Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 16 September 2008

BERITA PECAH ! YANG DI TUNGGU TUNGGU - INI DIA !

Jam 2 petang tadi Sdr Anwar Ibrahim telah mengadakan sidang akhbar.

Dia meminta kerajaan Barisan Nasional melepaskan kuasa secara aman damai dan tidak akan menggunakan undang-undang darurat.

Anwar telah berkata yang dia telah mendapat lebih dari 31 orang ahli parlimen dari Barisan Nasional yang kini menyokong Pakatan Rakyat.

Anwar Ibrahim telah meminta satu tarikh dan masa untuk bertemu dengan Abdullah Badawi.

Pertemuan ini bertujuan untuk menunjukkan kepada Perdana Menteri nama-nama ahli parlimen yang kini telah bersama Pakatan Rakyat.

24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

perghh..sivaji the boss dah mula dah cakap merapu...

geli ketiak aku

kah kah kah

sivaji the boss?..kah kah kah

Fiez berkata...

lamanya nak tunggu Malaysia Baru. (x sabar nk tgk Dolah tu tersungkur)

www.fiez81.blogspot.com

ikan berkata...

betoi ka ni?
kalo betoi ok la..
kalo x betoi, susah mau jwb beb..

Monkey D. Luffy berkata...

Bang isham...ada tak list MP yg nak cross over tu...publish la

Slash berkata...

sampai skg belum ada bukti2 yang meyakinkan..
come on Anwar..jgn buat org x percaya sudah..sendiri mau ingat..

AwetMuda berkata...

Berita yang disampaikan oleh DSAI itu hanyalah untuk penyokong dan ahli PR saja. KIta punya sukalah nak percaya atau tidak..Kepada bukan penyokong dan ahli PR, apa hal pulak nak jadi langau menyibuk tak tentu hala....?

:: Aku :: berkata...

lamanya...announce je laa cepat...

takkan nak tunggu malam, esok, lusa...berjanggut laa aku tunggu

PPK1 berkata...

Perkembangan terbaru Projek 16 September boleh diikuti terus menerus di www.pemudakemehe1.blogspot.com

LensaPR berkata...

Entah-entah pak lah pun joint PR. Ha ha

Tanpa Nama berkata...

relakss laa mattt...minyak tak turun smpai skang walaupun minyak dunia dah turun smpai 90 dolar setong ko bleh tunggu..buat macam tak de apa2..

takkan tukar kerajaan plak ko tak bleh tunggu..?? Jangan risau, lepas ni kerajaan akan bertukar memandangkan Pak Lah n UMNO makin bodo dari hari ke hari..

hafiz berkata...

biar lambat asal selamat. benda gini tak boleh tegesa-gesa. kena ada strategi. sabor jela dulu. dalam bulan pose ni musti ada kegemparan khabar baik!

wrdboom berkata...

bila harga minyak nak turun nih...........aghhhh tensionnye

Tanpa Nama berkata...

Salam
Tiada yg lebih mengembirakan melainkan semua janji dpt dikotakan...dan sebaliknya faham2 jelah...

Tanpa Nama berkata...

Bang Isham...
Agak2 eh la apo la yg tongah di buek KJ tu? Agak eh tgh sibuk la cari passport tu dan bungkus baju masuk dlm kopai....

Tanpa Nama berkata...

Siakap senohong gelama ikan duri
Bercakap bohong lama-lama mencuri

hafiz berkata...

info terkini: dianggarkan 10 orang taikor besar dalam BN sedang bersiap2 untuk bercuti ke luar negara. urusan pembelian tiket sedang dibuat. difahamkan ada yang ke australia, swiss, us dan ada juga ke saudi. berita ini tidak dapat disahihkan.

Panglima Perang Cyber berkata...

ahhhhhhhhh...

ahhhhhhhhhhhhhh...

ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...


shum......bersin !

lari lari semua....nanti kena sakit.

sakit 'nak jadi' PM

hahahaha...

best la lawak MR AnU war oppss Mr Bean @ Anu wa anak lelaki Anu Lu ni.

Kesian betul...

ada negara kosong tak ada PM tak?

Kirim saja dia ni ke sana wakakakakaka.

Opss...lupa saya puasa.

Maaf semua. Selamat Hari Raya dan Hari Malaysia.Selamat Berpuasa juga.

Tadi 'kerasukan' dan jangan tiru macam saya dalam menulis..

Tapi ada lagi jin dia kata ada orang kata :

Hari Kebangsaan bukan hari Saya. sebab itu saya adakan Hari Malaysia - kata Anu Waa anak Lelaki Anu Luu

Tak popular ikut idea orang : kata Anu Wa A/L Anu Lu ..

Betul ke tidak Jin ni entahlah....

Akhir sekali : Maaf Zahir Batin.


pssssst : ceghita di atas tidak ada kena mengena sedikitpun dengan sesiapa saja anda kenal anda khayal atau anda tahu dah arwah.

Jika sama ia memang disamakan dan anda jangan menyamakannya.

Sekali sekala tiru satira tuan tanah ni yang bernama Isham apa salahnya.

Salam brooo ..

motor wa nak tukar tiub berapa lu angkat ?

Apa ???? RM 30 juta ? mahalnya...

hehehehehe.

belah dulu !

kasi mali blog waaa bro:

http://penembak-tepat.blogpsot.com

Alias Mohd Yusof berkata...

Jangan perompak diganti pencuri.

Kalau Pak Lah mahu melihat Malaysia bebas dari rasuah dan bebas dari pemimpin yang merompak wang negara, masa inilah beliau patut menyerahkan kuasanya kepada pakatan Rakyat.

Rasuah dan penyelewengan telah menjadi darah daging BN yang sukar untuk dibuang. Pak Lah pun dah tak boleh buat apa-apa. Cara yang terbaik untuk menyelesaikannya ialah menukar kepada kerajaan baru.

apai berkata...

bila nak jadi ni

malay professional berkata...

ko ingat nak buat/restructure government macam tukar baju ke.main sauk/redah je.buat slow2,take time,ikut acuan kita dan jgn sampai termakan racun lawan. give it time and keep the hope and spirit high. kalau senang nak tukar kerajaan pemerintah mesti dah banyak kali dah kerajaan malaysia ni bertukar. akal ada,logik guna,sabar sentiasa

Tanpa Nama berkata...

Kalau nak tukar tiub senanglah, tapi tukar kerajaan bukan calang org yg boleh lakukannya.Apa yg Anwar sedang lakukan sekarang adalah sesuatu yg betul,slow & steady,sehingga kerajaan BN terkapar,tak mampu berbuat apa-apa lagi selain menyerah.Kalau BN berkeras kepala mahu melakukan juga kerja kotornya,alamatnya Malaysia akan jadi Zimbabwe,seluruh dunia tak hormat lagi pd Malaysia,akhirnya kerajaan BN akan tumbang juga malahan dgn keadaan yg memalukan.Lebih baik menyerah secara bermarwah.

kalawangi berkata...

kita sama2 doakan kerajaan baru Pakatan Rakyat di bawah DSAI akan jadi realiti pada Hari Raya Eidul Fitri nanti...

TAKBIR!!!REFORMASI!!!

Tanpa Nama berkata...

Bro isham,
Lambat lagi la lu nak jadi menteri penerangan...Kalau tak lusa dah bole angkat sumpah...kah kahkahkah
kuak.kuak..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

op... rupanya DSAI mimpi di siang hari. Tunggu dan lihat.
Pasti akan kelihatn, yang benar pasti terserlah, yang batil akan tenggelam.

Lepas 16 septemner, bila 2 minggu lagi atau tunggu sampai 2012.

Ha...ha... lawak dia. Jangan-jangan ada skeru yang dah tanggal tak.

DSAI,...DSAI.... lawaklah awak. ha..ha..