Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 25 November 2011

TRADISI PERJUANGAN ANAK ANAK MUDA




LIHAT DAN TONTON


anak anak muda mesir
meneruskan perjuangan
untuk membawa ke matlamat akhir
menghancur kuasa ganas tentera





BERITA DARI DATARAN TAHRIR

anak anak muda
akhirnya dunia ini adalah milik kamu


anak anak muda bersedia
anak anak muda sedarlah
kapitalis antarabangsa sedang merancang
kaum pemodal sedang merancang
orang orang kaya sedang merancang
towkay towkay sedang merancang
untuk memastikan harta kekayaan mereka terselamat

di mesir anak anak muda telah bangun kembali
anak anak muda melawan rejim tentera
anak anak muda mahukan pilihan raya adil
anak anak muda tidak mahu ditipu lagi
anak anak muda tidak mahu pengundi hantu
anak anak muda tidak mahu undi pos
anak anak muda tidak mahu undi tentera
lalu aku sampikan berita sedih
berita perjuangan anak anak muda mesir

di dataran tahrir 33 orang anak muda telah gugur angka terus meningkat
di dataran tahrir kemah dan demo masih berterusan
di dataran tahrir anak anak muda masih berkumpul
di dataran tahrir kini masuk ke minggu ke dua
di dataran tahrir perjunagn akan diteruskan

anak anak muda di amerika telah bangun ke jalan raya
they no longer take the shit dari coca cola dan pepsi cola
anak anak muda sedang melawan untuk menewaskan kaum pemodal
telah hampir 4 bulan anak anak muda ke jalan raya
anak muda kini menentang kubu kuat kapitalisma
anak anak muda sedang mengepong wall street

new york seattle chicago boston los angles
anak anak muda sedang berkumpul
dengarkan tempikan anak anak muda
di london paris milan tel aviv lisboa roma athens
semua turun ke jalan raya
mengoncang sistem kapitalis yang ada

anak anak muda
akhirnya dunia ini milik kamu

di kuala lumpur rejim yang ganas sedang merancang
di kuala lumpur undang undang baru akan di luluskan
di kuala lumpur ruang demokrasi makin di sempitkan
semuanya bertujuan untuk memastikan
united malay national organisation terus berkuasa
semua ini untuk memastikan vincent tan ananda daim lim goh tong
syed mokhtar yeoh tong lai freddy fenandez mukzani terus kaya
terus kita dijadikan hamba

anak anak muda
jika kamu membaca tulisan ini
kamu ada lah sebahagian dari arus perubahan
anak anak muda
jika kamu membaca tulisan ini
kamu ada di barisan hadapan mencanai fikrah


anak anak muda
di hadapan kamu ialah kapitalisma
di hadapan kamu ialah penindas
di hadapan kamu ialah kezaliman

anak anak muda yakinlah
masa depan malaysia di tangan kamu
anak anak muda yakinlah
dunia ini akhirnya milik kamu!






NOTA:
anak anak muda
berjuang untuk jadi yb
berjuang untuk dilihat oleh ketua umum
berjuang dengan baju batik lengan panjang
adalah satu kehinaan yang paling hina
kah kah kah


5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ank2 muda y bjuang nk jdi YB,nk dilihat bagus dpn ketue umum. suare keadilan padam sebahagian tulisan pengarang.kg baru tergadai. kerje2 cibai nie bkn UMNO y bt.hahahaaaa... klau xphm p hentak pale kt dinding.

Tanpa Nama berkata...

tt, read BBC news today...Iran arrests 12 'CIA spies' for targeting nuclear plans...last paragraph.."It said the network had operated out of American diplomatic missions in the Malaysia, Turkey and the United Arab Emirates to recruit Iranians as spies."

Batu Tepi Jalan berkata...

http://batutepijalan.blogspot.com/2011/11/jom-ke-jalan-panduan-lengkap-untuk.html

Tanpa Nama berkata...

aku umur 37 kira camna ahh...jiwa semangat masih anak muda tapi rambut uban banyak dahh...ha ha apapun bee end wajib kita humbankan!

Tanpa Nama berkata...

kadang2 terpikir gak pemimpin anak2 muda skg ni kuat ke kalu begaduh?bab cakap, cabar-mencabar bedegar2,last2 yg begaduh, betumbuk org2 bawah yg silap2 ntah mana dtg ntah..pemimpin tu pun tak kenal..