Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 10 Januari 2012




HEBAT SEBAGAI PAKAR MOTIVASI








PANDANGAN DARI PEMBACA

peminpin pas sendiri yg nak tegak islam kene pecat serta merta sebab tak sokong ketaksuban org2 anuar. apa yg PAS nak perjuang lagi? apa nik aziz n hadi nak buat? apa yg bagus sgt pekerti anuar sampai dijunjung nk jadi pm walau tkda telor nak tanding dlm pkr, hanya lantik diri sendiri jadi penasihat, dan pilih anak bini jaga pkr? hancur negara, punah agama pasal org mcm anuar n hisham. tak caya,,,tunggu apa jadi kalau hangpa menang, lingkup agama, raja n negara.
By Anonymous on TUKAR TIUB TEPAT DAN RAPAT on 1/10/12


NOTA:
menyangkut kan hasan ali dengan islam
samalah seperti menyangkutkan
lim goh tong dengan zakat fitrah

menyangkutkan hasan ali dengan islam
samalah seperti menyangkutkan
zainal kling dengan ilmu pengetahuan

menyangkutkan hasan ali dengan islam
samalah seperti menyakutkan
ibrahim ali dengan buku dan bahan bacaan

kah kah kah




24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

TT

Catatan ulasan yang hang paste tu ialah ungkapan perasaan kecewa orang umngoook apabila gunting dlm lipatan mereka dalam PAS telah dapat dikesan dan diterajang keluar.

Nampaknya makin sukarlah umngook A.K.A bEND nak rampas Selangor semula.

Padan muka umngoook

Tanpa Nama berkata...

si hassan tu dah kena pecat.
sudahlah tu.
jangan layan lagi.
biar dia melalak sorang2.
anwar pun dah bebas.
pr luruskan saf dan rancang
cara mana nak lingkupkan bn/umnoooooooo.....
pru13 dah dekat.
jangan leka, jangan lalai.
perkara 8.0 misti diperjuangkan.
kalau engkar bersih 3.0 tolong anjurkan.

Tanpa Nama berkata...

apa kene mengene ngan gamba amalina tu bro..??..lain mcm jer...

zamdaiwa berkata...

hasan ali tu salah satu watak dalam parti yang mewakili parti. So kalau mewakili kena patuh dengan dasar parti. Kalau nak buat ikut tekak sendiri keluar parti lepas tu buat parti sendiri. Takkan itu pun puak puak yang persan cerdik pandai tak faham.

Tanpa Nama berkata...

Pembaca blog tuan yg seorang ni apa pasal? Meracau semacam je! Mana dia ngaji Ttg Islam ni? 3R hasan ali x "selaras" dgn Islam kerana bid'ah dua R. Klu x faham apa 3R, maknanya x kenal hasan ali. X kenal hasan ali mcm mana menongkatkan hasan ali?

Monster Globalisasi berkata...

aku dah gak si berahim ni memang ambik pot punya pasal si hassan ni.. katak ni tak boleh ddk diam.. diri sendiri menang pon kerana paka tiket pas.. kalau pakai lambang katak aku ingat undinya tak sampai 5 org.. celaka punya katak.. kecik tak nak mampus di makan haruan, beso2 menyusahkan orang awam..

Tanpa Nama berkata...

Aku dah naik muntah bila dengar nama hasang ali. Makin lama makin benci. Aku punya benci sama dgn bencinya aku pada zul bisul, ibrahim ali, zahrin. Harap mereka bertaubat.

Nota - bodo punya hasang ali. Terserlah pakar motivasi yg gagal memotivasikan diri. Maka nalakaruppan dgn hasang ali berada pada level yg sama

Tanpa Nama berkata...

dicadangkan supaya beliau menceburi bidang motivasi semula. Jangan putus asa menjalani kehidupan. Tuhan tak menduga umatnya kalau umatnya tak mampu menghadapinya.

Siapakah yang mampu bercakap dan bertindak seperti hasan ali selepas ini? Khalid Samad?

Najib_memey_bijok berkata...

nak tengok lingkup agama, raja n negara tak payah tunggu si Nuar jadi pm lah, sekarang pun kau boleh nampak terlingkup nya agama, raja n negara..ke kau jenis tak nampak? atau sebab yg memerintah tu kroni atau geng2 kau, kau buat2 tak nampak..gua tak geng sape2, gua tukang gelak kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Firasat bomoh keling
Update
Bagi candu kat rakyat jelata ngan crita braheng frog,sarjan hassan yg tolong british tembak jepung..
rundingan berjalan...plan 2 sangkut..anwar nak juga jadi pm...anuar sedia memaafkan si dia..ayuh ke mumbai kita berunding...anwwr cari support luar...najib pun pun da dpt sekutu d afrika..bertemu kita d tanjung goa..nak tengok geng sepa lae besaq...x pm takut penjara...hantar utusan kat anuar minta jangan bagi jail..x pm janji pakai geng dan kabel bagi anuar jadi pm..minta anuar jangan geng najib..makin complecated rundingan....x pm mcm cacing panas...menyesal kutuk najib n jail anuar dulu...najib tak boleh runding...tebak muka la jumpa anuar before anuar jumpa najib kat goa...

Tanpa Nama berkata...

itu hassan mau jadi golila

Tanpa Nama berkata...

1.Kah..kah.kah.kah.kah.kah.kah..khaik ptuih...yak..tuih..

2.Menyangkutkan nuar brahim dgn kelayakkan menjadi PM samalah dgn koropsi dan kronisme..haaa.haaa..anak beranak pegang jawatan tinggi dalam parti..

3.Masa jadi TPM dan menteri kewangan diolah yang banyak chanel duit gov. kepada kroni..haaa...haaa..bang hisam hisap masam pun dapat balik malaysia pastu dapatlah job jadi jakun propaganda untuk bang nuar..hee..he maklumlah kawan lama..khaik ptuih..

4.lu orang pun sama..rakyat pun ramai tahu dan sebab tu luorang susah nak dapat sokongan majoriti..haaaa..haaa..

5.satakat sokongan minoriti,pastu lagak baik dgn puak cina dan india..heee..heee sangup gadai maruah nak berkuasa..haaa..haa..maklumlah nak cari sokongan majoriti..jadi semua kasi boleh..pantang lawan..tetap lawan...

6.macam ni memimpin negara???dah kasi can pimpin masa jadi TPm pun buat onar,dah kuar dari goment pun buat onar..jadi PM ingat boleh tutup perangai lama..lagi jahanam adalah..

7.Brooo dan suku sakat..jadi pembangkanglah lu orang sampai mati..hiiiii..hiiii..ini melayu sama cina sudah manyak senang sekarang negara maju..bkn mcm pakistan,lubnan,iraq,thailand.indon,filipina,..dgn reformasi leh tumbang kerajaan...jgn haraplah..sikit-sikit boleh lah..orang bagi muka..banyak muka org pun menyampah..

8.Ini malaysia majoriti cinta keamanan..lumrah generasi sekarang..yang buat huru hara korang..tak dapat korang nak rampas kerajaan ni kalo korang sendiri tak berubah sikap.ingat ini malaysia majoriti melayu+ cina sikit semua hati ada taman..mana suka sikap yang korang tonjolkan.

9.cerita pasal rasuah ni..alah...semua orang suka dgn rasuah..yang tak suka sebab tak dapat rasuah..kahh..kahh..kahh..dari zaman perang dulu,zaman dinasti cina,zama greek,zaman para sahabat..mungkin zaman batu pun rasuah dah wujud..apa nak heran.

10.korang je yang canang nak banteras rasuah..padahal dalam PKR ni dulu masa dalam UMNO/BN dia adalah bapak segala rasuah..kecewa bapak rasuah kena pecat..semua berpaling arah...haaaa..haaaa..

11.sama 2 x5..bukan semua luorang boleh kencing.....bila korang start nak kencing orang..rupanya bang nuar yang kena kencing..tak jadi masuk jail..hiii..hiii.mati kutu hisam hisap masam..

Lang berkata...

lang menghilang bukan lang masuk ameno berkata...

menyangkut kan hassan ali di penyangkut baju...

kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

apa dia ingt hasan ali sorang je tegakkan islam?

apesal nak tegakkan islam, islam ni bengkok ke apa?

yg aku diajar kat sekolah dulu, solat tiang agama.

so solat tu yg tegakkan agama.

BUKAN HASAN ALI, IBRAHIM ALI, BUKAN JUGA ANWAR IBRAHIM, apatah lagi NAJIB AL-ROSMAH!

Tanpa Nama berkata...

ini sama menyangkutkann Tukar Tiub dgn ayat al quran

Tanpa Nama berkata...

apa yang hasan ali buat salah sangat. aku betol2 tak puas hati dengan pas. kalau nak semua pak turut dalam pas apa bezanya dengan umporno..

hasan ali hanya cakap ikut pendirian dia. setiap orang mesti ada stand dan prinsip sendiri. jangan jadi pak turut macam lembu. apa pemimpin kata ampun tuanku sembah patik harap dijunjung.

serious aku kesal dengan kejadian ni. aku sokong anwar, aku sokong pas, aku sokong dap. tapi apa yang jadi kat hasan ali aku tak paham.

nampaknya hasan ali jadi mangsa pakatan yang sedang dalam perjalanan nak jadi macam gerombolan; langsung tak boleh kena kritik.

memang lancau lah politik malaysia bangang nak mampus ni. fuck! baik aku fokus camne aku keje cari duit bela anak isteri cari makan.

gerombolan sama pakatan pegi mampus! fucking ass cow all.. mmg kene tuka kerajaan every election, tak leh bagi sape2 naik kepale, power corrupts; absolute power corrupts absolutely

samat bin dolah berkata...

mr tanpa nama ni orang umno
woi mamat, kalau kau main bola
tapi dok asyik passing kat team lawan je... bukan setakat kena buang padang, kena keluar team la...
bodo piang... itu pun takleh pikir

TTdeFanClubMember berkata...

Allah Taala berfirman dalam Surah Al Maidah, ayat 3 bermaksud, "Pada hari ini, orang-orang kafir telah berputus asa (daripada memesongkan kamu) daripada agama kamu (setelah melihat perkembangan Islam dan umatnya). Sebab itu, janganlah kamu takut dan gentar kepada mereka, sebaliknya hendaklah kamu takut dan gentar kepadaKu. Pada hari ini, Aku telah sempurnakan bagi kamu agama kamu dan Aku telah cukupkan nikmatKU kepada kamu dan Aku reda Islam itu menjadi agama untuk kamu."

Anti Pembodek UMNO & BN berkata...

relaxla Tanpa Nama 11 Januari 2012 4:46 PG...

aku sendiri kecewa dgn hasan ali apabila dia secara terang terangan menyokong Islam yg kebangsaan atau kemelayuan atau Islam ade sifat racism pentingkan Melayu jer...secara xlangsung dia menyokong sistem kehidupan Sekular yg dianjurkan UMNO & BN selama 54 tahun sudah....tu pun ko xnampak ke?...

Islam tu mengajar kita pentingkan Melayu sahaja ke, Islam mengajar kita ketuanan Melayu ke?....kalau nak Islam amik Islam seluruhnya....kalau nak amik sekular sokongla UMNO & BN yg jelas asingkan Islam dari sistem pemerintahan dan awal2 tolak Hukum Hudud....Kesimpulan: Hasan Ali nak ketuanan Melayu+sekular...sebab apa....hanya dia sahaja yg tahu sedangkan kita teka jer nape dia camtu

Jelas dia dah xsehaluan dgn PAS sbb PAS xnak sekular......paham x?

Tanpa Nama berkata...

Jangan lupa perangai Hassan Ali sebijik perangai gerombolan... diapun kaki paw kontraktor...

http://leecopperten.blogspot.com/2012/01/betoikah-doktor-akidah-paw-duit-projek.html#links

Tanpa Nama berkata...

waduh waduh...

ramai melayu yg tak faham real politik...Hassan Ali bukan pejuang agama wuiii...

Hassan Ali pejuang politik yg menggunakan agama sbg perisai politiknya...

Hassan Ali nak jd MB Selangor..tak dpt kerana dihalang PR sbb bersekongkol dgn umno nak tubuh kerajaan negeri...

Benci aku org bertopengkan agama utk kepentingan politik mcm Hassan Ali!

Tanpa Nama berkata...

eh brader kes kes dulu yang lain semua dah settle la lepas DHA jumpe TGNA.

last last lepas die persoal kenape kene turun 901, lps azmin ali suruh PAS kenekan tindakan tegas kat DHA, die kene pecat dari PAS.

WHAT THE FUCK IS WRONG WITH YOU? SHIT serious ni cerita pakatan pun takleh ade pemimpin nak suarakan pendapat jujur die sendiri. apa beza dengan gerombolan? butoh!

http://www.youtube.com/watch?v=1B1HTrf9bCU

Tanpa Nama berkata...

yg bebenarnya
pr tkda beza dgn gerombolan la ni
apa yg depa kata pasai grobolan
depa pun semua dah ada...anuar, kalit gagap, azmin ali..semua ego tak boleh ditegur.
pemimpin apa nama macam ni bila semua depa betul, nak semua org taksub mcm azmin taksub dgn lutut n kaki anuar.

jadi, apa beza pr dgn grombolan?

korang sume 2 x 5...kalu dah jadi political animals..dah tkda beza samada pakai jubah, kepiah atau topi french mcm TT.

Buatlah something yg lain dari lain dari gerombolan
jgn tunjuk angkuh sgt padahal belum jadi kerajaan

apa mulianya anuar banding nik aziz n hadi awang?

apasal tak kasi hadi jadi PM? why must siang2 dah fix aljuburi jadi PM?
Pemimpin pr lain2 tkda yang layak ke?

lepas anuar pm..lepas tu sure azmin..lepas tu azizah atau nurul kot...

pr..rakyat nak tengok korang lebih matang dan macho dari gerombolan bukan bacul,taksub,cucuk idung dan ego.

kit siang n karpal n guan eng gelak pecah perut......