Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 26 Oktober 2008

SOALAN PENDEK UNTUK PROFESOR KANG KUNG

Tuan Professor Kang Kong
Datuk Doktor Tan Seri Zainal Keling ( bukan dari India )
Dekan Fakulti Sastera dan Sains Sosial, Universiti Malaya (UM – bukan dari Sintok).

Tuan Kang Kong,

Ramai pembaca Tukar Tiub dan pencinta Bahasa Melayu ingin bertanya beberapa soalan:

Bilakah Tuan Kang Kong hendak mendakwa parti United Malays National Organisation di bawah Akta Hasutan ?

Bukankah nama United Malays National Organisation ini dalam Bahasa Inggeris?



14 ulasan:

najib berkata...

tq brader..
kerana tolong saya tentang pertanyaan ni..

kenapa dia orang tak kena Akta haa..
patut arwah datuk saya cakap UMNO ni tak betul masa saya kecik2...

jawab..jawab..

ainon mohd berkata...

Tuan Tukar Tiub,

Jawatan Dato' Prof. Dr. Zainal Kling saat ini adalah:

Penyandang Kerusi Tun Ghafar Baba, di Institut Integrasi Nasional, Universiti Pendidikan Sultan Idris, Tanjung Malim.

Harap maklum.

Mwabe Nkrumah berkata...

Sehingga tahun 2059 UMNO akan terus mantap dan PKR terus menggigit jari...

Prof Zainal Kling bukan ahli UMNO oleh itu UMNO tidak boleh dipersalahkan.

Tanpa Nama berkata...

Tukar Tiub,

Soalan anda itu amat tepat sekali.

Satu lagi solan pendek - kali ini utk Madey:

Kenapa tak komen dalam blog berkenaan langkah Najib meminjam RM5 billion dari KWSP untuk bail-out ValueCap?

Macam berat sebelah ajeee...

ilovebudu berkata...

sero mungkin:
sebab bahasa budaya kita adalah slogan
sebab hari isnin/selasa di isytihar sebagai hari 'enlish day'..datang sekolah kena sembang dalam english kalau tidak kena denda0.50sen

azhar berkata...

saje je..bodek lebih...salah ke guna bahasa ynag ditutur & difahami rakyat malaysia...UMNO tu guna bahasa ape..??

Pyanhabib berkata...

datuk prof dr itu kini di upsi? kasihan, utusan malaysia pun salah kutip akan jawatannya!
(pinjam ketawa isham: kah kah kah!)

jebatderhaka berkata...

dlm 2- 3 minggu nie name mamat si profesor kang kung nie asyik naik jer...sapa dia sebenarnye...???
mcm mamat poyo kejar glamer jer...nama pun bkn main pelik lagi....zainal tu dh cantek tapi bile masuk nama kedua (family name) bak kata org putih...kling...dah jadi kucar kacir...ape tujuan bapa@mak dia bubuh name tu???? maybe mase tu bapa@mak dia minat drama kling...cadangan aku pi JPN tukar lah nama tu dulu b4 nak kasi komen kat media...name tu buat ko kena sumpah...caya la cakap aku...bling bling

Tanpa Nama berkata...

Sdra,

tolong tanya Dr Zainal, bila bahasa melayu nak digunakan semula dalam pelajaran Matematik dan sains.

Khabarnya..dah lama Gapena menyalak kpd Bn supaya digunakan semula BM dalam pembelajaran...tapi salakan mereka tidak diperuahkan dek kerajaan. macam anjing menyalak busut jeee...

kerajaan BN yg memperlekehkan BM. Sebelah mata pun diorang tak pandang Gapena sekalipun dalam gapena berlungguk profesor. BN peduli apa dgn profesor dalam Gapena itu .

Kesian Gapena.

Adnan M

SL Chan berkata...

Tuan Sham,

Soalan awak tepat sekali...

Saya ni tak tau macam mana naak sebut lagi....Bangang betul professor punde@#$%k kangkong ini...rupa-rupanya mengapa taraf UM sudah jatuh tangga yang begitu jauh peringkat antarabangsa..

haxiqi berkata...

prof kung kang ni nk naikkan namanya ja,nk kasi mat mongol kenai dia ja....huuuuuuuuuu

prof_dr_zainal_cina berkata...

beb,

lu buat gua gelak sorang2 dgn pertanyaan lu kat munkee sorang tu....

terlalu nak millage politik, bagi pendapat mcm terror sgt - last2 nampak betapa 'bangang'nya diri sendir... memang sah prof kangkung...

nasib baik aku tak pernah jadi anak murid nye kah kah kah

Izwan berkata...

Mat-mat tua berlagak dewa pendeta dan berlagak putih macam tisu tandas..

Ni lah jadinya.. Really shitty2 asshole!!

Kang kung Phd Lorong Haji TAIB kot nih.. ;)

Tanpa Nama berkata...

united malayan nazi organization...hahah fuhrer mongol,,haik ,,oppss salah tuh jepun,,hahah,,selamat merompak dan merogol

rehan zaini