.

Jumaat, 3 Jun 2016

ADA AGAMA BARU PULAK





MAT SOTONG

BERTAMBAH

MENTAL



Tidak taat pada PAS seperti hilang akidah, kata Hadi


KOTA BARU, 3 Jun — Presiden Abdul Hadi Awang menegaskan semua ahli mesti menumpahkan ketaatan kepada parti itu kerana ia seumpama akidah. 
"Kita perlu ada jati diri. Untuk berada dalam parti Islam Se-Malaysia kena ada akidah perjuangan. Jikalau kita tidak taat, hilang akidah kita," katanya dalam ucapan penggulungan muktamar ke-62 di sini pagi ini
- See more at: http://www.themalaymailonline.com/projekmmo/berita/article/tidak-taat-pada-pas-seperti-hilang-akidah-kata-hadi#sthash.lTp1EPia.X0cnN8tv.dpuf

KAH KAH KAH

woit

gua udah bilang

susah jadi 

melayu

dah ada agama

baru pulak

kah kah kah

yanag lama

tak sempat ikut

yg baru sampai

kah kah kah

YA AKEE DAH 


------------

8 ulasan:

mfi usj berkata...

Betul tu kata2 ubi wan kanobai(@hadi)......selari dgn saranan AUN din , semua lebai paih kena selok jubur buaya utk mantapkan aqidah Paih......amalan tradisi org dulu2 katakan.

Tanpa Nama berkata...

Ada ke tak ustaz yg boleh ulas.... terbatal aqidah ISLAM ( MURTAD) tuu ada berapa BAB.....?
Huraikan satu persatu....jgn biarkan penyelewengan islam berterusan....
Kecian tau kt tuang guru jk kita tak to long....
Tk sokong Pas terbatal aqidah.

Tanpa Nama berkata...

Haaaaaaaaa?????? Tak sokong pas maknanya hilang akidah?? Aku sokong abg mat bronson, abg mat lawan pemerintah yg zalim, abg mat lawan gst, abg mat lawan kenaikan harga petrol dan barangan asas, abg mat tak curi balak, abg mat bersolidariti tuntut pilihanraya bersih, abg mat melayu dan beragama islam, abg mat tak curi duit rakyat. Abg mat pemimpin yg bersama sama rakyat marhaen. Aku sokong abg mat, adakah aku bakal ke neraka????? Cuntfuse niii.

Tanpa Nama berkata...

lebih baik tumpu didakwah lagi bagus lagi banyak orang respect tetapi dah masuk politik cakap pun macam pelir nanti kena tutuh kaw2 melatah pulak penyokongnya. Bodoh punya ulamaak buat malu diri sendiri sahaja. Salam dedak tok lebai.

Ak46 berkata...

Bro tukartiub..yang aku nampak parti pas ni dh mcm parti black metal pasal aku nampak ada persamaan..persamaan pertama mcm ni..black metal ada ayat2 dan istilah yg tersendiri..sbg contoh poser..antichrist..fireblazing..kalau pas era baru ni ayatnya sbg contoh haram..kafir..jebon dan seangkatan dengannya..yg kedua pulak kalau black metal ada yg puja setan ada yg tidak..pas pulak ada yg boleh online dgn Allah ada yg tak boleh..ketiga..black metal jual stuff ganas utk pembeli tersendiri..pas pulak jual agama..bro sendiri faham contohnya..keempat black metal dgn seragam hitam dan corpse paintnya..klu pakai jeans biru dh x black metal..pas pulak dgn serban/kopiah putih..klu pakai baju tengkolok satu set dh x pas dah..

Tanpa Nama berkata...

Abg Mat x cukup Islam. Hadi pulak terlebih Islam.

Islam ni kene belajar. Bukan ikut sesiapa. Tak ada sesiapa memiliki Islam dan boleh claim hanya dia saja yg betul walaupun setiap hari mengajar kitab tafsir selama 40 tahun.

noname berkata...

nabi muhammad bersabda .. islam membenarkan kamu utk kahwin satu, dua, tiga dan empat ... tetapi walau mcmane skli pun kamu ndak brlaku adil kamu tidak akan dpt skali2 utk brlaku adil .. jelas hadis ini adalah sebagai larangan buat brkawin lbih dari satu tapi hari ini yg byk kita lihat ramai skali umat islam yg brkahwin lbih dari satu terutama skli pade mereka'2 yg mengaku ulama. juga ramai dari ulama melayu brperut buncit . yg jdi masalahnye kalau dgn hawa nafsu sendiri pun mereka gagal buat mendidik macamama mereka'2 ini boleh pula berangan dan bernafsu besar mahu mendidik rakyat ?

Mat Safian berkata...

Hadi ni suka benor sebut babi dan anjing. Dia teringat kat Jai dan Ezi kot, Isham oi? Bagi la dia pinjam sat...