.

Khamis, 25 Februari 2016

TER KINI TER NOWW TER HOTT





TER KINI

TER NOWW

TER HOTT


This webpage is not available


ERR_NAME_NOT_RESOLVED


404 - File or directory not found.

The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable


SKMM sekat portal Malaysian Insider

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) menyekat laman web beritaThe Malaysian Insider (TMI) atas alasan melanggar undang-undang negara.
"Laman sesawang ini tidak dapat diakses di Malaysia kerana kandungannya melanggar undang-undang negara," menurut maklumat kepada pelayar di web itu.
Tiada penjelasan lanjut diberikan kepada pengguna.
Semakan Malaysiakini setakat ini mendapati tidak dapat dicapai melalui talian Celcom sahaja.
Malaysiakini sedang cuba mendapatkan reaksi TMI dan kerajaan berkaitan perkara ini.
Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Jahabar Sadiq ketika dihubungi tidak dapat mengulasnya buat masa ini kerana sedang meneliti perkara itu.



--------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

The Malaysian Insider turns eight today but has been blocked by several Internet providers following a ban by Malaysia's Internet regulators, who said they would issue a statement later.

Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) enforcement chief Zulkarnain Mohd Yasin confirmed the ban in a text message.

"We will issue a statement," he told The Malaysian Insider.


Several readers alerted The Malaysian Insider when they discovered they were unable to access the news portal as it had been "banned" by MCMC.

Some readers using Celcom and Unifi, both provided by state-controlled firms, complained about the block.

They were greeted with a note that said the news portal had flouted Malaysian laws.

However, no notice was sent to The Malaysian Insider about flouting any laws.

"This is an unpleasant surprise. MCMC has replied to my query and said they will issue a statement," editor and chief executive Jahabar Sadiq said today. – February 25, 2016.

MORE TO COME

use proxy to access

Tanpa Nama berkata...

kalo perasan, setiap kali isu src and 1mdb ni keluar, pasti ada bunyi langau..dulu langau ni bising dgn mgata putera johor , at the end, bermaafan, kini langau ni bising lg, yg ditibai adlah tpm.at the end nanti, saling bermaafan..yg untung ialah zahid, isu bangla zahid ni senyap, maka tenteram seketika la si puteri bangla zahid.zahid ni bermenantukan jawa indon, tapi laki2 bangla plak dia bawak masuk..saling tak tumpah mcm mahatir.mahatir bawa masuk afrika, sbg pertukaran.mahatir mahu jadi sultan afrika dan daim zainudin sudah menjadi owner bank of afrika, potretnya terpampang di bank afrika.warga gelap ni besar dan merbahaya. jgn kata polis,tentera pun susah nak lawan mat2 gelap ni..sb tu ali tinju tak berani kacau.yg dikacau cuma warga cina.tempat niaga warga gelap ni tak dikapur atau dipau..takut kot..merah ni sinonim dengan selempang merah, sinonim dengan parang terbang..namun ilmu2 parang terbang blum tentu bole mkn mat gelap berkulit tebal, bertetek dan berbontot besar ala kim k. tontowi pun cuma berani dgn german je, tp tak lalu dgn minah2 gelap..