Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 9 Oktober 2008

PENGORBANAN PM CUKUP BESAR – U.malayu

KUALA LUMPUR 8 Okt. Langkah Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi untuk tidak mempertahankan jawatan Presiden UMNO dan menyerahkan kepimpinan negara kepada Datuk Seri Najib Tun Razak pada Mac depan adalah satu pengorbanan cukup besar yang dibuat demi kepentingan parti dan kerajaan.

Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang ditemui pemberita selepas mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di sini petang ini berkata

kah kah kah…. pengorbanan? …. poraaaah…woit wak sembab…kamulah yang buat konspirasi tekan pak laaaah…. kamulaah yang tendang dolah keluar atas arahahn madey…wak sembab ni lidahnya bercabang berapa….kah kah kah…. habislaaaa negara ni…. dua lanun besar akan menyamun negara…. kah kah kah…



12 ulasan:

cucupakkasim berkata...

habissss..habissss..,tanah mana pula nak kena tukar geran...

Khun Pana aka johanssm berkata...

Bukan dia yang "sacrifice" , kita yang "sacrifice" selama bertahun tahun. Dia cuma pergi ke holiday dan dapat bini baru ( tapi yang terpakai punya / second hand ).

Dapat berita bahawa si Bedol pergi on leave selama 2 bulan benderang berturut-turut. Agaknya siapa yang bayai Si Bedol gi holiday 2 bulan.
Kita jugak yang "sacrifice".
Cakap dia banyak kerja belum siap, kena siap , dulu punya janji kena siap , tapi gi holiday 2 bulan.
Siapa yang kasih undi kepada cacing terbatas ni. Susah kan orang aje.
Tapi yang shiok sekarang ialah the Big Mama. Shiok sampai daging mentah dia tu bergegar. Shiok dia dapat jadi PM.

yb4all berkata...

Saudara Isham

W A Y A N G!

abar berkata...

Assalamualaikum;

Pengorbanan sebelum terkorban.

FatimahIbrahim berkata...

Hah! Baru sahaja Pak Lah umum keputusan untuk tidak bertanding semalam, dah nampak sikap sebenar sorang mamat ni.
Lain lah pulak dia kata sekarang..kenapa dah nak mula memancing undi simpati ye?!
Hah! Siapa dia penyokong mamat Muhyiddin ni..nak sokong lagi kaki talam dua muka ni?

gorilla biskut berkata...

memang pun pengorbanan PM cukup besar.mana taknya kalau dah Muhyiddin pun turut sama menginginkan Pak Lah untuk berundur.gelak besar la sekarang konco-konco Muhyiddin.

apapun ada 5 bulan sahaja lagi sebelum Pak Lah beredar dan harapnya Pak Lah masih komited dengan tugasan beliau sebagai PM sehingga saat dia berundur.

Farouk berkata...

Salam...
Kali ini saya sokong Bro Hisham.. Muhyiddin ni jenis yang macam mana pun tahu.. Bila Pak Lah nak undur diri pada Mac 2009, beliau puji Pak Lah dengan mengatakan bahawa Pak Lah membuat satu pengorbanan yang cukup besar. Padahal beliaulah yang jadi kepala yang mendesak Pak Lah supaya letak jawatan...

pemikir lapuk berkata...

bro isham!!!!! tun razak dah jadi kapal selam...najib nanti pasti akan jadi anak kapal selam(akan di bin kan
kepada kapal selam)

end berkata...

lain pulak kata Muhyiddin ni.sebelum ini beria-ria dia hendakkan Abdullah letak jawatan.sekarang dipuji pula Abdullah atas tindakan beliau.

tidak diketahui lagi jika Muhyiddin bakal menawarkan diri dia atau tidak untuk jawatan Presiden.ada kemungkinan dia akan bertanding kerana Abdullah telah menyatakan untuk tidak mempertahankan kerusinya.

ilovebudu berkata...

terlalu cukup besar....ber ecer ecer koridor sana 4 bijik....mau tak besar...kakaka...selamat raya juga kepada bro.hisham

Tanpa Nama berkata...

tak baik kutuk orang, tapi dah kutuk tu,apar orang tu perasan kalau tak juga kita jangan le perasan.. kita layan lagi.. ni yang best ni

Tanpa Nama berkata...

Kepada,
Khun pana aka johanssm.

Ini adalah satu perkara yang kurang ajar. Menaruh terbalik Bendera Malaysia.

Apa dah tak ada pernghormatan lagi ke...

Moderator..

Berilah perhatian...