.

Jumaat, 26 Ogos 2016

DUA GARIS BERTEMU



GARIS POLITIK

JALAN RAYA

TERBUKTI TEPAT 
KOMENTAR
satu ketika dahulu
mahathir menolak politik jalan raya
mahathir anggap demo
bukan  budaya kita

hari ini jelas terbukti
demo telah menjadi budaya kita
mahathir sendiri telah menerima
hakikat bahawa demo adalah hak

dalam negara dunia ketiga
dalam negara maju
politik jalan adalah  hak asasi
adalah hak dalam perlembagaan
adalah hak individu
untuk berkumpul
untuk berdemo
untuk tunjuk perasaan






Mahathir dijadual sertai #TangkapMO1 esok

Bekas naib ketua Umno bahagian Batu Kawan,  Khairuddin Abu Hassan mengesahkan bekas perdana menteri, Mahathir Mohamad akan menyertai himpunan #TangkapMO1 di Kuala Lumpur esok.
Dalam kenyataannya, Khairuddin berkata, keputusan itu dibuat sebagai memenuhi jemputan dan kehendak Persatuan Mahasiswa Melayu Malaysia dengan kehadiran Mahathir di Dataran Merdeka pada sebelah petang.
"Secara peribadi, saya berharap keseluruhan rakyat akan turun secara beramai-ramai untuk memberi sokongan moral pada himpunan ini," kata beliau lagi.
Hari ini, kira-kira 20 pelajar Malaysia di Australia mengadakan himpunan #TangkapMO1, lebih awal sehari daripada perhimpunan utama esok.
Kumpulan pelajar tersebut berkumpul di Australian National University di Canberra dalam acara yang dianjurkan oleh Malaysian Progressives in Australia (MPOZ).
JUMPA ESOK

DI DATARAN

MERDEKA




------------------

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jamal Ikan bakar jumpa mahathir, agak agak confirm tak jamal nak lidah, tampar muka mahathir kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Datang

Mesti Datang

Nak solat Masjid Negara jugak

Rindu jugak kat Masjid nun

Nazrio Dond DoLLa berkata...

Tun Madey bukan
KeLing pariyaH ....
Tapi tuN Madey tu
Seorang meLayu tuLin
Terbukti suit dengan DNA..
BioLogy dan genetiK
Langsung tiada pertentangan...
Sebab tu suka demo...
Di tangan ada bau kari tu
StandarD Laaaa

Tanpa Nama berkata...

Aku pernah kena sebat dua kali dgn belantan fru masa 1998. Parut luka di kepala masih ada, lebam kat belakang badan dah lama hilang, luka di hati masih basah. Masa tu aku pertengahan 20an. Tak tergamak pulak rasanya aku nak bayangkan tun m kena sebat hahaha. Tapi kalau tun m dapat rasa sikit2 gas pemedih mata dan air semburan fru pun ok jugak, baru la dia tau susah senang perjuangan rakyat tuntut keadilan.

Ok jumpa esok bro.

DX berkata...

mana nya madey? orang tak ramai dia malu nak datang?

berapa ramai yang datang? kalau hishamudin rais yang kira mahu berpuluh ribu kalau tak beratus ribu.

Pembangkang sekarang tengah berkhayal. Perasan ramai sokong. Tapi keputusan pilihanraya kalah. Nak beri alasan tipu tapi PACABA ada, pemantau BERSIH ada, lain lain pemantau pun ada. Nak salahkan Sabah dan Sarawak tapi PRK di Perak dan Selangor pun kalah. Sedarlah yang membangkang cuma ramai di alam siber sahaja. Entah mengundi ka tidak. Satu orang ada banyak akaun

KAH KAH KAH KAH