Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 24 Februari 2009

DUA BERITA HAIRAN BIN PELIK




MAT GELAP , 4 EXCO DAPATKAN PANDUAN PEGUAM DIRAJA DI LONDON



PETALING JAYA: Menteri Besar Perak, Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir dan enam Exconya yang digantung daripada menghadiri sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) antara 12 dan 18 bulan, mahu mendapatkan panduan Peguam Diraja berhubung krisis perlembagaan Perak.

Sehubungan itu, beberapa anggota pasukan peguam mereka dijadual berlepas ke London hari ini.

Turut bersama mereka ialah salah seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) terbabit.

"Pasukan ini terdiri daripada peguam kanan dan muda, dengan salah seorang daripada mereka pernah terlibat dalam kes membabitkan Ketua Menteri Sabah pada 1986," kata seorang sumber yang dipetik oleh The Star hari ini.

Menurut sumber itu, mereka akan mendapatkan pandangan kedua berhubung tindakan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V. Sivakumar menggantung mereka dan juga tindakan perundangan yang diambil oleh bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Muhammad Nizar Jamaluddin.

Kata sumber itu, pasukan tersebut ke London bagi pihak Zambry dan enam Exco berkenaan
.




MAT GELAP NAFI KHIDMAT PEGUAM DIRAJA BRITAIN



IPOH: Menteri Besar Perak, Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir hari ini menafikan laporan media bahawa beliau akan mendapatkan khidmat nasihat Peguam Diraja dari Britain dalam menyelesaikan krisis perlembagaan negeri itu.

Kata beliau, soal mendapatkan pandangan kedua daripada Peguam Diraja tidak timbul kerana segala-galanya diserahkan kepada peguam tempatan.



kah kah kah… PELIK TETAPI BENAR…kah kah kah

kah kah kah….DULAK TETAPI DALIK… kah kah kah

kah kah kah…. KELENTONG TETAPI LEBONG… kah kah kah

woit…. IJAZAH PHD TU BELI BERAPA SEKILO?.... kah kah kah

woit….. BELI KAT MANA ?.... JAYA JUSCO ADA JUAL?..... kah kah kah




9 ulasan:

nami o fish berkata...

kah kah kah kata dah merdeka 51 tahun..ni labong mana pulak ni kah kah kah..

kalau merdeka buat apa nak pergi london lagi?nak buat lawatan sambil belajar ke?

kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

nie bukan nak dapat khidmat tapi nak pie berjoli perabih duit rakyaat perak....
Apa ,peguam britan tu boleh buat...
cukup2lah dijajah.....
kita dah merdeka 51 tahun dah woi

fredo berkata...

jgn salah paham.. g london tu buat lawatan sambil belajar.. belajar pon salah ke..??

nnti da balik, 6 org ni la nk ngajor math ngan sains dlm bhasa london.. my arseeee!!!

Tanpa Nama berkata...

lah takan x tahu..bangsa dorang nikan memang suka cakap putar belit..lidah mamak la katakan..kih..kih..

ainon mohd berkata...

Habis?

Kalau tidak ke London, takkan nak ke Bombay pulak!

Tanpa Nama berkata...

Dah memang berita hairan...memang untuk keluarkan berita-berita hairan lagi meloyakan hingga ke seluruh pelusuk tekak higga ke perut hingga melahirkan cirit yang membingitkan hidung...

Tanpa Nama berkata...

jangan pi nak mintak nasihat dari sufiah yusuf prodigy oxford girl sudah.nanti lain pulak cite/

gmusang7 berkata...

mb kelas 3 biasa le beb..buat malu negeri aku je.....

Shah~Ezud~Din berkata...

Tera mengki gangga ado terra mengki jambunata..bol de ratha bool the gangga kora kenihi..ade bol de ratha bool the gangga korek duit rakyaaat..