Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 3 April 2009

OBAMA AKAN LAWAT INDONESIA TAHUN INI


Presiden Susilo Bambang Yudhoyono berkata President Barack Obama akan melawat Indonesia tahun ini.

Obama hendak jumpa geng lama dia di Jakarta.

Obama ketika membesar tinggal di Jakarta. Dia belajar di sebuah Madrasah di Jakarta. Ibunya ketika itu bekerja di Jakarta.

Kesampaian Obama ini pasti membawa impak yang hebat untuk Indonesia terutaama madrasah tersebut.

Apa jadi dengan anak anak yang sama bersekolah dengan Obama?

Dimana mereka sekarang ?

Sayang sekali Obama tidak ngelencong ke Sabah untuk melawat rumah birasnya di Kota Kinabalu.




10 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bro, aku ulang balik soalan aku. kenapa nama Nizar tak ada dalam senarai Ir di dalam BEM (bord of engineer malaysia). aku dah mula rasa was2 ni. betul ke dia ada pangkat Ir. tlg cari kebenaran. ko boleh check dalam laman ni klu tk caya cakap aku.

http://www.bem.org.my/v3/index.html

nami o fish berkata...

Obama berbahasa Indonesia.

Sayangnya pemimpin kita sibuk nak ajar anak2 kita berbahasa Inggeris.

Indonesia mendaulatkan bahasa mereka dimana-mana,sampai ketua kampung Amerika pun guna bahasa mereka bila bercakap dengan SBY.

Macam aku cakap la,kalau kita pergi Perancis kita wajib belajar bahasa Perancis.Takde loghat Jolobu L'Aboyeur tukang ambik order tu nak layan.Bahasa Inggeris pun dorang tak layan.

Jadi,bila orang2 atas angin datang sini,kenapa kita terhegeh2 cakap bahasa depa?Patut depa la cakap bahasa kita.

sayang kinabalu berkata...

Bro...harap-haraplah Barrack Hussein Obama ni singgah sekejap ke rumah birasnya di Penampang Kota Kinabalu...ada chance juga tengok Air Force One.

PRU13 AWAL 2010

Tanpa Nama berkata...

Satu cara untuk semua orang di Malaysia mendapat keuntungan melalui politik ialah dengan mengadakan mogok meminta politikus membeli undi secara LANGSUNG.

Gunakan apa-apa cara sekalipun: surat, email, blog, flyers, buku, sistem pesanan ringkas, zine, sticker. Segala-galanya untuk mendapat duit dari politikus, selain keluar peluh bertekik tengah panas dan menumbuk langit, cara ini lebih senang dan sesuai untuk semua orang. Dari semua jenis kelab politik.


***


Dengan segala hormatnya di jemput:

Tun/ Dato Sri/Datin Sri/ Tan Sri/ Dato’/ Datin/ Tuan/ Puan/ Haji/ Hajah

Untuk datang ke rumah saya di ____________________________, sebelum tarikh mengundi,
agar boleh kita berbincang mengenai harga undi yang boleh dirunding memandangkan saya ialah rakyat Malaysia yang ingin memberikan sumbangan kepada pihak tuan. Secara ikhlas atas nama Perjuangan Rakyat.

Dengan rendah hatinya, saya ingin meletakkan harga bida saya untuk satu undi iaitu RM ________ Juta.

Saya mengharapkan pihak tuan dapat memberi kerjasama memandangkan kemenangan sukar diperolehi melalui undian kosong (undian biasa), atau ceramah biasa.

Sudah tentu, tuan juga boleh berunding dengan jiran-jiran saya mengenai harga pembelian undi, mengikut ketetapan mereka.

Semoga, parti tuan akan mencapai kemenangan maksimum dengan pembelian undi tuan.

P.S pembelian undi lebih bererti diadakan secara terus dari rumah ke rumah.

Yang Ingin Berjuang,



____________________.
( )

Tanpa Nama berkata...

bro isham,

aku teringat bro punye sajak tak lama dulu...

afghanistan... ada osama;
amerika... ada obama;
malaysia... ada bik mama!

sajak bro ni dah terbukti, bik mama dah jadi wanita pertama malaysia secara rasminya dengan laki dia...

"masin" jugak mulut bro ni, ini bukan april fool

jeranggut berkata...

salam hormat..salam tabik..salam sapu kipas susah mati..salam sodok duit masuk poket..peluh tak keluar kaki tak bergoyang nak kater nafas tak juga nafas bau busuk ader..duit tetap masuk poket..

"barrack hussin obama" atau "korek najis hidung masin orang lama" mana-mana pun tetap sama..

yang masin tetap masin dan manis bagai kurma tetap manis di hujung lidah..

biler dah pakai baju lawa baju teksudo seluar kulit belang-belang seluar dalam salut emas baru lar nak turun padang nak pijak tanah walau ader lopak sanggup diredah, berguling, berbaring atau bermain lumpur..bukan aper kat umah ader banyak stor - simpan baju simpan seluar bleh ganti baru..bukan itu jer salah satu stor di rumah ader banyak kertas merah putih tunggu masa nak cop nak tandatangan..
keluar satu kertas masuk satu guni biar ikat kuat ikat mati jangan biar bocor takut-takut ader yang kutip..dalam guni ader duit..ader anak patung muka rakyat muka kaki ngampu atau mungkin juga ader muka orang tinggi kiter..sapa lagi kalau bukan si hidung kemek dan si mata empat..

ragam manusia..kan elok kalau masa baju kotor dulu pun boleh turun padang main lumpur guling-guling baring-baring tak perlu takut baju kotor tak perlu tukar baru..orang lama tak akan kenal orang yang baru tapi orang lama MASIH KENAL KOREK NAJIS HIDUNG MASIN ORANG LAMA..

sendiri faham sudah..maksud dari sebalik janggut-janggut aku nie..

kartika berkata...

fyi, obama tak bersekolah kat madrasah di Indonesia, tapi sekolah dasar negeri (SK kalau disini).
bahasa indonesia itu dinamis, kami punya kebanggaan bertutur dalam bahasa kami. bukan macam kat sini, sori, budak kechik pun mak bapa dah ajar bahasa rojak. bangga kalo boleh speak english kat depan orang lain.

Ahmad Norman berkata...

bukan bik mama tapi BIG MOMMA bunyi macam minah indon je.....

Tanpa Nama berkata...

Kepada encik Tanpa Nama 15:25
Ir. Nizar berdaftar dengan Institute Engineering of Malaysia. buka website www.iem.org.my.

Tanpa Nama berkata...

Kepada Tanpa Nama 2009 April 3 15:25,

Check lama IEM dan berikut adalah infonya...itupun nak kecoh...lainlah macam BN tu yg mengaku tapi memang tadak dalam list pun:

MOHAMMAD NIZAR BIN JAMALUDDIN (14616)
B.SC.(ASTON IN BIRIMINGHAM) 0012 M 1982 MIEM, P.ENG 004 4/24/1993