Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 25 November 2011

BERKUMPUL PETANG SABTU ESOK DI KLCC




TURUN BERKUMPUL UNTUK MELAWAN













PROGRAM MELAWAN DI KLCC SABTU PETANG

sila datang berkumpul di wilayah klcc
jam 2.00 petang
datang secara bersantai


kita membantah undang undang baru
yang akan menyekat hak warga untuk berhimpun

datang beramai-ramai

tunjuk perasaan kita pada petang sabtu ini
tanda kita tidak bersetuju
terhadap langkah gerombolan
yang semakin menyekat ruang kebebasan kita

datang dengan anak bini
datang dengan datuk dan nenek
datang dengan mak we dan pak we
datang dengan balak dan sepat

kalau boleh wajib dilihat cool
denim biru
berbaju t
berseluar hitam
berbaju puteh
cool macam resevoir dog

jangan jadi skema
jangan jadi poyo

kalau ada t shirt scarf atau baju kuning lagi cun

perhimpunan ini dianjurkan
oleh SUARAM
oleh WARGA AMAN



PESTA LILIN DI MAJLIS PEGUAM






SEBELAH MALAM

sila datang ke wilayah majlis peguam
disebelah pasar seni
jam 8.00 malam

sila bawa lilin

ini pesta lilin sebagai tanda bantahan kita
terhadap undang undang yang zalim


NOTA:
hidup hanya sekali
hidup bukan ambil gambar
boleh ambil dua kali
boleh diulang kalau tak jadi
kah kah kah




13 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bro lu bukak ceriter tentang hak ..wa nak tanya lu apa hak polis pijak dan belasah anak muda merempit...buat road block mcm sial...pakai baju bisa tiba2 hentak gua..lancau...kalau lu dapat menghalusi akta ini..esok wa bawak 500 orang lepak klcc

Tanpa Nama berkata...

apakata bila tiba hari cuti, masuk waktu solat- setiap waktu, semua yg mengaku Islam berkumpul di masjid-masjid utk solat jemaah ...
-coma-

luv_ima berkata...

Ala, apesal tak war2 awal2 mcm bersih tu. Gua nak balik kampung esok. Kalu tau awal2 gua dah boleh postpone balik kampung tu.

Hamidi Fizie Bin Ahmad berkata...

bro...polis yang x pakai baju polis lu boleh hentak balik pasal polis hanya ada kuasa bila pakai uniform memang kebal dari undang2..tapi kalau dia pakai baju preman xde logo polis lu boleh tibai balik,sebab ia dah sama seperti rakyat biasa..itu kelemahan polis..tapi kebanyakan rakyat bangang,jangan takut sama polis baju preman,selagi xde logo pada baju,halal untuk lu orang hentak,kalau pakai unifor je yang x boleh,bis kena dakwa memukul polis...xde hal la bro..

Tanpa Nama berkata...

yaaaa...inilah yang ditunggu tunggukan. inilah ketelusan. inilah ketulenan. ini direct dari rakyat terus kepada gerombolan. takda org tengah, takda MP kontrek dan projek.

Tanpa Nama berkata...

poorah...olang muraya pigilah merancap....pakai konlom...main sama amoi siam...buat apa demo-demo....buang masa....merancap ragi baik...kah..kah...kah..

Tanpa Nama berkata...

poyo la orang atas ni (Tanpa Nama 2:19 PTG). NATO. No action talk only!.

Tanpa Nama berkata...

Cilakak umno-BN,,masih angkuh dan bongkak dgn rakyat,tak serik kena humban lepas PRU12,,tranformasi politik dan ekonomi ala pak mongol dan lidah kontot yang HAMPRAK ala rusmah...tunggu masa nak humbam parti ketuanan cukong melayu humban,,ayuhhh,,,hukum lidah kontot dan mat monggol bersama suaminya RM ke longkang,,,

Batu Tepi Jalan berkata...

http://batutepijalan.blogspot.com/2011/11/jom-ke-jalan-panduan-lengkap-untuk.html

Tanpa Nama berkata...

butuh la merayu..lu pigi merancap lagi baik....

Tanpa Nama berkata...

Hello, whay your blog has content warning. Did you request it.

Tanpa Nama berkata...

Hampa kumpui tang KLCC hari Sabtu, hari Ahad mai kumpui tang Puchong pulak..

Mai tengok mami lembu turun kempen kat satu sekolah tang sini. Gembala dah memperkuda... eehh... memperlembu cikgu-cikgi sekolah ni untuk acara kempen musim cuti sekolah...

Tanpa Nama berkata...

penindasan terhadap rakyat telah menjadi parah setelah NAJIB ALATATUYA
mengunakan undang undang tindas/tekan/pijak rakyat seluruh MALAYSIA hanya untuk kepentingan peribadi sendiri dan kekal kuasa NAJIB bersama REJIM UMNO+BN. UMNO+BN Jangan UJI kemarahan Rakyat..