PAGI INI
PAGI INI
SELASA 17 MAC 2026
PUASA HARI KE 27
PERANG HARI KE 18
SERET ANWAR IBRAHIM KE MAHKAMAH
KAH KAH KAH
MALAON INI PERDANA MENTERI PALING BANYAK KES DI MAHKAMAH .... kah kah kah
1- Kes sah atau tidak jadi PM
2- Kes isap pelir Yusoff Rawther
3- Kes Madey saman 100 juta
4- Kes kelentong Vinod Shakar
Belum pernah dalam sejarah politik Malaysia seorang politikus di saman dan di bawa ke mahkamah sebegini rupa. Hampir setiap bulan kes di buka di mahkamah. KAH KAH KAH.
Hanya satu jalan untuk negara ini menjadi aman makmur – HUMBANKAN ANWAR BIN INRAHIM KE DALAM TONG SAMPAH SEJARAH amin.
KORPORAT MAFIA
Saekor Mafia Korporat dah mula gelabah. Dia merasa jadi mangsa SPRM jeng jeng jeng MAKA dia akan buka semua kesah dan cerita dalam SPRM.
INI TERBAIK – kita akan tahu peranan Farhash – kita akan tahu peranan Azam bin Baki dan paling ABDUL kita akan tahu peranan MADAFAKA ANWAR BIN IBRAHIM.
Kita sambut baik apa yang nak di buat oleh Mafia ini - BUKA BUKA BUKA DAN BOCORKAN SEMUA – nanti ORANG RAMAI boleh TURUN TURUN TURUN – amin.
HOKKIEN
Pagi ini cerah segar. Matahari dah keluar. Langit idah biru. Kemarin ujan gagal. KL & KL Sentral berkabus agak tebal.
Di Pintu Masuk wilayah Cengkerik – semua senyap – mungkin semua rehat panas sampai. TapI Murai berkicau bila gua masuk.
Jalan kosong – tak ada sapa menunggu. Bila sampai depan Wakaf Pertama gua nampak Emak dan Geng datang bekerja. Lalu gua beri makan.
Tepi jalan 4 Abang Potong Rumput sedang bekerja – ini kawasan rumput panjang di mana Pipit selalu berlabuh cari rezeki. Kali ini yang ramai loncat meloncat ialah Geng Tiong mencari rezeki.
Jantan Baik dan Siti mengekor gua ke Wakaf Tiga di mana gua bersenam 15 minit. Pusing berjalan pulang kami singgah di Wakaf Pertama. Emak dan Geng dah tak kelihatan.
Di sini gua tabur Friskies – Tiong Laki Bini datang berlabuh. Gua masih tertanya-tanya apakah ini Tiong Laki Bini yang sama?
Kali ini Tiong dapat makan dengan selesa kerana yang bersama hanya Jantan Baik dan Siti.
Hari ini gua rasa akan panas. Tak Tak dah berjemur di balkoni. Petang jika hujan sampai awal pasti bantu hari hari akhir Bazar Ramadan. Amin.
BRO
SENYUM
SENYUM SAMBUT
SELASA SEPERTI BIASA
Anak rusa di tepi kali
Anak lembu didalam lori
Kita puasa setahun sekali
Rayakan hidup sepanjang hari
Anak rusa lari ke hutan
Pasang perangkap di tepi paya
Amalkan puasa untuk kesihatan
Jika tak puasa tak seronok raya
LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI
SELAMAT BEKERJA
SELAMAT BERPUASA




Tiada ulasan:
Catat Ulasan