.

Sabtu, 30 Julai 2016

KETUM OOOO DAUN KETUM





PINJAM DARI UDANG
Apa ke bodo kenyataan KTN ni??? Kalo tanam je takde petik dan tuai; abis nak buat apa? Buat pokok bonsai? Kalo bonsai pun kena cantas dahan serta daun juga. Buat masuk dalam frame buat hiasan dinding? Betul ke KTN ni ada otak dalam kranium dia? Entah2 pinjam otak krustasea bernama udang.... on BILA KTN NAK TWEET?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/29/16

TUMBUHAN ATAS MUKA  BUMI
Ketum ni bawah akta racun bukannya akta dadah. Kau boleh tanam, tapi tak boleh petik, bawa, proses dan bla bla blaa. Sebagai manusia aku pelik mcmana manusia boleh haramkan tumbuh tumbuhan yg dijadikan Ilahi tumbuh atas mukabumi. Sama mcm ganja, itu tumbuh tumbuhan, sepatutnya didik la manusia mcmana nak gunakan tumbuh tumbuhan tu dgn cara yg bijak. 

Ganja pun bukannya 100 peratus mudaratkan manusia, ada juga kebaikannya sebagai pain killer contohnya. Kalau nak ambilkira mudarat, 1mdb lagi mudarat, habis musnah kualiti hidup rakyat jelata seluruh malaysia. errr... takde pulak fatwa utk haramkan 1mdb. on BILA KTN NAK TWEET?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/29/16



------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ini sumer bisnes masyuk punyer hal bro. Ganja dan dadah, kalo dikawal dgn baik, sang kroni, penguasa dan menteri2 yg mendapat lesen akan jadi kaya raya sampai 10x kiamat.

Yg KTN tu, dia dah pening camana nak cover dan bodek PM yg dah kantoi gila babi. Tu yg x cukup oksigen kerandut dan kepala lutut dia berpikir.

Dadah ni mmg perlu kontrol. Ini alasan terbaek utk cover aktiviti buat duit menteri2. Sama macam bisnes senjata. Bukan saja MP2 yg dibenarkan ada senjata, sumer kroni dan anak2 menteri dan MP2 juga ada lesen. Sbb tu derang besar kepala nak cakap mcm tukang kebun sekolah pun, derang ape kesah??

Upah bunuh skrg murah. Seribu dua pun dah bereh boh. Siam pattani boleh dipesan serendah RM600 ja. Lps tembak, dia balik Thai sebulan dua.

Kalo upah 60k, mmg meriah bro. Setau aku, Najib pun upah free ja. X mcm digembar gembur Sirul Azilah diupah 100k. Najib ni mmg spesis kedekut nak mampos, lebih kedekut drpd tangkai jering. Tgk la berapa dia sebat?? Berpuluh billion bro.. kalo boleh lagi licin dia nak rembat. Segala burit, nyawa dan duit dia nak kebas. Mana ada hayi perut punyer.

Tanpa Nama berkata...

Kerana 1MDB satu Malaysia jd sewel.... ada yg puasa tk niat.... kerna perlu ikat perut....dlu dia kedai mamak roti canai tea tarik rm 2.20 sblm gst....skrg termsuk byer gst rm 3.40... celakalah para pemimpin umno BN terbangsat satu Malaysia.