Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 25 Januari 2009

UMP METERAI MoU DENGAN 6 UNIVERSITI LUAR – berita hairan


KUANTAN: Universiti Malaysia Pahang (UMP) mencatat sejarah apabila memeterai perjanjian persefahaman (MoU) dengan enam institut pengajian tinggi luar negara, malam kelmarin.

MOU yang dimeterai dengan dua universiti dari Mesir dan empat dari Ireland itu juga adalah satu daripada agenda penting universiti itu dalam Pelan Strategik UMP 2008-2010.

UMP memeterai MoU dengan dua universiti dari Mesir, iaitu Universiti Alexandria dan Universiti Sains dan Teknologi MISR manakala empat lagi dari Ireland ialah Institut Teknologi Dundalk, Institut Teknologi Athlone, Institut Teknologi Tallaght dan Institut Teknologi Carlow.


kah kah kah…. kah kah kah….. kah kah kah….. SEJARAH?.... kah kah kah …UNIK?.... BARU MoU DAH JADI SEJARAH?.....kah kah kah…

woit…. universiti chukia mana ni….. kah kah kah…. tak pernah dengar pun nama…. kah kah kah kah… nama pekan pun tak pernah dengar…. kah kah kah….

woit…. ini univesiti atas shop lot ke?..... kah kah kah….

kah kah kah...kalau university dublin pernahlaaa dengar….. atau unveristy belfast…. kah kah kah…. ini macam universiti atas pub ke?..... kah kah kah….

kah kah kah… yang di alexandria tu…. disebelah bazaar tu ke?...... atau yang tepi kubur jalan kiri nak pergi kedai beli besi buruk tu ke....kah kah kah…

woit…. sudah… janganlaaa bodohkan melayu… cukuplaaaa… kah kah kah

woit…. hentikanlaa bodohkan melayu…. hentikanlah projek memperbodohkan melayu…kah kah kah…




7 ulasan:

Ez the Conspirator berkata...

I guess you never go to Ireland before,right?

Or you don't care about Irish educational system,well,who cares,right?

Dundalk Institute of Technology,Athlone IT is established.So does Tallaght and Carlow.

Athlone wasn't bad at all.

Well,these institute of technology is like MRSM lah if we compare with Malaysia,or UiTM.

I've been in Ireland last year,for me Ireland is better than England.

Next time when you come to Ireland,try colcannon,Irish favorite dishes!It's a spuds mixed up with milk and cream.Hik hik!

Tanpa Nama berkata...

MoU itu sudah pastilah akan jadi sejarah..

Tanpa Nama berkata...

siapa yang bodohkan melayu sebenarnya..kau ke UMP???..berkata tanpa usul periksa itu,bodoh namanya...selidik dan ksji dulu sebelum mengkritik..oh dunia..ade juga orang sebegini..hanya pandai mengkritik tanpa memberi jalan penyelesaian..knapa isu ini dbangkitkan sedangkan isu besar seperti di palestin yang melibatkan kemanusian sejagat,ko x kritik plak..

Tanpa Nama berkata...

siapa yang bodohkan melayu sebenarnya..kau ke UMP???..berkata tanpa usul periksa itu,bodoh namanya...selidik dan kaji dulu sebelum mengkritik..oh dunia..ade juga orang sebegini..hanya pandai mengkritik tanpa memberi jalan penyelesaian..knapa isu ini dbangkitkan sedangkan isu besar seperti di palestin yang melibatkan kemanusian sejagat ko x kritik plak..fikirlah sendiri

Kobis Bunga berkata...

Kah kah kah kah kah kah aku pulak nak gelak..woi Tanpa Nama 26 Januari,ko baca ke tak semua entri dia ni?Kalau ya ko ada baca pon ko ni memang bengap la..Wakakakakakakakakakaka

shahrizalisme berkata...

Aku pun tak pernah dengar nama2 Uni semacam ini. Jangan sama taraf dengan Irish International University tempat kangkung2 membeli izajah PhD sudahlah.

Tanpa nama 26 Jan, kami sudah berbuih bincang pasal isu Palestin di TT ini. Baru kenal TT ke?

Tanpa Nama berkata...

To ez the conspirator,

you're right about the level of establishment of these institutes in Ireland, however as you said, they're MRSM level. And the MOU is done with a UNIVERSITY. So does that mean our university level is just like a high school level in Ireland? Bro Isham is right to have a laugh at these MoU idea since it was made with an MRSM level institute instead of the established universities in Ireland such as Belfast, Dublin etc.

I attend University Technology Petronas and I have undergone the MSc. in Petroleum Engineering course there in which the modules and lectures are handled by Heriot-Watt University in Edinburgh, Scotland. This is the top three uni for the mentioned course. That's what Bro Isham's message to UMP and other unis in M'sia. If we were to increase our education system level and standard, we have to look at those with records to be proud of in their respective field.

-pisang susu-