MAT TERAM
KALAH PERANG
TERUS SASAU
MENGARUT
KAH KAH KAH
HUTANG AMERIKA
40 TRILION
AMIN
RAKYAT AMERIKA
MAKIN TERCEKIK
AMIN
PRESIDEN AMERIKA
TERUS MENGARUT
KAH KAH KAH
KHALAS
Trump ancam hukuman ekonomi ke atas 'mana-mana negara' yang membantu Iran
WASHINGTON: Presiden Amerika Syarikat (AS) pada Rabu berkata, beliau akan melancarkan kempen baharu yang besar untuk menyasarkan ekonomi Iran, mengancam hukuman "hebat" ke atas mana-mana negara yang membantu atau menjalankan perniagaan dengan republik Islam itu.
"Hari ini, saya mengumumkan OPERASI EKONOMI PALING MENGGEGARKAN YANG PERNAH DILAKSANAKAN TERHADAP MANA-MANA NEGARA! Ini akan menjadi Peperangan dan Pengasingan Ekonomi pada skala yang belum pernah terjadi sebelumnya," tulis Trump di Truth Social.
"Saya juga mengumumkan bahawa MANA-MANA negara yang membenarkan institusi kewangan, perniagaan, lapangan terbang atau entiti kerajaannya menyediakan sebarang jenis talian hayat kepada Iran akan menghadapi Akibat Ekonomi yang LUAR BIASA," katanya.


Tiada ulasan:
Catat Ulasan