Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 22 Januari 2013

SAHAM MULA JATUH BILA NAJIB NAK LARI KE LUAT NEGARA


 JATUH ATAU NAIK 
BURSA SAHAM
RAKYAT TAK AMBIL POT
tapi 
kalau tipu pru
rakyat akan turun ke jalan raya

KOMENTAR TUKAR TIUB
bila najib ura ura nak buat pilihanraya
bila najib mula pindah duit ke luar negara
bila najib rancang nak cakut ke luar negara

tetiba saham jatuh

orang ramai sudah tak yakin dengan najib
inilah buktinya

saham jatuh 40 mata 
satu angka yang berat

NOTA
yang pelik tetapi benar
semua saham di negara asia tenggara
semua naik
di malaysia semua turun
kah kah kah

Pasaran saham terendah sejak Sept 2011 kerana ketidaktentuan pilihan raya

KUALA LUMPUR, 21 Jan — Bursa Malaysia Indeks Komposit hari ini susut 2.43 mata, rekod terendah dalam penurunan kadar 2.5 peratus pada September 26, 2011, menunjukkan pasaran saham kini tidak menentu menuju pilihan raya 2013.
Disember lalu, Nomura Equity Research melaporkan terdapat ketidaktentuan menuju pilihan raya umum akan datang yang mempengaruhi pasaran ekuiti dalam separuh kedua tahun ini. — Gambar AFP
Indeks itu merosot kepada 1,683.63 mata apabila pasaran ditutup hari ini, turun 40.81 mata dari pagi ini, walaupun Reuters melaporkan pasaran di Asia Tenggara mengalami peningkatan.
Seorang penganalisis yang namanya enggan didedahkan berkata spekulasi mengenai pilihan raya sedang berlaku, dimana pertarungan sengit antara Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat (PR).
“Laporan mengenai pilihan raya dan pertandingan sengit ini menakutkan pasaran,” kata penganalisis kepada The Malaysian Insider hari ini.
Tetapi penganalisis itu juga mengatakan beberapa saham meningkat mendadak seperti Dutch Lady sebagai contoh

.


--------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Cuba check takda bursa saham kat israel, Yahudi pun haramkan saham pada diri mereka manusia yang tertipu je kononnya nak kaya cepat je yang terkinja-kinja nak saham ni sampai sektor perladangan yang lumayan pun dibursasahamkan kan dah semua terjual. Felda pun jatuh merundum..




Anwar Ibrahim berkata...

Senang ja, guna ayat aku ni..
Semua salah UMNO-Bn!