Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 10 Oktober 2008

TUDUHAN RAJA PETRA ‘CUT n PASTE’ KERJA POLIS – TANGGUH BICARA

Tuduhan ke atas Raja Petra tentang satu artikle yang ditulisnya bukanlah salinan asli dari artikle asal yang terdapat dalam laman web MalaysiaToday. Tetapi dari potong dan lekat – cut n paste - hasil kerja tangan polis.

Bila pekara ini timbul pihak pendakwa mengelabah lalu meminta ditangguhkan perbicaraan ke Isnin depan.

Sebelum dari ini mengikut laporan akhbar The Sun peguam bela Raja Petra, Gobin Singh Deo telah menanya saksi pihak pendakwa Superintendent Gan Tack Guan tentang dimanakah tulisan itu yang dikatakan tidak benar.

Saksi ini yang hanya membaca tulisan ‘cut n paste’ ini dua kali telah menerangkan yang dia telah menemui beberapa para tidak benar.

Peguam bela Raja Petra kemudian bertanya: Sebagai orang yang membuat laporan polis terhadap tulisan ini apakah betul yang awak tidak dapat melihat ‘kebenaran’ di seluruhan tulisan ini.

Saksi ini berkata: Ya

Kemudian peguam Raja Petra bertanya : Kamu hanya melihat empat bahagian sahaja jadi apakah yang lain-lain itu benar?

Saksi menjawab : Saya tidak pasti yang lain-lain itu benar atau tidak.

Peguam Raja Petra juga mengatakan kepada mahkamah bahawa saksi ini ‘ seorang pegawai polis yang tidak berguna’ kerana dia tidak dapat memberitahu mahkamah bagaimana bom letupan itu telah dipasang ke badan Altantuya.

Bicara disambung Isnin depan.



6 ulasan:

yb4all berkata...

Dear Isham,

And that is the level of our intelligence!

Yes, Malaysia is safe.

I want to nominate RPK as PM. tq

Khun Pana aka johanssm berkata...

Supt Gan Tak Guna baca tapi tak baca semua.
Supt Gan Tak Guna tekan 4 line saja yang salah bermakna semua line yang RPK tulis tu semuanya benar.
Supt Gan Tak Guna sengaja ada ada kan Cut&Paste untuk shiok sendiri.
Kalau nak tekan RPK , tolong tekan dengan bukti , bukan dengan cerita rekaan polis .
sikarang polis yang buat rekaan.
Polis buat story board sendiri.sgnv
Kalau nak buat reka-reka, sila jumpa Gerak Khas punya producer.Producer tu kekurangan script yang buat untuk buat tv drama . jangan jadi polis, jadi script writer lagi baik.

Farouk berkata...

Nak komen lebih-lebih dalam isu ni pun tak boleh juga sebab benda ni masih dalam perbicaraan. Biarlah pihak mahkamah menjalankan prosedur sepatutnya...

farah amoi berkata...

cup & paste dan copy & paste...
ape bezanye?

sekilo garam berkata...

Salam Tuan Tanah,

Saya Ismail Bangsawan yang menawarkan diri sebagai calon presiden UMNO mohon kerjasama tuan untuk membuat pautan dan sebarluaskan blog saya untuk mendapatkan respon umum tentang penawaran diri saya untuk jawatan tersebut.

thanks!

http://sekilogaram.blogspot.com/

ilovebudu berkata...

ya sanagat lagikal ....mulamula kerana artikel lain pastu dalam tbtiga kata artikel lain pulak tuduhan..apa pasai nie?...lenggang2sayurhijau ka?...kakaa akibat tak buat demographic study nie kot