Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 20 November 2011

KERIS MAKAN TUAN




HARI INI DI DEWAN CHINA

















BAWA LAH KERIS LAGI




ANGKAT KERIS : HIDUP MELAYU PERJUANGAN SEMPIT – harakag daily

Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, perjuangan yang dibawa pihak tertentu dengan ‘mengangkat keris’ dan melaungkan ‘Melayu’ adalah perjuangan sempit.

Bahkan, katanya perjuangan seperti itu mengkhianati perjuangan Islam yang telus dan luas.

“Pada saat pihak lain ‘mengangkat keris’ dan melaungkan-laungkan ‘hidup bangsa’ dengan merendah-rendahkan martabat kaum lain, kami di Kelantan mengangkat ‘persamaan darah’ dan keturunan di tempat yang sepatutnya serta menafikan sebarang bentuk penindasan, ketidakadilan dan diskriminasi kaum,” ujarnya.

Beliau berkata terdapat di negara ini orang Melayu menyempitkan perjuangan mereka dengan fokus perjuangan hanya untuk bangsa Melayu saja, sedang itu salah dari segi Islam.

“Itu mengkhianati perjuangan Islam yang telus dan luas, bahkan ada yang mengangkat keris, menyebut Melayu itu menyebabkan orang Cina menjadi dendam dan marah, sedangkan ‘khazanah’ di Malaysia ini dipenuhi oleh (khazanah) orang Cina. Ini kerana mereka lebih kaya daripada orang Melayu,” jelasnya yang juga Mursyidul Am PAS.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH

woit... HABIS LAAAAA KETUANAN MELAYU.... kah kah kah..

kah kah kah.... HABIS LAAAA MIMPI NAK JADI TUAN..... klah kah kah..

woit... GEROMBOLAN NAK JADI TUAN.... kah kah kah..

kah kah kah...SIAPA NAK JADI HAMBA?..... kah kah kah...

kah kah kah...MUNGKIN HASAN ALI... ZUL NORDIN DAN ZAH HUJAN NAK JADI HAMBA.... kah kah kah..

woit... TAK PAYAH LAAA CABUT CABUT KERIS... kah kah kah....

kah kah kah..TAK ADA ORANG AMBIL POT LAGI.... kah kah kah


PAHLAWAN - MUKA MACAM INI?


7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

merak sgt dgn keris tu.reti ke pakai?takut setakat boleh pegang je.keris ni lambang kebesaran org melayu.melayu yg mengagungkan tuhannya,agamanya.bukan melayu yg sekadar mengagungkan bangsanya tetapi lupa pada tuhan dan agamanya.menggunakan agama sekadar untuk mencari keuntungan dunia dan kemudian dilempar jauh selepas hajat tercipta.memalukan.

Gerilya berkata...

Yg pakai songkok tu bukan Muka Pahlawan tapi macam Muka Cicak Mengkarung.....hahaha............

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah..muka dh macam cicak tokek teran beghak..kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

dlm hudud menipu apa hukumnya? jika negara kapir makan babi aroyyo disalib oleh rakyatnya.ante kena tipu bukan setakat hari ini tapi sejak...

jgn buat malu Islam la. jika nak bersunnah, berhemah-hemah, surah-menyurah ikut betul-betul stail Nabi Mhd saw. jika tidak merdeka sendiri.

Nak tawan Putrajaya pun masih melutut dgn sisa airlior penjajah? padahal siang malam citer pasal bagaimana Rasullah tawan Mekah. berpuluh tahun dah asyik itu je yg digahkan-- dgn pembesar suara lak tu

ante semua patut salut pada kawan ante yg diISA-kan itu. pelik, nak mati pun syusah??

bila Allah itu Maha Perlindung pd Kebenaran, setakat BN sepatutnya tak jadi hal le!!! ini sibuk nak jaga telor elton john kah kah
cheh, pasal hudud dgn kutty pun kecuttttt!!

wahai bani melayu islam revolusi sebenarnya ada dlm iman tangan anda__ yg tak banyak bicara pun.jika itu tak mampu its your own bloody funeral la sbb kepala dah hantuk kat jamban kah kah

MUKA LUCU JD MENTERI berkata...

INI BUKAN PAHLAWAN...TAPI MUKA PAHLARI...& PAHLAWAK & PAHBELAWOK

Lang berkata...

bro... modai tu masih dirasakan relevan dan buleh kelentong anak muda kot... depa tak tau ka anak muda zaman ini adalah anak muda jalananraya... bukan anak muda jalanan...

Tanpa Nama berkata...

sial punya isham!