Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 22 Mac 2012

SATU LAGI BERITA BAIK - HARGA MINYAK NAIK LAGI!












KOMENTAR TUKAR TIUB

bila harga bahan bakar naik
harga barang akan naik
bila harga barang naik
orang ramai beli barang mahal

bila beli barang mahal
orang ramai lagi susah
bila orang ramai susah
kah kah kah
apa akan jadi?
kah kah kah

bila minyak naik

rakayat akan naik minyak

NOTA:
tunggu dan nantikan
sabtu 28 april 2012






HARGA MINYAK CECAH AS$107 SETONG, DIJANGKA TERUS NAIK
- ajensi

22/03/2012 3:58am

SINGAPURA 22 Mac - Harga minyak meningkat kepada AS$107 (RM329.3) setong semalam selepas laporan menunjukkan simpanan minyak mentah Amerika Syarikat (AS) jatuh diluar jangkaan, satu tanda permintaan bahan tersebut akan terus meningkat di negara ekonomi terbesar dunia itu.

Setakat awal petang, di Eropah, penanda aras minyak bagi penghantaran Mei meningkat sebanyak AS0.49 (RM1.5) kepada AS$106.56 (RM328) satu tong dalam pasaran elektronik New York Mercantile Exchange.

Kontrak itu jatuh AS$2.49 (RM7.6) untuk berada pada AS$106.07 (RM326.4) setong di New York kelmarin selepas Arab Saudi berkata ia boleh mengepam lebih banyak minyak untuk menampung mana-mana kekurangan bekalan bahan mentah itu. - AGENSI



7 ulasan:

Matrojak berkata...

Harga minyak di Malaysia agak pelik, naik boleh tapi nak turun payah...

Sepatutnya sejak 25 tahun dulu kerajaan majukan pengangkutan awam dan sesuaikan jalanraya utk kemudahan pengangkutan awam...

sekapitalis-sekapitalisnya negara Singapore tuh pun majukan pengangkutan awam... kalu minyak Arab Saudi naik harga taklah terasa sangat...

Inilah akibatnya kalu mamak yg memerintah Malaysia... negara maju ala negara maju India bukan negara maju ala negara maju Eropah...

Hampeh...

Tanpa Nama berkata...

Masa naik harga naik atas alasan subsidi masa turun wat deq je..

Tanpa Nama berkata...

minyak naik?? yahuu kaya raya laa petronas.

pakcik lan berkata...

TT, untung Petronas. Boleh "salur" sikit untuk Dana pru. Ts hasan merican dah x dak nk block. Harga barang x naik, sbb subsidi maintain. Gua tolong Rakyat, Rakyat tolong gua. Lepas pru cerita lain slogan lain..

Tanpa Nama berkata...

kalau itu harga WTI, maka harga Tapis blend, kikeh, Bintulu condensate, dgn miri light crude lagi mahal.

kenapa kerajaan tunggu lepas pilihanraya baru nak naikkan harga minyak

Tanpa Nama berkata...

NOOOO~~~!!! (In denial). x(

Tanpa Nama berkata...

Org umno kalau minyak naik dia dapat diskaun kot,bodoh punyer umno,..kewangan 2011 petronas sumbang ker kerajaan 30 billion,org umno tahu ke tak apa itu billion,tunggu masa jer lingkuplah petronas kalu camni dasar bn,org bijak pandai mcm datuk hassan mrrican dah kiije singapura ruginya krrajaan kehilangan permata yg amat bernilai