

woit... FREEE LOADER SATU HAL.... kah kah kah..

kah kah kah..PAKSA DAPAT PROJEK ....PAKSA DAPAT BALAK.... kah kah kah..


MELAYU JANGAN JADI BODDOH:

ke bawah dulu tuanku : duli bermakna tapak kaki
patek pacal yang hina : pacal ialah anak anjing

sampai bila melayu hendak jadi anak anjing?
sampai bila nak cium tapak kaki?

sila rujuk kamus untuk memahami makna perkataan ini
kenapa bodoh kan melayu
paksa mereka guna patik dan duli

bila raja gopal becakap dengan cukong
hanya guna you dan i
ketika menggomol kavita singh
hanya guna aaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh...
kah kah kah


NOTA:
zaman raja sumpah rakyat jadi batu telas habis
zaman raja mewakili tuhan telah lama tamat

jangan silap faham
kita tidak menentang raja
kita tidak melarang sesiapa dari jadi raja
jadi lah raja
beraja laaa ke hulu ke hilir
rakyat tak akan larang
bertanjak laaa sesuka hati
tak ada siapa yang larang

tetapi buat lah kerja cari makan
kalau tak ada kelulusan buatlah kerja apa yang patut
cari rezeki yang halal
kalau tak ada kelulusan
jadi pemandu teksi
buka warong tomyam
buka kedai bundle

kalau ada kelulusan
lamar kerja
di bank
di pejabat
di syarikat multinasional
jangan jadi free loader

nak pakai macam hang tuah
nak pakai macam hang jebat
pakailaaa – tak ada siapa yang larang
tapi jangan nak makan free
jangan jadi free loader

woit...JANGAN BUAT DONNO.... kaah kah kah


SILA KILIK SATU IKLAN


10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Melayu kena tipu konon free loaders dari kayangan atau muntah lembu atau bueh pun percaya habis! Tapi tabik pada eeeee tipu sepanjang zaman...melayu estet suka!

mek berkata...

'ketika menggomol kavita singh
hanya guna aaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh...'

kah kah kah
tt, idea lu mmg confirm tak boleh blah.
I like...

Non-Governmental Individual berkata...

MELAYU BODOH! titik

Libang Libu berkata...

Tuan TT,

kavita singh dah bunting blom? kah kah kah!!!
kalau bunting, sapa yg tala? betulkah ditala yahanu bercabang tiga? yahanu bercabang tiga ni asal dari kayangan negeri entah berentah tau makan free. kah kahkah!!!

tuan tt, wa dah tau sapa kavita kao ooops kavita singh. TQ tuan tt!!

MIBU BULAN. berkata...

Salam Tukar Tiub....
Aku setuju dengan hang.....
SHURGA ITU DI BAWAH TAPAK KAKI IBU.... Yang hanya layak dicium ialah "TAPAK KAKI IBU"....
Yang Paling mulia disi ALLAH Orang orang yang beriman dan bertakwa kepada ALLAH ... Sentiasa mengikuti suruhanya dan sentiasa meninggalkan laranganya...SUNNAH NABI MUHAMMAD S.A.W menjadi ikutan hidupnya...

Tanpa Nama berkata...

tt.
lu punya sindir,
manyak tajam lo.
sampai ke black bone.
kalu king mengking
dan queen mengqueen
tak faham, tak tau le gua.

- raj kapur.

Allah Yang Maha Mulia Bukan Rajah Gopal berkata...

Zaman P. Ramlee sudah berlalu.

Zaman sekarang Rajah Gopal tidak boleh lagi ambil anak bini orang sesuka hati sebab kita semua ada internet dan blog. Semua salah laku Rajah Gopal boleh disiarkan dengan serta merta.

Mengapa Rajah Gopal tidak boleh dikritik?

Mengapakah bangsaku Melayu sangat bangang?

Adakah Rajah Gopal ini Tuhan pantang dikritik?

Adakah Rajah Gopal ini sempurna macam Nabi pantang dikritik?

Zaman dahulu Rajah Gopal dan kaisar disembah sebagai dewa dan tuhan. Sebab itu sesiapa yang mengkritik Rajah Gopal akan dibunuh.

Zaman itu sudah berlalu. Sekarang zaman Internet. Bill Gates yang jadi Raja dan Lebai Google jadi Tok Guru.

Mengapa Rajah Gopal Johor bunuh ramai orang tetapi tidak dihukum atau dipenjarakan?

Adakah Rajah Gopal itu tuhan?

Mengapa kita orang Melayu harus minta ampon bila bertemu dengan Rajah Gopal?

Adakah Rajah Gopal itu Allah Yang Maha Pengampun?

Apa salah kita? Mengapa kita harus minta ampun dari Raja Gopal?


Mengapa kita orang Melayu harus menyembah Rajah Gopal?

Bukankah hanya Allah Yang Maha Agong & Maha Mulia?

Wahai kaum Melayu, hentikanlah perbuatan syirik dan mungkar ini!

Berhentilah menyembah berhala yang bernama Rajah Gopal ini.

Kembalilah ke jalan yang benar.

Mat Indon & Mat Bangla lebih cerdik dari kaumku Melayu. Mat Indon & Mat Bangla sudah lama buang Rajah Gopal kedalam tong sampah.

Tanpa Nama berkata...

Team TT,

Lagu ni sesuai untuk free loader kah..kah
(Butterfinger-Daulat Tuanku)

Hujan di tengah hari
Pakai payung emas
Lumpur yang terpalit
Dayang-dayang kemas

Belajar luar negeri
Duit tak pernah cemas
Setelah ditabalkan
Jodoh dengan puteri

Party hujung minggu
Kereta BMW
Cari gebu-gebu
Teman beradu

Junjung titah patik harap di ampun
Daulat Tuanku

Perempuan zaman modern nak ayam tambatan
Ataupun anak Sultan lupa daratan
Panchung sula rejam
Aku tak gentar
Lagi suciku ini milik rakyat jelata

Junjung titah patik harap di ampun
Daulat Tuanku

Oh! Janganlah murka
Dirgahayu takkan layu
Oh! Lagu ini takkan berhenti
OK jumpa lagi di lain hari
OK cuba lagi sampai mati
OK jumpa lagi barangkali

Janganlah cemas

Tanpa Nama berkata...

Anjing kurap mencari makanan di jalanan lebih mulia daripada singa di dalam kandang.. pepatah arab..

Tanpa Nama berkata...

rajagopal suka buat muka ketat time event mana2. bajet tegas la. bajet ketua la.pergi mampos la.jenis tak tau malu.padan muka rakyat benci.bajet rakyat suka la.macam cakap TT dulu, hormat datang dari hati bukan dipaksa.