Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 16 Januari 2012

NAJIB TIPU MAK CIK FELDA LAGI




LEPAS INI TAK ADA DURIAN






NILAI DURIAN RUNTUH FELDA LEBIH TINGGI – PM
– beriita hairan

Penyenaraian FGVH bertujuan bela nasib peneroka

Najib Razak memberi jaminan kepada masyarakat FELDA bahawa jumlah ‘durian runtuh’ yang dijanjikan kerajaan selepas penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) pada pertengahan tahun ini, lebih tinggi daripada bonus raya.

Perdana Menteri berkata, penyenaraian FGVH yang dipolitikkan pihak tertentu sebenarnya bertujuan membela masyarakat FELDA dan memberi kebajikan kepada mereka.
“Saya akan umumkan sebanyak mana jumlah durian runtuh nanti pada masa sesuai, tetapi ia tentu lebih daripada RM500.

“Saya tidak mahu mengulas lanjut... tetapi percayalah kita masih dalam landasan dan kita masih mampu untuk mengisi perancangan kita. Seperti yang saya umumkan pada Bajet 2012 (Oktober lalu), masyarakat FELDA akan mendapat durian runtuh daripada penyenaraian FGVH.

“Jangan bimbang, ia tidak merugikan, malah beri keuntungan besar kepada semua masyarakat FELDA,” katanya..

Najib yang juga Ahli Parlimen Pekan berkata, selain ‘durian runtuh’ itu, warga FELDA juga menikmati habuan lain seperti duit raya, bonus, pinjaman membesarkan rumah dan program generasi kedua FELDA.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..MACAM MACAM NAK TIPU ORANG KAMPONG...kah kah kah..

woit..DURIAN RUNTUH ...FAHAM TAK ERTINYA.... kah kah kah..

kah kah kah... BATANG DURIAN ITU PATAH...kah kah kah..

kah kah kah...SESUDAH PATAH TAK ADA LAGI DURIAN.... kah kah kah..

kah kah kah..BILA FELDA DI SENARIKAN DI BURSA SAHAM IANYA BUKAN LAGI HARTA MILIK PENEROKA..... kah kah kah..

kah kah kah..IANYA MILIK TUAN EMPUNYA SAHAM.... kah kah kah..

kah kah kah...DAPAT 500 RINGGIT DURIAN RUNTUH...kah kah kah..

kah kah kah...LEPAS ITU MELOPONG.... MASUK ANGIN KELUAR LALAT.... kah kah kah


INI PUN NAJIB PUTAR BELIT DAN TIPU





NOTA:

kes bunuh pun boleh tipu
inikan mak cik felda
lagi senang nak tipu
kah kah kah




8 ulasan:

jibam berkata...

Heran aku nengok aji jibur nih, sanggup bermati2an nak rampas selangor, pertahankan putrajaya hingga darah terakhir.
wey aji.. lu jaga baik2 negeri yg lu perintah aje la. kalau lu pemimpin yg baik... for sure lu punya undi tak lari pegi pihak lawan. BARANG YG BAIK TIDAK MEMERLUKAN KATA2 INDAH. itupun mau kena ajar ka??? kongkek lu pandai la..

Dukun berkata...

tebaek la tt..
jgn kasi chance..
tibai betui2 kaki2 songlap ni..
abis harta rakyat kena rompak

Tanpa Nama berkata...

Raja Kontol bertitah:-

Mak Cik FELDA ini kebanyakkan Banggang bahalol hidup asyik kena tipu je...
bila dah tersepit baru sumpah seranah sampai Singkap kain nak tunjukkan Konon-konon nya Hyisteria lah...Banggang punya Mak Cik FELDA tak sedar diri...
Akal Singkat...
laki nak kawin satu lagi tahu nak mengamok mintak cerai...Bahalol...!!!
Kerajaan sekarang jangan percaya...Asyik nak gula-gulakan orang orang perempuan sebab nak pancing Undi...
Harga buah Kelapa sawit pun dia tipu terang nak percaya lagi ke....!
Kerajaan takut pasal Isu Harga Kelapa sawit dalam Mahkamah dah Kalah..... kerajaan tak tahan menanggong Kes Mahkamah yang sedang berjalan dah tentu sangkut punya....
Lepas tu tak de cara lain mula lah dia gunakan Cara nak menipu peneroka FELDA supaya Duit Saham ini dapat menamponh Kos tuntutan Peneroka...
Macam inilah Kes main JUBUR sendiri...
Sendiri cucuk Jubur sendiri...Apa macam...?
Padan muka kena Tipu...

Tanpa Nama berkata...

yang dok bagi durian runtuh ni, bukan ada apa2 pun.. makcik-pakcik felda dapat rm200 seorang, najib pun dapat habuan sama..

bukan gua taktau camana cara bahaginya.. sebab tu la asyik2 pulun nak bagi durian runtuh.. inilah cara nak keluarkan duit felda.. amik peruntuk rm100 juta, bagi kat peneroka 500 sorang untuk 150,000 orang, baru guna rm75 juta jer.. yang lebih 25 juta tu, takkan la tak paham2.. rembat masuk poket la...

lu orang2 felda bodoh, lu duduk diam2..

Tanpa Nama berkata...

ni babi punya najib.kesian orang felda aku kena tipu dgn bini rosmah ni..setuju dgn apa yg tt cakap.

-anak felda-

Tanpa Nama berkata...

Takat duit rm500 je rakyat dak keluar lidah dan air liur..ooo...Kerejaan nak bangkurap pon ko orang tak tau ke...
tunggu lar barang naik lagi, minyak naik..padan muka korang..
Ptuihh Patuihhhhhhhhhhhh...

Tanpa Nama berkata...

Wahai saudara dan saudari peneroka FELDA baik generasi lama dan baru, sedarlah anda semua akan ditipu,sebagai contoh yang saya dapat beri contoh semak akan kejayaan GLC company dan juga public listed company yang lain.
Semasa listing harga akan mencecah double dari harga asal semasa dilisted dipapan KLSC, slepas beberapa tahun harga akan jatuh sehingga 70% dari harga semasa market ok,
Sebagai contoh kalau harga share RM2.60 dan up sampai RM4.60 beberapa bulan atau tahun selepas listing,tiba-tiba share didunia down @market drop turun sehingga tingga. 80 sen so apa jadi nak simpan ke atau nak jual,akibat ini mungkin saudar-saudara hanya dapat simpan sijil share yg tidak berharga lagi,ini ulasan sedikit saja ,kalau nak tahu tengoklah trand market sekarang.
Sebagai contoh share MAS,MAXIS,ASTRO,PROTON,PLUS,KFC,MISC,RANHILL,RENONG,dan banyak lagi kalau nak tuliskan.
HARAP FIKIR-FIKIRLAH wahai warga FELDA jgn mudah dijual beli dan kelabu pabila melihat wang depan.

Tanpa Nama berkata...

aku cukup2 tak paham la dgn warga felda nie. dah la malas belajar, malas membaca, malas nak membuka minda dan malas nak memahami.

yg asyik di kejarnya kepala agong yg sekejap je boleh guna, mmg nilai tinggi tapi sekejap. kalau menatang tu umum rm2400, buat la kira2 sikit, sebulan korang dapat untung rm200 je. syok sangat dgn rm200 tu. rm2400 tu jgn harap la korang dapat. setakat nie semuanya umum kecik nak mampos.

tp nak buat mcm mana, korang yg felda nie mmg bebal tahap tak boleh nak ajar dah. org nak selamatkan korang daripada mengemis. belajar la drpd kesilapan LBJ. sekarang cuba korang pi LBJ. bagi aku, padan dgm muka depa. dulu org nak selamatkan, xmau dengar cakap. mcm juga nabi nuh suruh naik kapal, korang xmau naik. degil. bila cakap kiasan, ada pulak yg dok label ngaku Nabi.