Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 30 September 2008

UPKO JANGAN GUNA KELISIPAN KECIL JPN ALASAN KELUAR BN - mSTAR

KOTA KINABALU: Bekas ketua menteri Sabah, Datuk Salleh Said Keruak berkata, Upko tidak seharusnya menjadikan satu "kesilapan kecil" oleh Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) berhubung taraf kerakyatan seorang penduduk Sabah sebagai alasan untuk keluar Barisan Nasional (BN).

"Kita tidak mahu ia menjadi isu besar sehingga menjejaskan kestabilan politik," katanya merujuk kepada rasa tidak puas hati Upko dengan tindakan JPN menukarkan status kerakyatan seorang wanita berusia 78 tahun, Yong Lee Hua, daripada warga negara kepada pemastautin tetap selepas kad pengenalan wanita itu hilang di Penampang tahun lepas.


kah kah kah…. tak pernah dengar ke the last straw that break the camel’s back – jerami akhir yang mematahkan badan unta …. kah kah kah…. ertinya dah berat sangatlaaaa….tak reti ke…..jepun melancar perang pada ogos 1941 bukan kerana marah pada queen tak jemput duta jepun datang birthday party…. kerana kapal jepun dah lama ken blok… getah tak dapat beli… minyak dari indonesia tak dapat beli….kalau gua orang jepun gua pun marah… macam tu laa orang sabah… dah lama susah… dari negara terkaya kini negar termiskin di malaysia… baru minggu lepas 16 september di terima sebagai hari malaysia…. ini pun kerana Pakatan Rakyat….. kah kah kah ... dah nak bungkus tenggelam tu pasal orang ramai nak lari....tak kan tak faham



2 ulasan:

Fatimah Ibrahim berkata...

Tindakan nak keluar sesebuah pakatan itu keputusan yang besar. Perlu difikir dan diamati dengan teliti sebelum mengambil satu-satu tindakan drastik. Nanti kalau dah terlajak susah nak undur balik.
Jangan sampai jadi macam Yong Teck Lee. Malu dan rugi sendiri sebab dia bawa parti keluar BN tapi tengok-tengok dia je yang nak sangat keluar, yang lain tak.
Tak ke malu namanya.
Menggunakan nama parti sebagai satu alasan.
Bila lagi la Yong Teck Lee ni nak sedar. Kalau nak main politik bukan kepentingan diri saja yang perlu diambil kira.
Kalau tak lingkup la kau!

Tanpa Nama berkata...

Fatimah...Fatimah...

sejak awal kenyataan ko ni berbaur pro ameno karat tu.....harap ko buat research sepenuhnya sebelum buat kenyataan dan buat analisa sendiri pada setiap isu barulah dikatakan ori...ni asik ciplak atau petik kenyataan dari media karat umeno je....
lainlah kalau ko ni memang penyokong tegar ameno yang karat lagi busuk tu...

Uweak!!!!!ptui!!!...