Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 19 Julai 2012

BILA PAKATAN MENANG PEMBELAJARAN JADI PERCUMA




HANYA DEMO BERI JAWAPAN




BISISWA BUKTI KERAJAAN BERI PENDIDIKAN PERCUMA - meloya

Penyediaan pelbagai jenis biasiswa kepada pelajar yang memerlukan membuktikan kerajaan sememangnya telah melaksanakan pendidikan percuma.

Mohamed Khaled Nordin berkata, pemberian biasiswa kepada golongan orang kurang upaya (OKU), atlet serta pelajar cemerlang membuktikan usaha kerajaan itu.

Selain itu, katanya, pertukaran status daripada pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) kepada biasiswa bagi pemegang ijazah kelas pertama menunjukkan kerajaan mengiktiraf kecemerlangan mereka.

"Kita ada program biasiswa MyBrainSc, atlet dan kepada golongan OKU sama ada belajar secara sepenuh masa atau tidak di institusi pengajian tinggi awam mahu pun swasta serta dana yang ditubuhkan oleh mana-mana badan atau universiti.

WAJIB TERUS BERDEMO


AKH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... TAK NAK BAGI PENDIDIKAN PERCUMA KERANA KRONI BUKA UNIVERSITI...kah kah jkah..

kah kah kah...TAK BNAK BAGI PEBDIDIKAN PERCUMA KERANA KRONI JUAL IJAZAH...kah kah kah....

kah kah kah.... BILA PAKATAN MEMERENTAH .... SEMUA PEMBELAJARAN PERCUMA...kah kah kah....

kah kah kah...KOLEJ DAN UNIVERSITI SWASTA... PERGI MAMPOOSLAAAA.... kah ka kah..

kah kagh kah...TOWKAY DAN KRONI JATUH BANGKRAP ...PERGI MAMPOSSSSLAAA.... kah kah kah,....

woiot.... LAGI RAMAI TOWKAY DAN KRONI MAMPOOS LAGI BAIK....kah kah kah

kah kah kah...LAGI AMAN SENTOSA NEGARA INI.... kah kah kah..

kah kah kah...HURU HARA SEJARANG INI KERANA TOWKAY DAN KRONI.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK PERNAH BUAT KERJA....HIDUP ATAS TENAGA ORANG LAIN.... kah kah kah






9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Kawan wa dah nampak terang2 owner kolej buat ijazah. print kat rumah. die pernah tolong jual kat org iran rm4000 sekeping. Lepas tu wa sendiri ader nampak gambar convocation tp tak pernah berlajar. Tak caya, lu org google Paramount University dan Southern Pacific University. Konon principal kat US padahal dok kat PJ. kahkahkahka.... sudahlah university swasta, patut diharamkan.

Tanpa Nama berkata...

Kawan wa dah nampak terang2 owner kolej buat ijazah. print kat rumah. die pernah tolong jual kat org iran rm4000 sekeping. Lepas tu wa sendiri ader nampak gambar convocation tp tak pernah berlajar. Tak caya, lu org google Paramount University dan Southern Pacific University. Konon principal kat US padahal dok kat PJ. Itu satu, kalau PTPTN, bawah 2.0 tak dpt loan. Jadi budak bodoh nak mampos mcm mane pon mesti kolej bagi 2.0 man man.. takan kolej tak nak duit? kahakh... kahkahkahka.... sudahlah university swasta, patut diharamkan.

ROJAK berkata...

nak atau taknak terpaksa jatuhkan jugak kerjaan bn ni

Tanpa Nama berkata...

Betul TT, kERA JAAN uMNONGOK ni memang hidup dengan menindas rakyat.Kerja tak buat makan atas angin saja.Setiap masa cari peluang saja macam mana nak dapat duit dari rakyat.Bila gerombolan tumbang mari kita rampas harta mereka kerana pendidikan percuma memang telah wujud masa zaman Umno lama dulu.Tapi bila Umno lama jadi arwah pada 1985, Madey telah tipu rakyat dengan memberi bisnes negara pada kroni.Yang paling haram jadah adalah mat monggol yang telah menubuhkan kolej-kolej swasta cap ayam sehingga tak dapat dikawal lagi sehingga kini sebab mat monggol lembik takutbini ni memang suka pau duit rakyat.Bila dia masuk lokap nanti kita tengok macam mana keadaan anak beranak dia.Tak boleh makan free lagi!Baru dia ada akal,jika tidak hari-hari kerja dia asyik dok bohong rakyat.Dia ingat rakyat Malaysia ini otak lembu macam dia kot?

Tanpa Nama berkata...

orang tengah meniaga atas angin inilah yg dikatakan dalam peribahasa Melayu sebagai LINTAH DARAT, supaya anak cucu tak lupa pesan tok nenek moyang

Tanpa Nama berkata...

industri pendidikan suatu yang menguntungkan.. jual pendidikan jual course macam-macam jenis course..

terlalu banyak jenis jurusan can course.. berhati-hati.. ada yang tak diluluskan lagi tapi telah dibuka untuk kemasukan pelajar.. ada yang memang takdiluluskan.. ada yang tak berdaftar pon..

yang tertipu pelajar2 yang bersemangat nak belajar.. mak bapak yang bergolok bergadai nak anak mereka berjaya kununnya..

yang kaya tauke2 pusat pendidikan.. silap2 leh dapat Doktor kehormat Free.. takyah masuk kelas belajar.. takyah bayar pon..

average joe berkata...

kenapa ABU?
sebab UMNgOk-BoNgok walaupun bagi biasiswa (pelajaran tahap universiti secara percuma),
tapi diber secara berpilih-pilih,
yg dapat percuma belajar kat universiti cuma penuntut yg dapat keputusan cemerlang, penuntut OKU, dan apalagi satu kategori ntah...

tapi kalau Pakatan ambilalih tadbir negara, bukan golongan sedikit tu je menikmati pelajaran universiti atau kolej secara percuma, tetapi SEMUA yg ingin masuk kolej/universiti!

jadi pemerintah mana lebih bagus?
sudah tentu Pakatan, lupakan UMNgOk-BoNgok!

ABU!

-average joe-
klakka-la.blogspot: HOW ADVANCED! Part 2 (MAJU LAH SANGAT! Bhg 2)

Tanpa Nama berkata...

Pelajar asing masuk guna visa pelajar jd gro..jual dadah..gaduh sana dini..mcm2 lg mslh sosial yg d bw,,ni sume sbb kolej2 n univrsti haramjdh..mmgkok kera jn be end ni

Tanpa Nama berkata...

TROLL BERITA UTUSAN..hahaha

tolong share yang ni TT

jangan pecah perut lak baca nanti..gua x bertanggung jawab

http://trollameno.blogspot.com/2012/07/ptptipu-dan-kolej-swasta-kroni-ameno.html