.

Sabtu, 8 Julai 2017

DARI BAHASA SANSKRIT







AGAMA - SANSKRIT

'deen' melayu kata agama (tapi ini bahasa sanskrit), omputeh kata religion tapi istilah sebenar ialah way of life (jalan hidup). kelentong sana, putaq sini, guna nama tuhan, sapu sana sapu sini dll dah jadi jalan hidup depa. 
on GUNA AGAMA TUTUP KES 1MDB
Publish | Delete | Spam
kampong lad
on 7/7/17





------------------

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

biasa lar............

ciplak dulu, lepas tu klaim terus, tambah BAN terus!

dah lama TAO...........

singa.....dari sing-ha, erti: penghuni gunung,
tapi singapura, mana pernah ada singa, mana pernah ada gunung?
paling tinggi BUKIT TIMAH aje.....bukit bukan gunung, okey?????
tipu orang bodoh=bole....

saudari, saudari, gajah, rajah, dan banyak lagi...........semua dah CIPLAK, dah PLAGIAT, dah SONGLAP...........

HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR HAR

panglimo potaseh berkata...

Melayu tak pernah kata deen tu igama .. salah tu. Deen tu Din nama orang .. contoh nya Din Togel, Din Gomok.

Yg kenalkan deen tu bererti way of life adalah sudara nuar .. kata dia addin. Tapi way of life yg di maksudkan bukan cara hidup tapi tiru cara hidup Pak Arab?

Tanpa Nama berkata...

Pembodohan Melampau.

Kata Deen tu dari asalnya Bahasa Hebrew dan Arab, bukan Sanskrit. Melayu Bodoh ini sudah termakan hasutan BJP kononnya Islam, Kristian dan Yahudi diciplak Hindu.

Lebih baik buat Hasutan yang Christianity tu asalnya dari perkataan Sanskrit Krisha-neeti, Vatican itu maksudnya Vatika. Ada yang terlampau bodoh puak Paria ni, terakan hasutan yang shape Vatican City macam Shiva Linga....Butohlah Paria

Kalau buat nak pembodohan pun, guna fakta jangan auta.