Khamis, 27 Disember 2012

SATU LAGI BUKTI SAHEH PRU13 ADALAH TIPUSATU JUTA
ADA AMARAN
KEPADA GEROMBOLAN
jangan menipu
  KOMENTAR TUKAR TIUB
satu lagi bukti saheh
satu lagi penipuan sedang dirancang

united malays national organisation
akan menang dalam pru13 bukan  kerana sokongan
tapi kerana penipuan

ini sudah terbukti

PROGRAM KHAS AJAR ORANG ASAL PANGKAH BN - harakah daily


IPOH: Pakatan Rakyat Perak memohon penjelasan kerajaan berhubung satu program yang disifatkan 'latihan mengundi BN' kepada masyarakat Orang Asal di Tapah yang membabitkan kerjasama Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA).

Mereka mendakwa program tersebut telah diadakan secara bersiri sejak bulan lalu di semua perkampungan Orang Asal di sepanjang Jalan Pahang Tapah.

Dalam program yang turut dihadiri pemimpin BN itu kata mereka, penduduk Orang Asal telah diberikan dua kertas undi (gambar), mirip kertas undi sebenar untuk pilhan raya umum.

Kemudian ujar mereka, masyarakat Orang Asal itu dipaksa memangkah BN dalam kertas undi itu di hadapan pegawai JAKOA dan seorang Adun BN yang turut serta dalam program itu.

"Satu kertas undi adalah undian untuk Parlimen Tapah dan satu lagi kertas undi DUN Chenderiang.

"Penduduk dipaksa memangkah Barisan Nasional dalam kedua-dua kertas undi kemudiannya diberikan beras lima kilogram sebagai ganjaran," Kenyataan media mereka dipetik.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...INI BUKAN PEKARA BARU... kah kah kah..

kah kah kah...INI LAH CARA GEROMBOLAN DAPAT KUASA.... kah kah kah..

kah kah kah..KELENTONG.. TIPU DAN TIPU ...kah kah kah
-------

2 ulasan:

Awanama berkata...

undi bn main-main pun dapat 5 kg beras. Duit bapak sapa buat beli beras??

orang senoi kawan sama didi berkata...

aku disurug pangkah..akuk tidak mau.tapi dipaksa..biji pelir aku kana pisit,aku dapat naik kapal kalau pangkah timbangan.butul kah itu..atau dia main main...jangan main sama keliwong,sakai,proto,melayu asli iban,dayak,dusun,lumbawang..kalau saya wisel..mesti sampai..ini parti timbangan mauk main mangkuk merah ka.....JANGAN SAMPAI MANGKUK MERAH KELUAR .....zappppp....orang asli..lawan sampai habis peluru sumpit tu......