.

Rabu, 2 Januari 2013

MAKLUMAT TERKINI TENTANG HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYAT
PENGUMUMAN UNTUK SEMUA
sila layari semua laman pro rakyat
sila layari tukar tiub
sila layari radio bangsar utama
untuk maklumat terkini

laman laman ini akan
memberikan perkembangan terkini
memberikan maklumat terkini
dari jawatankuasa pemandu himpunan kebangkitan rakyat
 

Himpunan 12 Jan: Pakatan mahu polis beri kerjasama

PETALING JAYA 2 Jan: Pakatan Rakyat (Pakatan) mahu polis beri kerjasama bagi memastikan kelancaran Himpunan 1 Juta Rakyat di Stadium Merdeka pada 12 Januari ini.
Untuk itu, Pakatan akan mengadakan pertemuan dengan Ketua Polis Negara (KPN) berhubung penganjuran himpunan tersebut.
Pengarah Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR), Mohamad Sabu berkata, pertemuan itu akan disertai pemimpin utama ketiga-tiga parti PAS, KEADILAN dan DAP dalam masa terdekat.
“Pertemuan itu bagi membincangkan agar pihak polis memberi kerjasama supaya himpunan itu nanti berjalan dengan baik.
“Kita memberi jaminan bahawa himpunan itu nanti akan berlangusung aman,” katanya pada sidang media selepas mesyuarat Majlis Setiausaha Pakatan Rakyat di Ibu Pejabat KEADILAN di sini.
Turut serta, Setiausaha Agung PAS dan KEADILAN, Datuk Mustafa Ali dan Datuk Saifuddin Nasution Ismail, Ketua Biro Pakatan Rakyat DAP, Teng Chang Kim serta anggota jawatankuasa pemandu HKR, Hishamuddin Rais.
Menurut Mohamad, pihak jawatankuasa induk sekretariat HKR pula akan mengadakan pertemuan dengan Ketua Polis Wilayah Persekutuan bagi memaklumkan berhubung penganjuran himpunan itu.
Beliau turut memberitahu, sehingga kini pihaknya belum menerima jawapan dari pihak pengurusan stadium terhadap surat permohonan yang dihantar 26 Disember lalu.
Ketika ditanya sama ada penganjur mempunyai alternatif lain jika stadium itu tidak dapat digunakan, beliau bagaimanapun yakin Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak akan mengotakan janji untuk membenarkan himpunan tersebut diadakan di stadium itu seperti yang dinyatakan ketika himpunan Bersih 3.0 tahun lalu.
“Buat masa ini hanya Stadium Merdeka. Saya yakin Perdana Menteri akan menepati janji,” katanya, dipetik Harakah Daily.
Pada himpunan yang akan berlangsung dari jam 2 hingga 5 petang itu juga nanti, satu deklarasi rakyat yang dinamakan sebagai ‘Deklarasi 12 Jan’ akan dibentangkan.
Mohamad turut memaklumkan, himpunan serupa akan diadakan rakyat Malaysia di luar negara i - Melbourne, Sydney, Taiwan, Hong Kong, Dubai, Mesir, London dan Paris sama saperti  himpunan - Bersih lalu.


NOTA:
semua persediaan sedang diatur
semua sedang disusun
semua sedang dirancang

tunngu dan nanti pengumuman

--------

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Canteekkk!!!

Tanpa Nama berkata...

mohon perluaskan lagi liputan berhubung #KL112 nih. sebab masih ada kawan dan kenalan aku yang ada akses internet tak tahu benda ni. pls

DIDI KOTA BELUD yang sebenar berkata...

ketua polis negara setuju ke tak setuju ke..aku sudah siap untuk bawa balik bom asap tu kalau FRU ada telur mau kasi lepas....ini azam 2013.....

FIRDAUS SI KECIL... berkata...

AKU SETUJU DIDI KOTA BELUD.....MASA BERCAKAP SUDAH TAMAT.....KITA LANGGGAARRRRRRR......