Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 9 Januari 2012

TERBAIK - TER BEST - TAK SILAP














TURUN BENDRA NAJIB : ADAM DIGANTUNG TIGA SEMESTER - mkini

Aktivis pelajar Adam Adli Abdul Halim digantung pengajian selama tiga semester atas tuduhan mencemarkan reputasi Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

Penggantungan pelajar tahun ketiga jurusan Mengajar Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL) peringkat sarjana muda itu berkuatkuasa serta merta.

Pelajar 22 tahun itu ditahan dan dihadapkan ke jawatankuasa tatatertib universiti berkenaan hari ini atas dakwaan terbabit dengan perhimpunan menuntut kebebasan akademik pada 17 Disember lalu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KEPUTUSN CUKUP CANTIK.... kah kah kah..

kah kah kah..ADA TIGA SEMESTER UNTUK BUAT KERJA MENYUSUN...kah kah kah..

kah kah kah...TERIMA KASEH SIAPA YANG JATUHKAN HUKUM ITU..... kah kah kah




JANGAN LUPA INI MASIH ADA


16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

offtopic:
Akhir2 ni banyak komen dpd cibaitrooper dlm blog propakatan, siap makihamun & hujah2 bangang. Jika benar mereka pecacai upahan umporn.. apakah umporn tidak berfikir hujah2 bodoh tersebut AKAN MEMBUATKAN RAKYAT SEMAKIN MENJAUHI UMPORN??
kau benci kat org, makihamun org, ingat org nak suka kat kau ka?? TETAPI dlm masa yg sama pintak undi dpd kitorang. apa hal??
use your brain la bro!!

rice yatim junior

Tanpa Nama berkata...

Firasat bomoh keling
Esok lusa tulat minggu depan bulan depan jangan tunggu pru13...berita paling hot sorang x pm mungkinn meningalkan kita...sorang x pm mungkib kena turun naik mahkamah...lembu lembu kondo kena sembelih,tok uban masuk jail...encik aman kalah judi...
Lepas checkmate dsai,nak total win najib kena pilih option option di atas...rundingan sedang berjalan...musuh najib bukan dsai...najib pun bukan musuh dsai..klu berjaya rundingan itu...anuar lepas dendam...najib trus perintah?tunggu dan lihat pasti mengejutkan!!!

Tanpa Nama berkata...

kasi turun gambar pun kena 3 semester
Apa punya kangkong...

Lang berkata...

budak ni cipta diri sebagai ikon kebebasan... tunggu siapa lagi yang berani menyusuri jejak ikon ini...

Tanpa Nama berkata...

Firasat bomoh keling...
Update
Rundingan berjaya kaum pemodal mahu bn trus perintah...force luar kumpul bukti...kambing hitam terbaik ialah mahathir...apco pun rasa itu yg terbaik...tup tup..september pru13...

Tanpa Nama berkata...

DEAR TT,

ADAM ADLI!

YOUNG HISHAMUDDIN RAIS!

Stupid University berkata...

Salah seorang panel itu adalah Profesor Zainal Keling! Kah! Kah! Kah! Kah! Apa nak diharapkan dari anak Keling nie? Kah! Kah! Kah! Kah! Kah! Mengikut anak Keling nie, Tanah Melayu tak pernah dijajah! Kah! Kah! Kah! Kah!

melintang patah berkata...

dlm masa pgantungan ni buat apa pun UPSI tak leg kacau....masa bebas
...mai belajar berpolitik dgn yg lebih dewasa

Tanpa Nama berkata...

ingat kangkong-kongkang tu.
upsi tu mak bapak dia orang punya.
boleh buat suka hati, gantung adam
tanpa buat penyiasatan menyeluruh.
zainal keling, lu gantung diri sendiri lagi baik.

Ariffin Khomeini berkata...

jom la turun ramai-ramai bantah keputusan gantung Adam Adli

http://chomeini.blogspot.com/2012/01/isu-adam-adli-dan-auku.html

Tanpa Nama berkata...

cibaitrooper ini memang dah tak da modal, tapi pasai umporno byk duit haram nak kasi depa makan, lihat komen depa makin aku meluat, ramai yg atas pagar pon dah loya tengok ulasan mereka.

Tanpa Nama berkata...

woit pak bomoh
wa suka lu punya firasat
sila update dr masa kesemasa

wa tungguuuu

Tanpa Nama berkata...

budak-budak students semua satu negara kena turun bantah!!! korang semua kena bangkit, adam adli dah tunjukkan jalan, korang kena follow-up, kasi gegar UPSI, kita tengok ada berani ke UPSI nak gantung semua org, tengok tara mana UPSI berani nak gantung semua, sampai semua kelas kosong?? berani UPSI buat macam ni?? come on, gendang perang dah berbunyi, takkan layan TV lagi??????? bangkit mahasiswa!!!!!!!!!!!!!! kalau takde lah yang bangkit, confirm aku declare mahasiswa malaysia semuanya dayus. bangkit!!!!!!!

Anti Pembodek UMNO BN berkata...

Kepada Adam Adli:

Hero membela rakyat selalu ditimpa bnyk dugaan, sentiasa tabah, tenang dan kuatkan semangat....Allah takkan zalim dgn hambanya di jalan yg benar...

Kepada TT:

mari kita bagi sokongan pada Adam Adli!.....dia teraniaya dan dianiaya oleh pembodek2 Najib & kerajaan BN & UMNO....ko tunjuk gambo siapa pembodek2 tu, bole kita maki diorg dlm blog ko...

lantakpila berkata...

Ha'aahhh...bagus sgt, tugas pelajar bukan belajar tapi dok 'main politik' ibarat dok main 'taik'.....kesian mak bapak bela bagi besaq, hantar pi belajar supaya jadi org last2 jadi malaun...kene gantung kampus hampa ingat terbaik ka? no namanya tercorok, paling busuk dlm sejarah student life.... aku pelik la puak2 sikit2 komen dok mencarut sana sini...hampa xleh guna bahasa indah sikit ka? hampa ingat hampa baguihhhhhh sgt???? huhuuu..meluattt!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Macam mana ni. Jam 2 petang Adli bawa ke Pengadilan. Jam 4 buat keputisan. Mungkin ini bukan "kangaroo court" tetapi "Yik Mun Pau Court"!!