.

Jumaat, 26 Ogos 2016

SISWA BUDAYA KE JALAN RAYA





KALAU TAK

KE JALAN RAYA

ITU BUKAN

BUDAYA SISWA

ITU BUDAYA 

AMPOOOOOO

Jangan jadi boneka pembangkang, kata proaspirasi


Persatuan Alumni Mahasiswa Aspirasi Malaysia mengingatkan golongan itu supaya tidak termakan dakyah politik pembangkang dengan menyertai perhimpunan #Tangkap MO1 di ibu kota Sabtu ini.
Presidennya Mohd Shahar Abdullah turut mengingatkan mahasiswa bahawa mereka akan 'menanggung risiko dan kehancuran masa depan' jika sebarang tindakan dikenakan terhadap mereka.
"Pelajar terutamanya mahasiswa yang sedang menuntut di mana-mana universiti awam dan swasta diingatkan supaya tidak termakan dakyah politik pembangkang yang sedang mencuba pelbagai cara termasuk 'membonekakan' pelajar demi kepentingan politik dan peribadi mereka.
"Jika benar anda sebagai mahasiswa ingin memperjuangkan sesuatu untuk kesejahteraan bersama, mengapa perlu di jalan raya dan bukan untuk mengambil tanggungjawab menyelesaikan masalah gejala sosial atau membantu golongan kurang bernasib baik?," soalnya dalam satu kenyataan media.
Mahasiswa Pro-Aspirasi adalah kumpulan mahasiswa yang cenderung menyokong kerajaan.

SUDAH LAMBAT

DULU TAK ROYAK

SEKARANG JADI

PEMBANGKANG

ENJOY BERDEMO

DIJALAN RAYA

KAH KAH KAH




-----------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Jgn jd boneka pembangkang tp jadilah boneka para penyamun hebat internasional. Dapat jg dedak. Hihihi

Tegang tak pancut berkata...

" Apa perasaan anda kena tipu pemerintah"....Seronoookkkk!!!!!

Tanpa Nama berkata...

BebuDak PRO tu tak sabar nak kerja KUTIP TOL pun

Biar lah

Prrabis duit mak bapak tapi OTAK BAHALOL jugak

Toilet Paper DEGREE saja pun