Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 27 Oktober 2011

JANGAN IKUT PERANGAI POLITIKUS




BUAT DULU KEMUDIAN CAKAP





MAHASISWA SEDIA HIMPUN MACAM BERSIH 2.0
– harakah daily

GOMBAK, 26 Okt: Sekumpulan mahasiswa yang berhimpun di Universiti Islam Antarabangsa (UIA) di Gombak malam tadi membayangkan akan menggerakkan himpunan seperti Bersih 2.0 jika tuntutan mereka diabaikan kerajaan.

Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM), Ahmad Syukri Ab Razab berkata mahasiswa akan terus menerus bangkit untuk membuat bantahan sehinggalah kebebasan suara diberikan kepada pengamal akademik dan juga kepada mahasiswa.

"Sekiranya kerajaan gagal untuk menjawab memorandum bantahan ini, insya-allah kita akan buat himpunan bersama rakyat, badan-badan NGO yang terdiri daripada BERSIH.20 yang dijangkakan akan diadakan di Stadium Merdeka dan Putrajaya," katanya pada himpunan tersebut.

Himpunan yang diserta hampir 100 mahasiswa malam tadi itu diadakan bagi menuntut kebebasan akademik ekoran tindakan universiti itu terhadap pensyarahnya Prof Dr Abdul Aziz Bari.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...BETUL KE INI?.... kah kah kah..

kah kah kah...ATAU CAKAP BERDEGAR DEGAR... BERAK DALAM BELUKAR.... kah kah kah..

kah kah kah...INI MACAM KENYATAAN PERHIMPUAN SEJUTA UMAT.... kah kah kah..

kah kah kah...AKHIRNYA HANYA 5 RIBU YANG DATANG..... kah kah kah...

woit...KALAU STUDENT DAPAT BERDEMO 5,000 ORANG DAH CUKUP.... kah kah kah..

kah kah kah..TAK PAYAH NAK SAMA MACAM BERSIH.... kah kah kah...

kah kah kah.... JANGAN CAKAP DULU... BUAT DAN SUSUN DAHULU KEMUDIAN BARU CAKAP.... kah kah kah...

kah kah kah...JANGAN IKUT PERANGAI AHLI POLITIK.... CAKAP BERDEGHAR DEGAR.... kah kah kah


WASPADA !


nota:
anak muda dan mahasiswa
wajib belajar dan lihat
bagaimana satu negara ketawa
melihat braheng

cakap berdegar degar
berak dalam seluar
kah kah kah


9 ulasan:

Non-Governmental Individual berkata...

diadakan di Stadium Merdeka dan Putrajaya," katanya

==========

kah kah kah,...! apa barang nak buat dalam stadion....!

Tanpa Nama berkata...

provoc nampak??

hehehe.. memang siswa universiti di malaysia belum layak jadi leader.. semua akal dah dibonsaikan.. hahaha belum diuji.. kena gertak sikit dah kencing dlm seluar hehehe

Tanpa Nama berkata...

ini student student yg x cool. student poyo yang tak baca TT. student yang dalam blognya sibuk mengarang artikel "wanita idaman bagi lelaki".

guy debord berkata...

Molek kalau berkumpul tentang AUKU juga yang lingkupnya lebih luas :D

Tanpa Nama berkata...

errr,,braheng berak dalam seluar ke...bila..???..kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

kalau siswa kolej/universiti nak berdemo, cuba pi ajak timb menteri pengajian tinggi join sekali...
mana tau, kot2 saifudin pun dok lama tahan gian nak berdemo gak... silap2 dia yg lead perarakan (bukan macam lidahkontot sukanangis, dia cuma boleh lead berarak, ber-arak, cap sauh... atau macam cip segala katak, dia cuma boleh lead berarak, eh, berak, cakap berdegar2 berak dalam seluar, bak kata tt la...)

-average joe-
klakka-la.blogspot: satu babak di tahun 2021

Tanpa Nama berkata...

hang takda dlm majlis itu Hisham...jangan buat fitnah cerita. Aku selalu ikut belakang hang...tengok hang dari jauh dan dekat sejak 1971...kah3.

Lang berkata...

kah..kah..kah..

sudah berani gadai masa depan ka?... nnt kalau kena tangkap dan dihadapkan depan lebaga disiplin universiti, jangan sampai jilat tapak kaki merayu jangan ambil tindakan dan sanggup bersumpah sanggup jadi poko bonsai....

kalau dalam otak masih mengharapkan segulug kertas ditangan sambil terliur dengan gaji puluhan ribu... baik lupakan sajalah... itu bukan perjuangan... dan tak layak dipanggil pejuang...

Tanpa Nama berkata...

Kena banyak belajar dengan mahasiswa Indonesia,yang menjatuhkan regim Suharto.
Tentang Brahim Katak,dia betul-betul dah jadi Pelawak Negara.Masyarakat Malaysia sekarang,bila nampak aje Brahim Katak semua ketawa,tanpa dia buat apa-apa.Tak payah nak buat muka kerepot atau julingkan mata macam Haris Iskandar.Tengok muka Brahim Katak aje semua ketawa.