Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 29 Oktober 2012

LAGI TIGA HARI - HIGH NOON DI KUALA LUMPUR


PERTANYAAN DARI TUKAR TIUB

sudah kah chua soi lek minta maaf
hari khamis tamat satu minggu

satu malaysia sedang tunggu
jeng jeng jeng
kah kah kah


Chua diberi tempoh seminggu minta maaf
Jamilah Kamarudin
  October 24, 2012 – FREE MALAYSIA TODAY


KUALA LUMPUR: Presiden MCA  Chua Soi Lek diberi amaran keras untuk mengemukakan permohonan maaf secara terbuka kepada umat Islam kerana lantang mengkritik hukum hudud.

Setiausaha Dewan Pemuda PAS Malaysia Khairul Faizi Ahmad Kamil berkata disebabkan keceluparan Chua yang tidak mempedulikan sensitiviti umat Islam, tempoh seminggu diberikan kepadanya.

“Pemuda PAS mendesak Datuk Seri (Chua) memohon maaf secara terbuka kepada umat Islam atas keceluparan kenyataan Datuk Seri.

“Jika tidak, kami akan menghantar memorandum kepada Yang DiPertuan Agong selaku Ketua Agama Islam di negara ini untuk mengadukan perkara ini supaya tindakan tegas diambil terhadap Datuk Seri serta MCA,” katanya dalam memorandum.

Pemuda PAS sebelum itu membuat satu perhimpunan aman diperkarangan Wisma MCA di Jalan Ampang di sini pukul 3.



10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Biasanya bila pas cakap, pas akan buat....

sabor laaaaa broo!

Tanpa Nama berkata...

Kah kah kah,
Org buat gempar aje? Nak takutkan seluarlek sahaja.

Tanpa Nama berkata...

Sibuk je pasal agama orang dia nih.. apesal.. orang sibuk pasal skandal dia baru tau hahahaha..

Nasib baik cable CSl ni kuat kalau idak lama dah bungkus dari MCA..

Ramai tak suka dia ni pon lam MCA.. tapi pertolongan tangan ghaib..

bila-edris-menari berkata...

Ni mamat seminggu ni.hari tu suruh awang adek jawab,bagi masa seminggu jugak.sudah hampir setahun.senyap ajer.kita nantikan episod mamat seminggu seterusnya

Tanpa Nama berkata...

hantar memorandum kat agung buat apa.bukan ada tindakan susulan...apa da...

Tanpa Nama berkata...

Nak mengadu pada sultan?
Tak usah lah......
Buang masa je....
Depa sibuk main golf, Polo dan kuda....

Org hina agama pertikai hudud depan mata pun sepatah depa tak bersuara....

didi kota belud berkata...

solex.... kalau nak buka kunci eh...kena cari master key kalau kunci takder......kalau takder master key....tuang asid je kat celah celah batang solex tu...terbuka sendirilah ianyer.....kalau nak pakai asid...pakai yang nombor satu punyer...takder jalan balik punya bisa.......seminggu....kenapa tak tiga hari...sehari...sejam...atau sekarang......kalau gitu..ini pantun untuk yang nak adjust solex.......bunga skura kembang kuntum....pegang telur sambil senyum....pirahhhhhh.......kita nak sekarang juga solex dibuka batang eh......

Tanpa Nama berkata...

Melancap lagi afdhol drpd hantar memo. Kerja2 bodoh ni musti kerja orang2 melayu bangang dan bengap...

Tanpa Nama berkata...

ya ampoon....
ya kepala syaitan terimalah memorandum tu.....
kah...kah....kah...

Tanpa Nama berkata...

kalu "pemuda pas" le yg ckp... confirmed "NATO"...
pas mesti trima hakikat yg "pemuda pas" mereka, letih lesu kaku lembab dn tidak lebe sekadar bhn jenaka...