.

Isnin, 10 Oktober 2016

ORANG GEMO0K SUKA MENIPU



ORANG GEMOK MENIPU
Tiada kes. Polis tak boleh tangkap penipu gedempol ala rosmah ni sebab 2 keadaan: 

1,tiada laporan polis dibuat di mana-mana balai ataupun di laman tweet, yang gempaq berlambaq cuma cacian atau jenaka di laman sosial. 

2,kalau ada pun laporan polis, dan walaupun penipu gedempol telah menipu melibatkan sejumlah duit dari orangramai, tetapi penipu gedempol sendiri juga telah ditipu oleh orang lain melibatkan beberapa sijil berharga yang nilainya sama tinggi dengan atau lebih tinggi dari rosmah, maaf, dari jumlah duit orangramai, maka dengan sendirinya perbuatan salah penipu gedempol telah pun dibalas, 

dan akta 696 perihal satu mata untuk satu mata-mata (an eye for an eye) memperuntukkan tiada lagi penangkapan oleh mata-mata jika kejahatan telah dibalas sama berat atau sama gedempol. on MENIPU ADA IJZAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 10/10/16





----------------

6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bahalol

usop ali berkata...

Yang bahalol ramai lak melayu layu

Tanpa Nama berkata...

Kesian. Desperate betul si azizan ni nak dpt title Dr. Nak dpt cara biasa mungkin tak mampu dan mengambil masa yg lama. Tp klu tak ada Dr pun boleh pukau audiens dia semacam, apa perlunya PhD

Tanpa Nama berkata...

Kalau kekuatan hang tuah pada hurop ta, maka kekuatan si gedempol pula pada hurop2 p,h dan d. Dia kena guna kekuatan dari 3 hurop berbanding hang tuah hanya perlu 1 hurop, sebab kekuatan si gedempol cuma 1/3 dari hang tuah. Apa istimewa 3 hurop tu? P=pukau, h=hilangkan/hambik, d=duit la apa lagi, maka bila ketiga2 hurop bergabung dapatlah si gedempol memukau sasaran dia khusus dan semata2 untuk mengambil duit mangsa, maknanya si gedempol takde la kuasa memukau untuk rogol mangsa atau nak buat mangsa setuju jadi bini ke atau nak tukarkan mangsa jadi anak badak ke, atau apa2 tujuan lain

anip sungai layaq berkata...

woi isham..hang tunjuk laa sijil UM hang tu..mana tau hang beli jugak..sapa sign kat bawah sijil.. hang tunjuk mai sat

Tanpa Nama berkata...

Anip, anip.. kesian la kau ni :( heshhhhh...! Cuba pahamkan dulu keseluruhan cerita bagi habis. Camne nak bagi paham habis? Jangan jadi malas macam kebanyakan melayu, rajinkan diri cari penulisan2 berkaitan, dah dapat tu cuba buat kesimpulan sendiri,jangan harap asyik nakkan orang lain suap je maklumat dan pengetahuan! Internet dah ada, komputer dan smartphone dah kat tangan! Heshhhh bila la melayu dan tanah melayu nak maju nih??!!!!