Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 31 Januari 2013

KALAU AGAMA HINDU TAK BENARKAN - BAGAIMANA?



JALAN 
LAIN KE SYURGA
 Kalimah Syurga dan
Neraka   hak Hindu

KUALA LUMPUR 30 Jan. - Penganut-penganut agama lain tidak mempunyai hak untuk menuntut kesamarataan dalam soal beragama termasuk penggunaan kalimah suci Syurga dan Neraka kerana tindakan seumpama itu amat bertentangan dengan kedudukan Agama Hindu agama asal Tanah Melayu.

Sehubungan itu bekas Ketua Hakim Negara,  Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim meminta penganut-penganut bukan Hindu sedar tentang kedudukan tersebut terutama kedaulatan Agama Hindu  sebagai Agama  Asal Persekutuan Tanah Melayu supaya mereka lebih bijak membawa diri dengan tidak menyentuh isu-isu sensitif.

------

9 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Sudah..

Hindu pulak nak tuntut jadi agama Asal lol..

Tanpa Nama berkata...

Are you stupid or idiot?? Lain kali fikir dulu sebelum nak cakap!!! Oleh kerana pengembang Islam dulu2 cerdik dan bijaksana dengan menggunakan bahasa2 yang mudah difahami oleh org2 tempatan lah menyebabkan Islam mudah disebarkan dengan cepat. So bayangkan kalau pengembang2 Kristian pulak guna bahasa2 yang mudah difahami oleh org2 tempatan? Ada faham? So mana satu kau ni? Stupid? Idiot or both? Lagi satu...kalau x boleh pun guna lah bahasa Arab...dapat pahla plak lagi. Tu la dia...nak tunjuk pandai konon. Take my advice bro...maintain jer la kejer tukar tiub tu bro...bcoz u dun hv the brain!!!!

Tanpa Nama berkata...

Bro...apa evidence hang agama asal org2 Tanah Melayu ni Hindu? Allah Taala takan datangkan kesesatan dulu sebelum diberinya cahaya hidayah pada manusia. Pandai2 hang buat fitnah kepada Allah Taala. Baik hang taubat. Baca Quran tu elok2...berapa banyak kisah Tuhan hantar dulu Nabi...dapat cahaya dulu...kebenaran dulu...lepas dah lama baru jadi sesat. Otak hang lemah.

MELAYU PENYEMBAH PERMAISURI PARAMESWARI berkata...

Pembetulan:

Bukan Tanah Melayu tetapi Bumi Malayalam. Melayu dizaman dulu dipanggil MALAYA bukan Melayu.

Untuk pengetahuan am, perkataan Bumi Putera pun adalah kalimah Sanskrit Hindu. Nampaknya 70% kalimah Melayu berasal daripada bahasa Sanskrit.

Sungguh baik jika agama Hindu agama rasmi. Kalau Hindu agama rasmi, Mahathir akan jadi ketua sami. KAH KAH KAH.... Bila Hindu agama rasmi, maka bini Rajah Gopal akan dinamakan Parameswari kerana Permaisuri adalah sama dengan Parameswari. Didalam bahasa Sanksrit, Parameswari adalah dewi atau goddess iaitu tuhan betina. Jadi terbuktilah orang Melayu sangat bodoh kerana masih menyembah manusia sebagai tuhan.

Tanpa Nama berkata...

mamat fairuz nih betul2 takder kemaluan..satu malaya dah tahu dia kaki korap, sampai tahap keputusan kat mahkamah dia jadi tukang baca aja..keputusan di tentu dan di tulis oleh loyar lingam...sekarang nak cakap bab agama pulak...betul kata pepatah omputih: "religion is the last refuge of the scoundrel"

Tanpa Nama berkata...

jangan suka makan nasi basi

Tanpa Nama berkata...

fairuz halim ni lah yang call Lord VK Lingam "correct, correct, correct"

insafdoh67 berkata...

woiiiit... ni wali umno weiiii... kih.kih.kih....

Tanpa Nama berkata...

at least dia penah jadi ketua hakim negara.korang jadi ape.ape pun tade kan.ahahhah.so shut ur f**king mouth!