.

Ahad, 13 Mac 2016

KU LI PECAH LUBANG







ALAAAMAK

KU Li SUDAH

PECAH LUBANG

Sebelum dilucut, Tun M lebih awal letak jawatan – Ku Li


Tengku Razaleigh mendedahkan Dr Mahathir telah menghantar surat letak jawatan sebagai Penasihat Petronas sebelum Kabinet melucutkan jawatannya.
PETALING JAYA: Mahathir Mohamad menghantar surat meletak jawatan sebagai Penasihat Petronas lebih awal sebelum Kabinet menamatkan perkhidmatan beliau, kata Tengku Razaleigh Hamzah.
“Saya diberitahu bahawa, sebelum Kabinet meluluskan pelucutan jawatan itu, Mahathir lebih awal menyerahkan surat peletakan jawatannya sebagai Penasihat Petronas,” katanya.
Ahli Parlimen Gua Musang berkata, isu penamatan khidmat Mahathir bukan perkara baharu kerana bekas Perdana Menteri itu pernah menghantar surat meletak jawatan tetapi ditolak kerana kerajaan pada waktu itu masih memerlukan khidmatnya.

KAH KAH KAH

woit
bagus juga berita ini
baru kita tahu 
ingatkan ayahanda TUN
kena terajang
rupa rupanya
letak jawatah
pooooraaaah

MUNDEK KAH



------------

11 ulasan:

panglimo potaseh berkata...

Tima kasih Yang Mulia Tengku (bukan teuku ya) Li (Ku Li) sebab memicit telur Najib. Mulia sungguh hati KuLi ni .. saya doakan KuLi berbahagia dan sihat selalu.
Lama tak pekena nasik berlauk gerai Mak Janda Cun Gua Musang.

usop ali berkata...

ala bro...lu macam. tak tau pulak...pahlawan bugis....tengkiu aceh....sorang lagi...lu teka dari mana lak...kah kah kah....

Tanpa Nama berkata...

Waaaaa. Ko pun dah panggil "ayahanda" jugak ke TT? Sebelum ni cuma Mamak Syed Jumaat outSidetheBox aje yang berbapakkan tun. Hebat la ko punya paling tadah. Sekarang ni ko dah kaki tadah jugak ker? Kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Itu tandanye madey dah berpatah arang dengan najib..

Tanpa Nama berkata...

Saya sebelum ini mengutuk ku li for doing nothing and for not doing the right thing but today I humbly take back what I have said and apologized. But I will do it again if he does nothing because at his age and with his time in Malaysian politics he should have known better to do away with ego and revenge to do something better for the betterment of the nation.

Tanpa Nama berkata...

Ape yg madet dpt lihat hr nie..... Adalah hasil kerja buat dia 22 thn jd PM...... Jk dia memimpin berpandukan islam.... Ikut ape yg islam halal.... Meninggalkan ape yg islam haramkan.... Dia selamat.... Skrg anak cucu cicit dia akan susah..... Nnt selepas dia jd ulat....anak cicit dia malu nk ngaku toooooooooooooioooooooook dia dlu PM kl.

abrarmujahideen berkata...

Bodoh punyer ku li..selepas mukhriz dipecat umno atau tidak...ku li pun dedak ker?

Tanpa Nama berkata...

TUN pun ada maruah

TUN malu jadi ORANG tengok anak didik nya MAT BAHALOL

Satu BEWAK juta juta papa kedana miskin

Apa manusia nih

Melayu pun BODOH

Mat Kampau banyak banyak takut SEKSA KUBOR ke

Yang Mat Kampau jaga jaga usung BEWAK buat apa

Melayu Melayu semua tu

nazrio dond dolla berkata...

SiapaTengku Adnan Ini?
Adnan dilahirkan di negeri Melaka (asalnya dari Pahang) pada 20.12.1950 pada jam 6.10 pagi dengan surat pendaftaran lahirnya bernombor 100502. Ketika beliau dilahirkan, namanya ialah Adnan bin Mansor. Pada 20.12.1962, ketika beliau berusia 12 tahun, Adnan mulai memiliki kad pengenalan bernombor 4079409 atas nama Adnan bin Mansor juga seperti yang terdapat dalam surat beranak. Sekali lagi beliau menukar kad pengenalan bagi memenuhi kehendak undang-undang pada 3.3.1969 ketika beliau berusia 18 tahun, namanya masih lagi kekal dengan nama Adnan bin Mansor.

Tetapi, pada 3.10.1972, Adnan telah mengubah namanya menjadi Tengku Adnan bin Tengku Mansor. Beliau juga telah mengubah nama bapanya dari nama asal Mansor bin Haji Baba kepada Tengku Mansor bin Tengku Haji Baba. Dengan akuan bersumpahnya, beliau membuat perakuan bahawa beliau berasal dari Keluarga DiRaja Melaka. Keluarga beliau menurut katanya berasal dari keluarga beraja.Keluarganya adalah keturunan ke 3 daripada golongan Kerabat DiRaja Melak

Pada hari yang sama (3.10.1972), Adnan mendapat kad pengenalan yang baru di mana di atas kad pengenalan baru itu tertara nama ‘Tengku Adnan bin Tengku Mansor’. Lebih kurang 2 tahun kemudian, 2.4.1974, bapanya juga mendapat kad pengenalan baru dengan nama baru Tengku Mohammed Mansor bin Tengku Haji Baba dengan identiti kad pengenalan baru bernombor 3983336

Begitulah dengan mudahnya Adnan menukar identitinya dari orang biasa berpindah ke identiti baru-seorang berketurunan kesultanan Melaka yang hilang telah takhta akibat kezaliman terhadap rakyat. Adnan Tengku celup. Bukan Tengku asal dan tulin. Sesiapa sahaja di Malasia ini boleh menukar identiti dengan mudah termasuk untuk mendapatkan kad pengenalan seperti yang diperolehi rakyat asing dengan satu syarat memberi undi kepada UMNO/BN.

abdullah junoh berkata...

Hahaha tt pun dah panggil ayahanda kat maha kah kah kah

panglimo potaseh berkata...

Kah kah kah .. apa keno lu tt .. tangkap manja la lu .. ayahanda .. kah kah kah .. geli-geli gwa, kah kah kah .. tt lu sudah yatim piatu ke .. sembarangan panggil ayah Mukriz, ayahanda .. gwa teringat cerita Godfather .. lagu cerita tersebut cukup syahdu .. apa pun tangkap syahdu untuk lu tt .. syabas kirana ada ayah angkat sekarang .. Mukriz musti panggil lu Bang Udo la tu.