Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 30 Januari 2012

APA ITU PUNK ROCK




PUNK ROCKER RULE OKAY!







SILA BACA:

http://my.news.yahoo.com/blogs/yahoo-malaysia-newsroom/punk-rock-di-mentakab-044557494.html







MELAYU & COUNTER CULTURE




17 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

melayu apa turrr
misti bukan ahli pas
misti bukan penyokong pr
misti penyokong tv 3 1/4

ini jenis melayu lembu
jenis pemimpin masa depan
jenis pemimpin lembu
bole sembelih bila dah gemok

kat situ pun ada melayu jenis tur haa
kan dekat2 kampong mat bijan kan?

Tanpa Nama berkata...

ini satu lagi projek pak chu cheng tak pancut-pancut ke pak tt...

kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

kena tanya joe kidd ni,
geng hisham rais!!
kah kah kah

kerbau kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

Counter culture. Pakaian jelas. Minda entah. Selalunya, maaf klu silap, mengaji malas. Buku x baca langsung, counter kan. Apa faedah? Harap nk nampak muka ni di Bersih 3.0 nk lakukan Perubahan? Hampeh! John Lennon, cat Stevens, ok banyak. Silap2 grafity du belakan baju t pun dia Sendiri x paham. Free country anyway.

Tanpa Nama berkata...

setengah org baca tapi tak melihat, melihat tapi dengan sudah set dalam kepala mau kutuk saja lepas tu.

punk ke metal ke grindcore ke industrial ke thrash ke semua dah wujud dan aktif di malaysia sejak awal 80an kalau aku tak silap. ia berevolusi dan akan berterusan

rileks la, jgn dok hentam saja. lebih baik layan muzik dari pakai kot smart tapi rasuah berjuta2

Tanpa Nama berkata...

Aq suke dengar musik metal dan aq penyokong PR...okay apew.
Cuba tengok video metal nie..
http://www.youtube.com/watch?v=rRkc08_dR-0
Pemuzik arus perdada Malaysia adew berani? Dedah aurat jew berani...Kehkeh

syafiqxsaifullah berkata...

bosan la aku nak hadap orang kata punk tu sampah !
dari segi pakaian mmg sampah la. kerana mereka mengkritik golongan atasan yg kemas bertie, dan kemeja mahal.
yg mabuk?
pun lantak dia.
melayu pun ramai je mabuk dkt club.
pesta biji sampai ke pagi...ini goverment support ! tak kena raid punya. budak punk buat gig.
nak enjoi musik ringkas, 3kord.
dgn bayaran serendah rm5.
kena raid kata perosak budaya?
eh malaysia kan.
lupa pulak.
ada ulat tuanku !!!!

Tanpa Nama berkata...

i laugh my fucking heart out reading the comments at yahoo..anyhow if u r interested here's an american comment on malaysian punk rock (circa early 2000) :
http://www.havocrex.com/press/article/1/46

Tanpa Nama berkata...

Diaorng bangga bile berpakaian dan berketrampilan mcmtu...bile turun Sogo ke bukit bintang bnyk mata pandang...dlm hati rase bangga beb..famous...siout!!!....Woit,klau nak orng pandang dan rase famous dok kat Zoo la..dpt mkn free lg...bleh berak cangkung mcm geng freeloader...ni menyusahkan mak/bapak je..

Tanpa Nama berkata...

ni counter culture benda??? Tak ada originaliti...nampak gaya bodoh macam lembu...ni yang jadi pemimpin masa depan????? kasi asah punai macam tt ada le....ni benda patut humban kat selat melaka kasi ikan jerung lagi baik...ni semua makhluk perosak bangsa dan negara....nanti habis negara kena jual....kah.kah...kah...pakai smart tak boleh...pakai jin boleh...pakai batik tak boleh...pakai kot boleh...konon pakai batik tak cool...bodoh punya idea....

Heavy Metalayu berkata...

Melayu macam ini lah sangat bagus! Buat apa kita nak tiru pak Arab yang selalu bunuh membunuh bom mengebom?

Mana ada Punk Rock yang suka bunuh orang secara suicide bombing macam Pak Arab?

Kalau ramai Melayu macam ini, Malaysia akan lebih tenteram dan aman.

Tanpa Nama berkata...

melayu takkan jadi orang putih. kerana orang melayu masih tak mahu dan masih tak mampu nak jadi orang putih. fikir2kan lah.

Tanpa Nama berkata...

buat la satu budaya identiti rock sendiri.. ini tiru orang membuta tuli saja.. gua kesian tengok masyarakat sakit ni.. walaupun tak ganggu orang, tapi jiwanya sakit..

orang nak punk, lu pun nak punk.. orang terjun neraka, lu pun sibuk nak terjun neraka jugak..

allo TT, gua pun 5 tahun dok UK.. MAIN BURIT PUN MAIN JUGAK.. agama gua jaga jugak sikik2 walaupun tak alim.. malu orang kampung bila balik nanti walaupun depa tengok kita macam pandai sbb amik degree.. tak sebok pun nak punk2 ni.. konsert rock kapir harbi pun gua pergi.. walaupun loan MARA dan gaji cukup2 jer makan kat sana.. gila lu 2.6k quid jer sebulan.. havoc giler hantuk kepala sesama sendiri kat depan stage, gua ok jer gi konsert pakai track suit dan singlet..

member gua, korok, main gitar lebong malmsteen, david vincent ngan kirk hammet pun, pakai seluar pendek stim jer.. tak la punk begini.. ini jiwa sakit bang..

ini punk hemoi jer lebey.. kutuk kerajaan, tapi tak turun pun demo BERSIH.. counter culture kebender ni TT.. BELUM ADA LAGI MAMAT HEMOI MEMERINTAH NEGARA.. Cuba sana pun rebel lain macam jer brader.. rebel education dan healthcare for free.. ini kejadah apa rebel ni bang??? gua bukan anti kebebasan.. nak bebas pun, bebas la.. biar orang ramai tengok kita sedap mata memandang.. tak la sakit jiwa begini.. masyarakat umum pun tak berani nak buat kawan... asal jumpa awek jer, kira nak balun jer.. kenduri.. isap gam.. rebel kejadahapa ni bang???

ini terus terang gua cakap, INI SAKIT JIWA.. gua pun layan zaman jhonny rotten, sid visyes.. malcolm mclaren..exploited... apa semua jenis protopunk, semua dah berakar dalam kepala hotak gua.. tapi gua sedey la ada la masyarakat sampah begini orang melayu minat... depa mat saleh, pergi mampos la depa nak minat apa.. depa hidup memang nak cari nahas.. baik semasa hidup, baik selepas mati.. semua nak cari nahas.. susah nak jumpa mat-mat saleh yang nak cari hidup tenang2.. hari2 rebel.. hiburan.. kesyokkan.. kalau tak main burit.. isap dadah.. kalau tak isap dadah, dia cari burit.. kesian la bang.. takder ke sapa2 nak selamatkan makhluk2 ini dan kembali ke pangkal jalan? takkan la nak suruh nik aziz dan haji hadi selamatkan mereka???

syafiqxsaifullah berkata...

PADA MAJORITI TANPA NAMA NAK KONDEM BUDAK PUNK MACAM MACAM...

PEGI JAHANAM LA SETANNNNNN!

BODOH PUNYA ORANG
BACA MALAS
TAU NAK KUTUK.
SIAL LA BAIK KAU PEGI PERPUSTAKAAN DARI BACA HAIRAN METRO DGN MESTIKA KAU TU.

LEPAS TU TAK HABIS NAK CERITA KALAU BANGSA LAIN JADI MENTERI,
PEGANG KERAJAAN...
MELAYU HABIS !

APA KE BANGANG KAU NI.

BODOH.
MELAU PUN TAKDE ORIGINALITI.
SEMUA UN ROJAK, CEDOK BUDAYA ORANG.
KEPALA BANA KAU KETUANAN MELAYU !

INI TANAH MELAYU ORANG ASLI PUNYA LA CIBAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII.

SEMAK JE KAT SINI.

DAH CONFIRM KAU NI PENCACAI AMENO.

HUH

EROSAK AGAMA DAN BANGSA.

JAHANAM ! JAHANAM !

Tanpa Nama berkata...

La....abg syafiq butthurt ke.....Hahahaha!

Tanpa Nama berkata...

aku confirm budak2 ni lebih baik daripada si zizan mb....simunafik
kah...kah....kah...

Tanpa Nama berkata...

Ha..ha...punk? Muka2 isap gam! Ui, gua pun minat punk apa, tp tak la mcm korang. Penampilan mcm org pecah rumah. Ui kambing, Ramones pun tak mcm korang la wlu pun pelopor band punk. Korang kenal sapa tu Ramones? Ngee...bukan Mona anak ketua kampung korang. Korang nak rebel? Nak lwn kerajaan? Lwn penjaga jamban awam sebab korang tak mampu bayar bolehlah..kih..kih..kih.