.

Khamis, 28 Julai 2016

ANUGERAH ALLAH





UBAT BERSALIN
Entahlah, nak kata dadah... tok nenek kita dah buat ubat perempuan bersalin zaman berzaman... tak ada pulak tok nenek kita ketagih nak minum air ketum hari2... tak tau kalau tok nenek kita ada anak ramai sebab ketagih air ketum... rasanya tak... itu ketagih gusti selain kedatangan musim tengkujuh. 

Tapi member aku ada guna air ketum untuk turun gula dalam darah... terkejut doktor yang merawatnya... tapi tengok dia tak ketagih pun. Atau ketum dikata dadah bahaya sebab dia ubat yang lebih berkesan dari drug farmaseutikal? Jadi ini peperangan kapitalis jual ubat dengan pokok ketum. 

Yang aku tahu paracetamol pun boleh jadi bahan tagihan jika digunakan dengan cara yang tak betul. So salah sapa? Salah pokok atau salah orang yang menagih? on SECAWAN KETUM SEHARI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/28/16

ANUGERAH ALLAH
Live - sechara OnLine Pokok ketom dan pokok Ganja ada-lah anugerah dari Allah. Chuma manusia yang Haram-kan ciptaan dan rekaan Allah. on SECAWAN KETUM SEHARI
Anonymous
on 7/28/16




------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

OBAT MEMBUNGKUS bangsa melayu sendiri

Apa nak jadi dah

DEDAK sudah habis

KETUM pulak di cari

Melayu Melayu

Nak lawan Indon ke ????

Tanpa Nama berkata...

yg jadi masaalah adalah semasa proses jadi jus daun ketum
dicampur dengan ubat nyamok, ganja, dadah...

TU YANG MENJADIKAN JUS KETUM MABUK KETAGIH & RACUN


Tanpa Nama berkata...

Apa tu HALAL?
HARAM tu apa?

No such thing as HALAL or HARAM.

Right now PORK = HARAM, but in times of famine, PORK = 100% HALAL.

What about water?
Is it HALAL or HARAM?
Too little, and you DIE! (medical term = dehydration)
Too much, you oso MATI!
In medical term, it is called "Water Intoxication".
Dun trust me, check it out yourself!
Is water HALAL or HARAM?

Is oxygen HALAL or HARAM?
Can you explain "Oxygen toxicity"?
It is another medical term.
Usually happens in "SCUBA" diving, under very specific scenario.

I can list a lot-lot more....
What is actually HARAM or HALAL?
To me, it just mean 'permissible' or 'non-permissible, nothing more, nothing less, just both sides of the same koin.
I know for a FACT that camels are HARAM, but eaten with pride (gusto)!
Why not pork?
Why not dog?

I laughed aloud when I heard of certain people got arrested for "BakKutTeh".
What exactly is BAK?
It is a chinese-hokkien term for meat.
What is NIKU?
It is a Japanese term for meat.
What is YUK?
It is a chinese-cantonese term for meat.
What is DAGING?
It is a malay term for meat.
What is MAK?
It is a mongolian term for meat.
(Sounds like the malay term for mother, so which language am I currently speaking?)
(I communicate in a large variety of languages, spoken across ASIA)

In the end, what exactly is HALAL or HARAM?
It only exist in the eyes of certain human, severely daft human, to put it mildly!

"The illiterate of the future is not someone that cannot read or write,
but someone that cannot LEARN, un-LEARN, and re-LEARN."

p.s. If "BAK" equates to "pork", then why not arrest every single road-side burger stand across the entire nation for selling 'PORK-burger' or 'burger-daging'?