.

Khamis, 10 November 2016

AGAMA INI APA?





BIDADARI BERMATA JELI


 | November 9, 2016
sarawak-court
Mahkamah Rayuan memahami kesusahan yang dihadapi 3 individu yang ingin keluar daripada Islam tetapi ia perlu mengikut prinsip undang-undang... More ››

PETALING JAYA: Mahkamah Rayuan yang menolak rayuan 3 individu dari Sarawak untuk keluar daripada Islam berkata pemulihannya terletak pada badan perundangan negeri.
Bagaimanapun, Hakim Tengku Maimun Tuan Mat yang menulis penghakiman itu, tidak mengulas lanjut mengenainya.
“Pada matriks fakta kes ini, pemulihannya mungkin terletak di bawah bidang kuasa badan perundangan negeri,” katanya dalam penghakiman 16 muka surat yang disiarkan di laman web rasmi badan kehakiman.

AGAMA INI

KEPERCAYAAN

ATAU KENA

ISI BORANG

DGN GAMIN

SAJE TANYA

JANGAN MARAH



-----------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ke hulu ke hilir

Sana sini makan minum jalan jalan

Semua nya ada belanja dan rezeki pada orang lain pulak

Biasa lah

Ada MASYOOOOOOKKKKKK

Tanpa Nama berkata...

Jenis Islam yang murni

Jenis Islam yang betul dan yang jernih adalah sangat mudah
Nak masok agama ke atau nak keluar agama ke
Ini ada lah hak individu antara didunia kini dengan dunia kemudian/akhirat
Tak nak jadi Muslim , pun okay.
Jadi lah orang yang baik.
Agama tidak jamin bahwa umatnya ada lah jenis jujur , baik hati dan tak akan songlap billion.

Mahkamah dan kerajaan tidak harus main putar belit dalam hal agama.
Kita harus sokong FreeWill , yang suka rela
Kita harus tolak FreeLoader , yang main paksa paksa dan hukum hukum.





Tanpa Nama berkata...

Dalam konteks perbincangan isu ini, apa sebenarnya yang dimaksudkan dengan: -1- pemulihannya -2- mungkin -3- gamin ??? Yang aku boleh teka cuma yang terakhir, gamin = garmin = guide for direction = panduan untuk hala tujuan..... kalau paham konteks 3 istilah ini baru boleh bukak langkah mulakan bunga silat... kalau takde yang nak terangkan, aku nak teruskan bersenang di kerusi malas yang empuk dalam cuaca separa sejuk...